• 17 stycznia termin ultimatum Autor: hommoh [198.41.242.*]
    17 grudnia 2021 Putin opublikował propozycje umów i dał miesięczny termin (ultimatum)
    14 stycznia 2022 Ławrow na konferencji "prasowej" stwierdził że cierpliwość się kończy.. czekają na pisemną odpowiedz "amerykanców" = sprzeczne komunikaty.

"strzały" padają codziennie, cyberataki mają charakter stały..
    Innej wojny od tej która trwa od siedmiu lat nie spodziewajcie się.

Sądziłem, że Putin zrobi jakąś spektakularną rakietowo - desantową akcję dla "poddzierki rozgawora"
    I zrobił tyle że w Ałmaaty a nie w Odessie czy Charkowie.

Szkoda...

Okienko (czas) na zakup tanich akcji powoli się zamyka...

Dla mnie to podwójny dramat: jestem otwarty na tanie akcje zarówno w Dniepro (KSG Agro) jak i w Ługańsku (600 m od frontu inna spółka).

Zawiodłem się na Putinie - wojny nie będzie. Włodzimierz Władymirowicz jest już stary i ma osobiście za dużo do stracenia.
  • Re: 17 stycznia termin ultimatum Autor: hommoh [213.134.174.*]
    Uważnie przeczytajcie wpisy na forum straszące wojna i zachęcające do sprzedaży.
    Dziś mija miesięczny termin ultimatum ogłoszonego przez Putina 17 grudnia 20021.
    NIC poważnego SIĘ NIE WYDAZYŁO!
  • To co? JEDZIEMY NA PÓŁNOC! Autor: hommoh [213.134.174.*]
    "Zaprzęgaliśmy już długo, czas ruszać" - cytat z ministra SZ Federacji Rosyjskiej :))
  • Re: To co? JEDZIEMY NA PÓŁNOC! Autor: ~50gr [188.114.111.*]
    Blinken spotka się z Ławrowem w Genewie 21 stycznia
    https://www.interfax.ru/world/816151
  • KSG Agro sprzedaje włoskie wino w Kongo! Autor: ~e-tam [188.114.111.*]
    Czasami wystarczy zobaczyć jak się zachowuje moskiewska giełda by przewidzieć jak się zachowamy my.
    Dziś RTS - 7%
    Dla mnie to podwójny dół bo mam i moskiewskie papiery Sbierbanku (-10%).

...ale to co w tytule to prawda!
    Sprzedali w Kongo 18 ton proseco! W ubiegłym roku KSG (przez spółkę córkę Abbondanza SA) wyeksportował również 324 tony mąki pszennej do Libii oraz 26 ton butelkowanego rafinowanego oleju słonecznikowego do Kongo.
    „Pomimo trudności i ograniczeń kwarantannowych nadal dywersyfikujemy naszą działalność poprzez dostawy eksportowe. Oczywiste jest, że wolumeny handlu spadają od 2020 r. z powodu pandemii COVID-19. Spodziewamy się jednak, że sprzedaż zostanie wznowiona w 2022 r., Szczególnie w Kongo ”- powiedział Sergiej Kasjanow. Źródło: Agravery.com

Tak więc HommoH do góry głowa!
    I dwaj na sewier!
  • W środę rosyjskie giełdy łapią oddech - o 9:00 polskiego czasu Moex odbi Autor: hommoh [213.134.174.*]
    We wtorek Moex stracił 6,5 proc., zwiększając skalę czterodniowych spadków do przeszło 12 proc. Dolarowy RTS zanurkował o 7,3 proc., najmocniej od pandemicznej przeceny z wiosny 2020 r. W środę rosyjskie giełdy łapią oddech - o 9:00 polskiego czasu Moex odbija o blisko 3 proc., a RTS - o ponad 2 proc.https://www.bankier.pl/wiadomosc/Wojna-Rosja-Ukraina-Gieldy-w-dol-ropa-w-gore-rynki-reaguja-8261919.html
  • Spotkanie BLinken-Ławrow Autor: ~50gr [*]
    Jakie oczekiwania odnośnie dzisiejszych rozmów?
    Blinken-Ławrow
    https://www.interfax.ru/world/816579
  • Re: Dziś dalsza wyprzedaz Autor: ~Antek [46.114.92.*]
    Niestety
[x]
KSGAGRO 2,70% 3,80 2026-05-18 15:38:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.