aby na walnym można było pozbawić pp akcjonariuszy to muszą mieć 4/5 głosów Należy się zarejestrować na walne i zagłosować przeciw. Takie głosowanie musi się odbyć bo inaczej każdy może zaskarżyć brak pp i na 100% sprawę wygra.
Można też inaczej Z komunikatów wynika, że na PGE emisja będzie po 8,55 zł a na Enei po od 10,19 zł do 19,785 zł Poczekać na uspokojenie tj złagodzenie konfliktu zbrojnego i dokupić na full po obecnych lub jeszcze może niższych cenach Sprzedać po ??? Po ile będą sprzedawać grubasy którzy kupią tego po około 400 tys szt w wyżej określonych cenach ?
Dnia 2022-01-24 o godz. 20:39 ~Wilku napisał(a): > Nie zniechęcam,nie trolluje. Polactwo zawsze dużo gada a mało konkretów. Moje działania to raczej motywacja przeciwko pustemu gadaniu.
Pisząc "Polactwo" znaczy się jesteś folksdojczem bo Polak by tak przeciw sobie się nie nazwał. Obojętnie jaką mamy cechę narodową to piszesz namawiając do ...tak jak napisałem w powyższych postach.
Oczywiście,że jestem volksdeutschem. Kpię właśnie z takiego waszego gadania. Jesteście jak krokodyle-duże paszcze do kłapania, małe rączki do pracy. Jeden na drugiego patrzy czy ktoś coś zrobi. Takie to polskie,choć jeszcze dziesiątki lat temu było inaczej.
Swoimi wpisami chcę tylko zauważyć, że być może lepiej nic nie robić bo wtedy cena akcji w emisji może będzie w wysokości tak jak rekomendował Santander. Odpisuje jednak podpowiadając wszystkim tym którzy sa przeciwni braku pp czując sie poszkodowanymi lub może urażeni pominięciem ich w prawie poboru. Zobaczcie na SP500. Nie ma dzisiaj takich spadków jakie się zapowiadały podczas sesji na GPW zatem jutro może nastąpić poważne odbicie na w20 a w energetykach w szczególności. Jeśli uważacie inaczej proszę pisać. Aaa i jeszcze jedno. Jeśli np przejdzie na walnym decyzja emisji bez pp to pamiętajcie, że jeśli nie będzie chętnych na wszystkie akcje to i tak będą one w ofercie publicznej a wtedy zobaczymy czy będziecie chcieli kupić po w/w cenach.
Miałem akcje Energa i już raz zostałem wydymany .
A można było oddać po 8.35 na pierwszym wezwaniu .
A teraz Zeta mniej prawie .Tutaj codziennie niższe ceny .Jestem bez strat ogólnie zi do przodu więc s pieprzac trzeba i wrócić jak będzie taniej albo wcale .Nie wierzę ,że szybko się podniesie
to właśnie teraz na Enerdze można zarobić najwięcej,żadnych 20% rozwodnień,wyniki swietne,właściciel bogaty, delisting zablokowany,nic, tylko kupić akcje,w najgorszym wypadku czekać na wykup przymusowy i do sądu,absolutnie nie naganiam,każdy musi sam ocenić szanse