• TFE Autor: ~Kwaśny [141.101.96.*]
    Zapraszam do dyskusji.
  • Re: TFE Autor: ~Ben [5.173.122.*]
    Z twojego wykresy Tauron wygląda kiepsko ale widać że po długiej fali spadkowej wyrysowali formacie W która często jest odwroceniem trendu na wzrostowy
  • Re: TFE Autor: ~Kwaśny [31.0.85.*]
    Nie wiem czy zrealizuje się fala III cycle, ale na dziś to jest mój PS. Gdybyś dołączył wykres, łatwiej byłoby zobaczyć to W. Obecnie kurs znajduje się poniżej SMA 15zarówno w interwale W jak i M. Trudno w takich warunkach mówić o hossie. Krytyczne jest wyjście ponad SMA 15 w ramie miesięcznej. Tlen dostajemy ponad 2,90. Czy starczy sił? Tradycyjnie zobaczymy.

PS. Od wczorsj mam poważny problem z wpisami na forum. Po naciśnieciu Odpowiedz dostaję pusty ekran.
  • Re: TFE Autor: kasprol [172.70.110.*]
    Cześć, jak rozumiem można tutaj pisać o innych spółkach ;)
    Też miałem wczoraj problem z odpisywaniem na forum.
    Udało mi się ostatnio bardzo dobrze zagrać na falach shortując PXM do dna fali 4 , teraz przymierzam się do zajęcia L, być może w obszarze ~3,7 , piszę o tym bo wiem, że Pan też przegląda ten papier, coś mi mówi, że nie bez pozycji ;)

Dodatkowo czy podjąłby się Pan analizy TFE na mWIG40? W punkt wyszło mi zajęcie S na poziomie 5555, w moim odczuciu realizuje się 4 primary, która mogła znieść aż do 4900 jak to wygląda z Pana perspektywy.

Rozpisując się, śledzę wpisy TFE od 2017-2018. Trafiał Pan dość celnie, szczególnie z dołkami głównych ruchów.
    Skąd taka sprawność w posługiwaniu się falami? To skutek jakiejś publikacji/kursów? Ja jestem po lekturze Sztuki spekulacji po latach Z.Komara i Geometrii Fibonacciego Danielewicza, więc dopiero raczkuję w tym temacie. Mógłbym Pan polecić książki/publikacje, z których Pan korzystał, żeby zgłębić temat od deski do deski?
  • Re: TFE Autor: ~Kwaśny [37.248.171.*]
    Tak, tutaj chciałbym przenieść csłą moją aktywność na forum. Jak tylko naprawią możliwość odpowiadania i zakładania nowych wątków to poprzeenoszę wszystkie wątki TFE. Będą w jednym miejscu co ułatwia ich obserwowanie. Założę też wątek M40 TFE i inne w razie potrzeby. Mam nadzieję, że do końca tygodnia poradzą sobie z problemem, bo z telefonu ciężko coś rozsądnego zrobić. Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: TFE Autor: kasprol [85.221.145.*]
    Pokusiłby się Pan o analizę CIG i CDR?
    Używa Pan innych formacji wywodzących się z klasycznej teorii elliota? Głównie mam na myśli trójkąty.
  • Re: TFE Autor: ~Kwaśny [37.249.95.*]
    Tak, używam pełnej teorii. CIG i CDR w poniedziałek wieczorem, po zakończeniu miesiąca. W tm rygodniu nie będzie weekendowych aktualizacji. Wszystkie papiery zaktualizuję w poniedziałek wieczorem,
  • Re: TFE Autor: ~Jarecki [83.27.37.*]
    Dziękuję kwachu za wszystkie analizy. Tradycyjnie pozdrawiam.
  • Re: TFE Autor: kasprol [85.221.144.*]
    Można prosić tę aktualizację na CDR? Mega mnie ciekawi jak widzi Pan obecną fazę rynku
    Zupełnie nie zdawałem sobie sprawy z istnienia poszczególnych wątków w tej spółce, myślałem że trochę zignorował Pan sprawę, stąd trochę mojego spamu z prośbami o aktualizację ;)

