Ciekawe co dzisiaj pokażą, ale patrząc na przyrost opinii, może być + 4-5% aktywnych użytkowników. Sytuacja na Ukrainie również powinna przełożyć się na dalszy wzrost.
Widać, że rynek przelewów jest coraz bardziej wymagający i o kolejnych, stałych użytkowników będzie trudniej. Cały czas muszą udoskonalać usługę i stawiać na kolejne promocje i reklamy! Faktycznie wzrost kwoty przelewów, przy tej liczbie nowych użytkowników można uznać za pozytyw! Szkoda, że Finv nie prowadzi relacji inwestorskich i nie odpowiada na żadne pytania!
Dla mnie ważne, żeby raporty publikowali terminowo. Nie liczę na jakieś nowości, bo niby czemu ? Biznes przyszłościowy, bo jak już Europę doprowadzą do bankructwa, to waga przechyli się w stronę Afryki. Tam będzie prawdziwy rozwój, Chiny inwestują ogromny kapitał.
W lutym 2022 r. Spółka zrealizowała transakcje o łącznej wartości 16 827 989 PLN. Według danych dotyczących sprzedaży na dzień 28 lutego 2022 r., SPOKO.app posiadało 693 050 klientów. Dla porównania, w styczniu 2022 roku z aplikacji SPOKO.app korzystało 672 772 klientów. W ciągu miesiąca nastąpił więc przyrost aktywnych użytkowników aplikacji SPOKO.app o około 3,01 proc.
Czy oni wiedzą co piszą ?
"Spółka podkreśla, że na obecnym etapie priorytetem jest jak najszybsze pozyskiwanie nowych klientów, co wiążę się z koniecznością dalszych inwestycji". Niby wiedzą co jest priorytetem, ale mam wrażenie, że mają problem z pozyskiwaniem środków na kolejne inwestycje. Chyba, że w pewnym momencie wystrzelą z takim infem, że "szczęka opadnie"!?
Na google play znowu skok ocen. Pamiętajmy, że to trochę efekt kuli śnieżnej... im więcej użytkowników tym więcej poleceń i przyrost powinien być szybszy.
Cieszy wysoka ocena 4.4, lekka skaza wizualna póki co w lekko wybijajacej się statystyce ocen niedostatecznych. Dla przykładu Revolut ocena 4.7 i oceny niedostateczne nie wyróżniają się. Oby tak dalej, ciężka praca przed spoko żeby zdobywać kolejne piątki i wypracować sobie zaufanie, bez tego nikt nie prześle swoich ciężko zarobionych pieniędzy
Do wcześniejszego posta, przetłumaczony post z FB ukraińskiego spoko app. (mam nadzieje że treść się pojawi)
"Bezpłatna pomoc dla Ukraińców! Spieszymy się z Wami podzielić prawdziwym odkryciem, które przyda się nam wszystkim. WorkPort to program dla migrantów w Polsce. Jest wygodny, ponieważ łączy w sobie wiele różnych i niezbędnych funkcji: - poszukiwania pracy - szukaj mieszkania - wykupienie ubezpieczenia - legalizacja - uzupełnienie - Aktualności - Czat - opieka zdrowotna - promocje w sklepach
Fragment strategii:
PaSS będzie wykorzystany w celu zgromadzenia wszystkich aktywów FinTech Ventures S.A. niezbędnych do utworzenia Alternatywnego Banku Online (AOB). Celem FinTech Ventures S.A. jest, aby PaSS zapewniał licencje i usługi spółkom portfelowym w celu rozbudowy i poprawy ich oferty klienckiej. FinTech Ventures S.A. posiadając w swoim portfolio PU Group Ltd, jest w stanie zintegrować dzięki PaSS usługi dodatkowe, takie jak karty debetowe, ubezpieczenia, opieka zdrowotna, podróże,
możliwości pracy i wiele innych. Spoko.app dostarcza rozwiązanie technologiczne spójne ze strategią inwestycyjną FinTech Ventures oraz szeroką bazę klientów, zaś PaSS zapewni silne i długoterminowe relacje z klientami przy wysokim poziomie rentowności klienta.
Faktycznie, jest 750 tyś. W marcu + 6,2%, a i w kwietniu ten poziom powinien się utrzymać. W takim tempie 2 mln użytkowników do końca 2023r jest możliwy . Super
Niestety, jak na razie sami trzymamy papier bo nadal kupujemy przyszlosc i rozwój... Dopóki spółka nie ropnie konkretów to pewnie jeszcze to potrwa .. może to moment walnego i Inga i kolejnym podmiocie a może jeszcze nie... Ale wierzę, że jak ruszy to w kilka sesji będziemy na poziomie x kilka... Moje minimum to 2zl+ żeby akcjonariat że Szwecji wyszedł na zero
Pamiętaj że na giełdzie zawsze kupuje się przyszłość , ci co kupują przyszłość zawsze tracą odbierając papier od tych którzy już na nim zarobili... to tak jak w Foreście Gampie ...cytuję zainwestowałem w jakaś firmę ogrodniczą i zarobiłem miliony czyli w APPLE
To nie jest takie proste i jednoznaczne.Na giełdzie zarabiają myślący i cierpliwi.Znam mnóstwo ludzi którzy inwestowali(grali) i wychodzili że stratą bo uważali że odkują się gdzie indziej.Co do kursu na dziś,to nie ma odzwierciedlenia w realnej wartości,tu decyduje tylko popyt i podaż,a że mała płynność to kurs szoruje po dnie.No ale myślę że do czasu.
Wycena spółki w 10.06.2021, przy 500tys aktywnych użytkowników.
„Wycena spółki i jej działalności biznesowej odpowiednio na poziomie 42.000.000 EUR pre-money oraz 43.000.000 EUR post-money „
Teraz mamy 750tys użytkowników, nasza wartość to około 64.000.000 EUR, a kapitalizacja na dzisiaj, to 58 mln zł. Akcje powinny kosztować przynajmniej 2,5 zł za sztukę.
A jakie to ma znaczenie, skoro mamy ponad 60% w Spoko ? Ostatnio Rosjanie I Białorusini nie są mile widziani we władzach spółek. Może to zagrywka wizerunkowa ?
W październiku będziemy świętować 1 mln użytkowników. Przyszły rok 2 mln i nareszcie wprowadzanie usług dodatkowych. Pięknie! Wszystko zgodnie ze strategią. Tylko czas