Jak należy rozumieć, że Free float = -388,92% ??? Proszę o rzetelne wyjaśnienie kogoś kto to rozumie. Proszę również o wyjaśnienie jakie to ma lub będzie miało konsekwencje dla akcjonariuszy w przyszłości. Dziękuję.
Zapytaj wydawcę portalu Bankier.pl A jak chcesz pozyskać faktyczne dane, zajrzyj do raportu okresowego publikowanego przez Spółkę albo daj sobie spokój z giełdą jak i zaśmiecaniem tego forum.
Dziękuję za rzeczową i nie pozostawiającą niedomówień odpowiedź. Dziękuję, że zechciałeś pochylić się aby skapnąć kilka kropel wiedzy inwestorskiej. Z wyrazami szacunku z mojej strony.
Jacy "inwestorzy zaszczycają" swoja obecnością to forum. Tłumaczyć coś komuś komu nie chce spojrzeć się w raporty okresowe Spółki, tylko opierają swoją "wiedzę" na cyfrach nieopublikowanych przez IDH. I jeszcze bije o sufit dna. BRAWO wy. A czemu nie zdobywacie "oficjalnych" informacji giełdowych z tabloidów? Tam to dopiero znajdziecie danych do "przemyśleń i dyskusji".
~Myśleć napisał(a): > Jacy "inwestorzy zaszczycają" swoja obecnością to forum.
To, że ktoś zadaje pytanie nie oznacza wprost że nie zna odpowiedzi na nie... Mówią: "Kto pyta nie błądzi". Odpowiedź na zadanie pytanie też jest swego rodzaju "odpowiedzią - podpowiedzią" Z wyrazami szacunku z mojej strony, pomimo że u Ciebie go brak.
Oznacza dokładnie to co oznacza, lub może oznaczać faktycznie mniej niż oznacza. Znaczy też to, że potencjalnie istnieje ktoś kto może zrobić to co zechce nie pytając mnie i Ciebie o zdanie. Z wyrazami szacunku.
Ale sie madrzy znalezli. Ja od dwoch lat na gieldzie, 8 godzin nauki i gowno Wiem. Nieruzmiejacy Oni gowno wiedza, dkatego gowno odpisuja. Choc do Nas na grupe. Tam Ci pomoga. Kazdy odpowie na ile umie
Tysiąc tęgich głów rozkminia co oznacza ff - 388%
Toż to zaszczyt być w takiej grupie wsparcia.
I Ty jeszcze nie reklamujesz tego zaszczytnego miejsca?
Współczucie dla funduszy autora wątku, który przyjmuję złe dane jak faktyczne.
Ja określił to jeden z forumowiczów, może lepiej przerzucić się na czytanie tabloidów niż giełdę.
O to całe forum Bankiera! Jedno konkretne i rzeczowe pytanie od osoby która chce się wzbogacić o kolejną wiedzę a w odpowiedzi dostaje nic nie znaczące zdania od osób które udają że mają tą wiedzę. Gdyby ktoś ją tu posiadał to by odpowiedział na to pytanie na które i ja chcę usłyszeć odpowiedź. Niestety mądrych i rzetelnych ludzi którzy by nie skąpili podzielenia się zdobytą wiedzą tutaj próżno szukać.
Pamiętam jeszcze czasy jak pod strzechę wchodziły komputery i wszelkiej maści oprogramowanie, wtedy każdy co się cokolwiek znał pomagał drugiemu koledze przy instalacji, reinstalacji lub naprawie - dzięki temu wszyscy się rozwijali i byli coraz ambitniejsi... Taki stan powszechnej bezinteresowności trwał może dekadę do czasu gdy przewaga w posiadaniu know-how zaczęła być towarem na sprzedaż. Dziś w dobie informacji (pomimo że wiedza ta jest wyjściowo darmowa) prawie każdy strzeże swej wiedzy tajemnej. Chcesz mieć wiedzę? Zapłać. Nie masz wiedzy? Jeszcze lepiej, płać jak za woły za to żeś głupi.
Jak co poniektórzy będą tacy "nieużyci" i "uczynni inaczej" to tej Polski nie zbudujemy tak jak pewnie każdy z nas chciałby.. Pamiętajcie, człowiek tyle jest tylko wart ile wyniesie ze sobą na szczyt najwyższej góry. Qurwy i złodzieje nigdy tam nie wyjdą.
Free float -388,92% oznacza, że wg Bankiera w rękach drobnych akcjonariuszy jest więcej akcji niż to wynika z ilości wszystkich akcji. Problem wynika zapewne z tego, że akcje p. Sylwii są nienotowane i wg Bankiera ilość akcji wynosi 2 201 000 i od tego liczą FF a faktycznie akcji jest 12.201.000 szt. czyli FF wynosi 11,8% - czyli taki procent akcji jest w rękach "pozostałych" akcjonariuszy.
Czy warto poświęcać czas na kogoś kto opiera swoje informacje na bzdurach ?
Jeden zaczął zaśmiecać forum g.upim pytaniem i jeszcze nie rozumie co się mu pisze.
Czy warto poświęcać czas na kogoś kto opiera swoje informacje na bzdurach ?
Jeden zaczął zaśmiecił forum g.upim pytaniem i jeszcze nie rozumie co się mu pisze.
"...w niebie większa będzie radość z jednego grzesznika, który się nawraca, niż z dziewięćdziesięciu dziewięciu sprawiedliwych, którzy nie potrzebują nawrócenia."
Forum spółki świadczy o samej spółce niejako. Stwierdzam, że jakoś tak mało miło jest pod skrzydłami spółki. Da się to odczuć. Jest mało gościnnie. Pewnie odebrać kapitał to byście chcieli, ale podzielić się nim to już nie... Dziękuje tym którzy byli merytoryczni. Burki niech nadal pilnują swej budy na ile im sznurek pozwoli. Każdy może być tym kim chce być - może być merytoryczny lub może grać idyote. Każdy wybiera to co mu bliższe, korzystniejsze, bardziej naturalne. Ubliżanie innym bez powodu jest pewną formą samozadowolenia. Spokojna Wasza nieuczesana, po mnie spływa jak po kaczce. Tak czy siak, daliście się co poniektórzy zakręcić za ogon. Z wyrazami szacunku dla tych którzy w dyskusji trzymają poziom.
przeciez cale forum to wariaci tylko UWAGA UP WIdly Wodospad fundy wchoodza przy jakis wzrostach wymyslane umowy kontrakty i inne cuda i nasmiewanie sie z innych glupcy kupili glupcy sprzedali no ale co wymagac to POLSKA POLAK POLAKA za grosz sprzeda najgorszemu wrogowi