Dzisiaj sprzedałem cały duży pakiet (wszystko do kompletnego zera). Działałem od rana około 10:40 i około 16:00. Ale fakt: cały dzień byłem przy kompie na 3 stacjach.
Zobaczymy, jak będzie jutro o 9:30. Dzisiaj były obroty i trwał kurs na pls 10% praktycznie od 10:30 - czuć było, że może być jeszcze jeden górny ruch.
Udało mi się wytrzymać presję i pozbyć papieru po 2,00 i po 2,02. Kurs na teraz 1,94. Wzrost był z niczego z 1,68 do 2,03.
Dla mnie super sprawa. Poszło wszystko po średniej dnia 2,0080.
Ludzie w podnieceniu nawet nie potrafią napisać poprawnie tytułu wątku. Ehh ynwestory.
Dzisiaj ładnie zachowanie popytu utrzymując poziom 1,9 przez znaczna cześć sesji. Obroty już są niższe niż przy pierwszej fali ponieważ jest mniej akcji w obrocie i w zasadzie zakupy za 100k-150k ruszają kursem ponad 10%. Jestem ciekaw kiedy będzie raport za q4 i jak on zmieni poziom przychodów i zysków za 2021
Z roku na rok rosną przychody, zyski, a co za tym idzie koszty z racji na zwiększanie skali biznesu. Takie to trudne?
"Wartość przychodów Eco5techu wyniosła prawie 6,5mln zł w 2020r., wobec 2,6mln zł w 2019 i 1,5mln zł w 2018r. Zysk netto wyniósł odpowiednio: ponad 1,9mln zł, prawie 0,3 mln zł oraz 0,2mln zł."
Dla zainteresowanych wywiad pani prezes świeżo po debiucie:
Cześć.
Ja uważam że koszty im mocno skoczyły ponieważ realizowali duży kontrakt dla Mirbudu na kwotę 6 mln PLN. Uważam że 4q w którym miało nastąpić zakończenie projektu i rozliczenie powinien wyrównać bilans przychodów i zysków. W oczekiwaniu na raport pozostaję.
Kolego zapoznaj się z danymi po 3 kwartale niewiele wyższe przychody a koszy plus milion to raz dwa jeśli to co podają ten największy kontrakt 6,5 brutto to Kobylarnia to w DI jest napisane 4,4 mln netto już poszło w wyniki jesli dobrze przeczytałem
Koszty w 4kw jak i w kolejnych mogą przewyższać przychody na rzecz obecnie realizowanego portfela 22mln. Co przełoży się dopiero na przyszłe wyniki. Jak to mówią: nie smarujesz nie jedziesz. A ty chłopie szukasz dziury w całym.
koszty kosztami a zyski zyskami, pozyjemy zobaczymy, jest firma, są ludzie, są zlecenia, są plany, są przychody i zyski a kapitalizacja jak za jakas firme co przychodow nie ma, porownajcie sobie spółki, niektóre spolki widmo maja wieksza kapitalizacje i ludzie inwestują w nie. Tu nie moze dlugo tak pozostac bo taką spółke powinna przejąć w takim wypadku inna wieksza z branzy.
Przykładów można by było mnożyć bez liku. Gdzie przychody zerowe, notoryczne straty, siedziby w blaszaku, brak kontaktu z klientem o inwestorach nie wspominając, a kapitalizacje po 50mln i większe. Wszystko zatem przed nami, bo gra dopiero się rozpoczyna. Pozdrawiam