• Re: TFE Autor: ~Kwaśny [37.249.223.*]
    Nie ma problemu. CDR wszedł do monitoringu automatycznego. Kurs znajduje się pod średnimi SMA15 w obu obserwowanych przez nas ramach czasowych więc aktualizacja na koniec miesiąca jest wystarczająca. Tradycyjnie zobaczymy
    Na CDR czekam na sygnał do zajęcia pozycji.
    Dałoby radę zrobić TFE do MILLENIUM i ORANGE PL ?

• Re: TFE Autor: ~Miś [5.173.152.*]
    Panie Kwaśny czy mogę prosić o TFE Alior?
    Panie Kwaśny czy mogë prosić o Alior?
    I jsw jeśli można? W20. Kreślił Pan kiedyś?
    Wykresy będą na koniec tygodnia. PS pozytywny czy negatywny? Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: TFE Autor: ~Stokrotka [83.28.211.*]
    Czy aktualizuje jeszcze Pan gdzieś wykresy które kiedyś Pan robił pekao, handlowy, CCC Pkn i Lotos?
  • Re: TFE Autor: ~Kwaśny [46.76.98.*]
    Wszystkie wykresy aktualizuję w tym wątku. PEO, PKN, LTS, CCC i BHW pojawią się tutaj wkrótce. Tradycyjnie zobaczymy.
    Ok. Czekam z niecierpliwością. Pozdrawiam
    Jeśli Pan będzie miał czas i chęć to poprosiłbym też allegro. Pkn to najpierw 105 czy 50? :)
  • Re: TFE Autor: ~Kwaśny [37.249.116.*]
    Czas znajdę, ale Allegro jest dopiero półtora roku na giełdzie, więc analiza będzie tylko w interwale tygodniowym. Potencjalnymi zasięgami ruchu dla PKN zajmiemy się przy aktualizacji w ramie tygodniowej. To jeden z nieliczych papierów, który jest powyżej SMA15 dla M1. Czy utrzyma się? Tradycyjnie zobaczymy.
    Można prosić o parę słów nt. KGH?
    Jak ocenia Pan potencjalny zasięg drugiej fali podstawowej w trzeciej fali cyklu?
    Oczekiwałbym jeszcze zygzaka do okolic ~116, a Pan jak uważa?
  • Re: TFE Autor: ~Kwaśny [31.0.47.*]
    Dopiero w weekend będę mógł się zająć KGH. Wakacje.
    Jasne, udanego wypoczynku ;)
  • Re: TFE Autor: kasprol [85.221.148.*]
    PGN chciałby się pan zająć :) ?
    Dla PGN nie mam poprawnych danych uwzględniających odcięcie dywidendy. Wykres kwartalny z S pokazuje, że mamy zakończoną pierwszą i drugą cycle, a w tej chwili kurs rozpoczął trzecią tego samego rzędu. Stąd siła na nowe ath. Tradycyjnie zobaczymy.

https://stooq.pl/c/?s=pgn&c=50y&t=l&a=lg&b&svg
  • Re: TFE Autor: ~technica [5.184.206.*]
    Kwaśny czy mogę Cię prosić o TFE dla ATT?
  • Re: TFE Autor: ~Kwaśny [37.249.31.*]
    Dzisiaj, po zakończeniu miesiąca.
  • Re: TFE Autor: ~Miś [31.61.160.*]
    Czy można prosić o aktualizację CCC. Kiedyś się ta spółką zajmowałeś
  • Re: TFE Autor: ~Miś [83.28.211.*]
    A o Bitcoin można prosić?
[x]
NAVIMORIN 0,00% 0,01 2018-12-27 11:30:51
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać