Kurs ECC spadł bo musiał. Giełdy na całym świecie zanurkowały i sprawiedliwie tu kurs też musiał spaść. Jak panika to musi być wszędzie nawet na NC. Powstaje pytanie zasadnicze. Czemu wszystkie giełdy nurkują? Moim skromnym zdaniem dlatego bo banki centralne ograniczyły dodruk. Nie jest to wcale jak nam się wydaje groźba wojny Rosji z Ukrainą. W tym tygodniu ma być podjęta decyzja za oceanem co dalej. Białe kołnierzyki obecnie chcą wymóc aby nie zaostrzać zbytnio polityki monetarnej dlatego zrobili zwałę. Liczą na to, że nadal dodruk będzie. Ten myk stosowany był już kilka razy w ostatniej dekadzie i jak do tej pory zawsze działał. W ciągu tego tygodnia wszystko się wyjaśni. Na naszej spółce obrót obecnie był nadal niewielki więc widać, że większość jednak pilnuje swojego scenariusza i czeka na premierę CMSR. Zapraszam do merytorycznej dyskusji osoby, które patrzą na tę sytuację z szerszej perspektywy nie tylko pod kątem kursu ECC.
Będzie k*** jak już ktoś pisał
jakiś czas temu. Do gunwo spadnie na groszowki, nowi kuoia akcje później wywala po 2zl z ponad 100% zyskiem, a my, dziady co siedzą tu od wielu miesięcy będziemy mogli wyjść co najwyżej na 0 albo z nieqielka strata. Żałuje, że kiedykolwiek dowiedziałem się o tej spółce.
Chwilowo powinno zejść jeszcze niżej aby słabi i kolarze odpadli. Raczej tu zostaną Ci co są na bieżąco i znają sytuację. To powinno się wydarzyć już po premierze D21 w czerwcu.
Ten kto zna sytuację to dobiera. Odpowiedzmy sobie sami, czy obecnie jest taka druga spółka jak ECC? Spółka, która oprócz robienia gier w wyłącznie określonej tematyce, oferuje także rozwiązania technologiczne(gearshift)? Jeśli chłopaki pójdą jeszcze w kierunku udostępniania licencji na gear-s w zamian za zyski z tytułów to myślę, że wszyscy tutaj będą zadowoleni..
no wybacz hossa, ale pisać takie rzeczy? Kurs spadł bo masz tutaj większość akcjonariatu z owsikami w d***e. Liczyli na szybki zarobek, a nie w głowie im inwestycja w dłuższej perspektywie. W obecnej chwili natomiast widać, że KOMUŚ jeszcze dodatkowo zależy zbiciu kursu. Zdaje sobie sprawę, że siedzi tu trochę osób ze słabymi nerwami i korzysta z sytuacji. Fajnie, jak ich pociśnie, to z chęcią skorzystam na sytuacji i jako mały akcjonariusz dokupię. Dlaczego? Bo widzę potencjał w spółce.
Co do zachowania giełd, to już to przerabialiśmy nie raz. Postraszą, wytrzepią i odbiją. Gaming zarabia w $$$ i euro i tego się trzymajmy. Będzie u nas dobrze. Pzdr.
Ja chetnie spadne jeszcze na groszówki aby dokupic, dzis dobrany kolejny pakiet (łącznie12523 akcji już - śr. 1,59) , jak się finalnie pomylę to mogę mieć pretensje tylko do siebie, trzymam do lipca, dam znać jak wyjdzie bez względu na efekt końcowy.