Z twojego wykresy Tauron wygląda kiepsko ale widać że po długiej fali spadkowej wyrysowali formacie W która często jest odwroceniem trendu na wzrostowy
Nie wiem czy zrealizuje się fala III cycle, ale na dziś to jest mój PS. Gdybyś dołączył wykres, łatwiej byłoby zobaczyć to W. Obecnie kurs znajduje się poniżej SMA 15zarówno w interwale W jak i M. Trudno w takich warunkach mówić o hossie. Krytyczne jest wyjście ponad SMA 15 w ramie miesięcznej. Tlen dostajemy ponad 2,90. Czy starczy sił? Tradycyjnie zobaczymy.
PS. Od wczorsj mam poważny problem z wpisami na forum. Po naciśnieciu Odpowiedz dostaję pusty ekran.
Cześć, jak rozumiem można tutaj pisać o innych spółkach ;) Też miałem wczoraj problem z odpisywaniem na forum. Udało mi się ostatnio bardzo dobrze zagrać na falach shortując PXM do dna fali 4 , teraz przymierzam się do zajęcia L, być może w obszarze ~3,7 , piszę o tym bo wiem, że Pan też przegląda ten papier, coś mi mówi, że nie bez pozycji ;)
Dodatkowo czy podjąłby się Pan analizy TFE na mWIG40? W punkt wyszło mi zajęcie S na poziomie 5555, w moim odczuciu realizuje się 4 primary, która mogła znieść aż do 4900 jak to wygląda z Pana perspektywy.
Rozpisując się, śledzę wpisy TFE od 2017-2018. Trafiał Pan dość celnie, szczególnie z dołkami głównych ruchów. Skąd taka sprawność w posługiwaniu się falami? To skutek jakiejś publikacji/kursów? Ja jestem po lekturze Sztuki spekulacji po latach Z.Komara i Geometrii Fibonacciego Danielewicza, więc dopiero raczkuję w tym temacie. Mógłbym Pan polecić książki/publikacje, z których Pan korzystał, żeby zgłębić temat od deski do deski?
Tak, tutaj chciałbym przenieść csłą moją aktywność na forum. Jak tylko naprawią możliwość odpowiadania i zakładania nowych wątków to poprzeenoszę wszystkie wątki TFE. Będą w jednym miejscu co ułatwia ich obserwowanie. Założę też wątek M40 TFE i inne w razie potrzeby. Mam nadzieję, że do końca tygodnia poradzą sobie z problemem, bo z telefonu ciężko coś rozsądnego zrobić. Tradycyjnie zobaczymy.
Tak, używam pełnej teorii. CIG i CDR w poniedziałek wieczorem, po zakończeniu miesiąca. W tm rygodniu nie będzie weekendowych aktualizacji. Wszystkie papiery zaktualizuję w poniedziałek wieczorem,
Zupełnie nie zdawałem sobie sprawy z istnienia poszczególnych wątków w tej spółce, myślałem że trochę zignorował Pan sprawę, stąd trochę mojego spamu z prośbami o aktualizację ;)
Nie ma problemu. CDR wszedł do monitoringu automatycznego. Kurs znajduje się pod średnimi SMA15 w obu obserwowanych przez nas ramach czasowych więc aktualizacja na koniec miesiąca jest wystarczająca. Tradycyjnie zobaczymy
Czas znajdę, ale Allegro jest dopiero półtora roku na giełdzie, więc analiza będzie tylko w interwale tygodniowym. Potencjalnymi zasięgami ruchu dla PKN zajmiemy się przy aktualizacji w ramie tygodniowej. To jeden z nieliczych papierów, który jest powyżej SMA15 dla M1. Czy utrzyma się? Tradycyjnie zobaczymy.
Można prosić o parę słów nt. KGH? Jak ocenia Pan potencjalny zasięg drugiej fali podstawowej w trzeciej fali cyklu? Oczekiwałbym jeszcze zygzaka do okolic ~116, a Pan jak uważa?
Dla PGN nie mam poprawnych danych uwzględniających odcięcie dywidendy. Wykres kwartalny z S pokazuje, że mamy zakończoną pierwszą i drugą cycle, a w tej chwili kurs rozpoczął trzecią tego samego rzędu. Stąd siła na nowe ath. Tradycyjnie zobaczymy.