Będą mogli przystąpić do starania się o przetarg głównego wykonawcy większości CPK . Dzieje się . PZU i PEKAO SA jako akcjonariusze nie dadzą upaść PBG mało tego rozwiniemy skrzydła
Radzę pogodzić się ze stratą Naprawdę tego nie widzicie? Ostatnie info jest bardzo negatywne oznacza, że PBG już nie istnieje, a ich jedyny jakikolwiek sensowny majątek idzie pod obcy zarząd. Teraz pomyśl dlaczego nie powołują nowych członków zarządu? Bo firma to już trupem jest 100mln jakie uzyskają ze zbycia Rafako pójdzie na długi (a mają ich kilka miliardów)
Ależ ty głupoty piszesz. Ta lista była już gotowa pół roku temu i jakoś nic nie upadło. Spółka jest w restrukturyzacji i posiada 40% akcji Rafako, w które zaangażował się rząd. Nikt ich nie zmusi do taniego sprzedania tych akcji.
Ja mam wrażenie, że AnaliytykBankowy to Mustafa, ale mogę się mylić :)
Powiem wam tak jak to mordy kiedyś wystrzeli to i dziemy pić przez tydzień :)
Powiem Żonie po tygodniu, że już nie musi menadzerowac a ja nie muszę udawać że lubię swoją pracę :)
Tego wam życzę, duch Puszczy działa i jest w mojej mocy :)
Miłego weekendu :)
a niech rośnie, ja zwyczajnie wtopiłem i się nie oszukuje. od czasu do czasu wejdę i zobaczę co się dzieje. będzie jakaś podbitka pod wywalenie to wywale i tyle. trza mieć rękę na pulsie
ta spółka to już zbankrutowała, a utrzymywana sztucznie przy życiu celem właśnie zbycia Rafako, które przejała jako ciekawostka za pieniądze, które do dziś nie spłacili. Popatrzcie na raport za 3 kwartały 2021 spółka praktycznie nie prowadzi biznesu, zatem z czego oddadzą 5 miliardów?
A z czego oddadzą PBG jej dłużnicy? Spółka zawarła układ z dłużnikami, teraz go odrzuciła. Widać mają wiele opcji i mocne karty. Nie pierwsza to spółka, którą reanimuje się po latach.
Otto, ale brednie. PBG nie ma nawet własnego zarządu, ale wyznaczony przez sąd, oni praktycznie nie prowadzą działalności operacyjnej, a to co prowadzą to straty.
... aha a te artykuły wyzej na branżowych portalach to sam napisałem tak? Poza tym otwórz sobie raporty za 2021 i tam masz prawdę, no ale skoro ty wiesz lepiej
No, a ile na tym zarobili i co to dało, ile długów zredukowali? Poczytaj artykuły z 2021. PBG idzie do likwidacji. No nie chce pisac już więcej, bo ktoś odbierze, że hejtuje spółkę. Nie I chciałbym aby im się udało, ale sami wiecie jak jest.
Dlatego nadal tu jesteś . Mówię ci idź tam gdzie będziesz mógł spać spokojnie . To ważne dla takich fachowców analizy jak ty . Dobry sen to podstawa . A tu się stresujesz i marnujesz