Wyobraźcie sobie sytuację:
Firma odwołuje zawieszenie i wraca do skupu. Jak zareaguje kurs? Uważacie że zawieszenie do końca roku będzie mialoskutek do końca roku? Ja osobiście uważam że nie.
Czy skup trwa nadal może, ale już bez zobowiązań w regulaminie?
By skup trwał musieli by o tym poinformować, najwidoczniej mają jakiś biznes w tym by teraz nie skupować.
Może być też tak, że wraz ze skupem liczyli na większe zainteresowanie spółką, a wyszło jedno wielkie g
Właśnie, bo zainteresowanie było ogólnie nie większe, co spowodowało działanie kagańca na ilość w regulaminie. A kasa że skupu poszła na inwestycje w maszyny. Myślę że odwołali skup bo liczyli na pozyskanie większych ilości ale niepotrzebnie wzięli do tego Ipopemka....
Pytanie dla mnie podstawowe: czy kupujecie akcje wyłącznie przez ich ogłoszony skup? Bo ja kupowałem pod fundamenty.
Drugoplanowi: czy wrócą do skupu? I ewentualnie z tym samym kagańcem na ilość czy zmienia regulamin
widocznie tylko niektorych, ja patrze na fundamenty, dlatego kupuje, zyski i raporty to raczej piesn przyszlosci, gdzie planuje juz sprzedawac, ale kazdy ma swoja strategie
ja juz swoj pakiet mialem, ale jak zeszlo ponizej 4 to jak tego nie zassac? inne sprzedalem i tu dobralem jeszcze. bedzie mysle skupienie na spolkach value
Kto teraz spółce uwierzy w jakiś skup akcji? Z dnia na dzień zawiesili skup bez szerszych wyjaśnień. Według mnie to dość mocno nadszarpnęło zaufanie do spółki.
a za przeproszeniem pieprz*ć ten skup ; niech sie rozwija bez skupu. Skup za mocno odwrocil uwage z rzeczy merytorycznych i przez niego władowała się tu spekuła; no i jak spekula sie pozegnala to wyszlo co wyszlo z kursem.
no nie wiem, gdyby była tu prawdziwa spekuła to by wyciągneli kurs ponad 6 zł aby ipopema skupiła po wyższych cenach, mam nadzieje że w niedługim czasie jednak kurs wróci na wyższe poziomy ;]