Owszem nigdy nie inwestowałem w złoto fizyczne (najwyżej ETF był). Teraz biorąc pod uwagę to, co się dzieje na świecie zamierzam nabyć kilka Oz złota. Nie jest to dla mnie inwestycja sensu largo, czyli nie liczy na to, że sprzedam to drożej za kilkadziesiąt lat. Chcę tylko zabezpieczyć jakąś część majątku. Jak sądzicie co byłoby lepsze: sztabki czy monety.
Uncjowe monety z wielkiej szóstki to chyba najlepszy kierunek jeśli chodzi o inwestycje w złoto z niskim spredem. Ja kupuję w mennicy skarbowej i jak na razie jestem zadowoony z wyboru tym samym z szybkimi dostawami.
Warto zdecydować się na ofertę jaką posiada Mennica Skarbowa. Mają świetny wybór i przede wszystkim dostawa realizowana jest praktycznie natychmiastowo, więc nie będziecie musieli długo czekać
Ja osobiście wolę sztanki. Tto jest jednak czyste złoto. Jednak znam kolekcjonerów monet którzy wolą monety. Takie rzeczy w dobrej cenie i posiadają na stanie znajdziesz w Miennicy Skarbowej. Polecam
Zdecydowanie monety bulionowe 1 uncjowe, ja nadal buduję tak swoją pozycję w metalach szlachetnych i w mennicy skarbowej staram się co jakiś kwartał dokupować
To wszystko zależy ile tych pieniędzy masz do zainwestowania, ale raczej sztabki są lepsze. Zarówno sztabki jak i monety są dostępne na Mennicy Skarbowej. Polecam sobie tam zajrzeć bo wybór jest duży.
Jeżeli chodzi o złoto to najlepiej jest postawić na Mennicę Skarbową. Oferta tutaj jest bardzo dobra, dodatkowo dużym plusem jest też to. że nie trzeba długo czekać na dostawę
Ze sprzedaza niema najmniejszego problemu ja kupije i sprzedaje na amerykanskich aukcjach numizmatycznych tylko ze ja nie bawie sie ze zbieraniem Polskich monet tylko zbieram certyfikowane amerykanskie dolary i afrykanskie krugerrandy
Sztabki złota są lepsze, ponieważ są zwykle dostępne w najniższych cenach w porównaniu z ich mniejszymi odpowiednikami. Chociaż sztabki złota nie mają tego samego charakteru zbywalnego, co mniejsze.
Jeśli chodzi o wybór złotych inwestycji to ja najczęściej stawiam na monety bulionowe uncjowe, ale też sztabki jak jest akurat dobra cena w mennicy skarbowej.
Moim zdaniem najlepiej jest postawić na Mennicę Skarbową. Oferta tutaj jest naprawdę świetna, dodatkowo też dużym plusem jest to, że dostawa jest praktycznie od ręki
Zależy jaką masz kasę na zainwestowanie, to przede wszystkim zdecyduje czy sztabki, czy monety ;) Mennica Skarbowa ma to i to w swojej ofercie, możesz tam wpaść i porównać sobie ceny.
To naprawdę zależy od twoich celów. Jeśli szukasz długoterminowej opcji na złoto, lepszą opcją mogą być sztabki złota. Jeśli szukasz bardziej płynnej opcji, dobrym rozwiązaniem mogą być złote monety. Ostatecznie to do Ciebie należy decyzja, która forma opcji złota jest dla Ciebie odpowiednia.
> > Zapewne autoreklama najlepszej mennicy zgadnijcie jakiej?
Ale fajny quiz. Oczywiście najlepszą mennicą jest mennica skarbowa. Są tam same pe*zie i zwy-role , więc jak ktoś lubi żeby mu później jelito wypadało to koniecznie.
Ja wolę zdecydowanie sztabki złota je się sprzedaje tak samo jak monety. Są ludzie którzy kupują monety i je nawet kolekcjonują. Ale jak chcesz zarobić to polecam zakupić złoto w sztabce w Mennicy Skarbowej
U mnie wygrywają złote monety z wielkiej szóstki 1 uncjowe kupowane w mennicy skarbowej, gdzie ceny są okey i co najważniejsze dużo krótsze terminy realizacji zamówień.
monety uncjowe z wielkiej szóstki bulionowe, na wszelki wypadek można też kupić jednogramówki w mennicy skarbowej jak będzie potrzeba ich szybkiego użycia.
Sztabki wiadomo lepsze, ale monety są tańsze, bo i mniejsze. Polecam sobie zajrzeć np na Mennicę Skarbową. Fajne miejsce w internecie, bezpiecznie można sobie kupić zloto, dokladnie tyle ile się chce ;)
ja wybieram złote sztabki jednouncjowe z wielkiej szóstki, a zazwyczaj wybieram złote kangury które wychodzą najtaniej. Odnośnie miejsca do zakupu to na początku warto wybierać zaufanych dealerów złota jak mennica skarbowa.
Według mnie złote monety bulionowe 1 uncjowe z wielkiej szóstki. Jak chcesz to sprawdź sobie dokładniej ofertę mennicy skarbowej, bo jednak większa dostępność z krótkimi terminami.
A co sądzisz o Mennicy Skarbowej? Właśnie ostatnio wiele osób polecało mi to miejsce i z tego co widziałam to faktycznie mają świetną ofertę, dodatkowo też zamówienia są szybko realizowane
Chyba teraz jednak większość osób decyduje się na złote monety bulionowe 1 uncjowe z wielkiej szóstki. Odnośnie miejsca zakupu to ważna jest dostępność, czas realizacji i ceny. Odnośnie dealerów złota możesz do mennicy skarbowej się wybrać, pozdrawiam