17 grudnia 2021 Putin opublikował propozycje umów i dał miesięczny termin (ultimatum) 14 stycznia 2022 Ławrow na konferencji "prasowej" stwierdził że cierpliwość się kończy.. czekają na pisemną odpowiedz "amerykanców" = sprzeczne komunikaty.
"strzały" padają codziennie, cyberataki mają charakter stały.. Innej wojny od tej która trwa od siedmiu lat nie spodziewajcie się.
Sądziłem, że Putin zrobi jakąś spektakularną rakietowo - desantową akcję dla "poddzierki rozgawora" I zrobił tyle że w Ałmaaty a nie w Odessie czy Charkowie.
Szkoda...
Okienko (czas) na zakup tanich akcji powoli się zamyka...
Dla mnie to podwójny dramat: jestem otwarty na tanie akcje zarówno w Dniepro (KSG Agro) jak i w Ługańsku (600 m od frontu inna spółka).
Zawiodłem się na Putinie - wojny nie będzie. Włodzimierz Władymirowicz jest już stary i ma osobiście za dużo do stracenia.
Uważnie przeczytajcie wpisy na forum straszące wojna i zachęcające do sprzedaży.
Dziś mija miesięczny termin ultimatum ogłoszonego przez Putina 17 grudnia 20021.
NIC poważnego SIĘ NIE WYDAZYŁO!
Czasami wystarczy zobaczyć jak się zachowuje moskiewska giełda by przewidzieć jak się zachowamy my. Dziś RTS - 7% Dla mnie to podwójny dół bo mam i moskiewskie papiery Sbierbanku (-10%).
...ale to co w tytule to prawda! Sprzedali w Kongo 18 ton proseco! W ubiegłym roku KSG (przez spółkę córkę Abbondanza SA) wyeksportował również 324 tony mąki pszennej do Libii oraz 26 ton butelkowanego rafinowanego oleju słonecznikowego do Kongo. „Pomimo trudności i ograniczeń kwarantannowych nadal dywersyfikujemy naszą działalność poprzez dostawy eksportowe. Oczywiste jest, że wolumeny handlu spadają od 2020 r. z powodu pandemii COVID-19. Spodziewamy się jednak, że sprzedaż zostanie wznowiona w 2022 r., Szczególnie w Kongo ”- powiedział Sergiej Kasjanow. Źródło: Agravery.com
We wtorek Moex stracił 6,5 proc., zwiększając skalę czterodniowych spadków do przeszło 12 proc. Dolarowy RTS zanurkował o 7,3 proc., najmocniej od pandemicznej przeceny z wiosny 2020 r. W środę rosyjskie giełdy łapią oddech - o 9:00 polskiego czasu Moex odbija o blisko 3 proc., a RTS - o ponad 2 proc.https://www.bankier.pl/wiadomosc/Wojna-Rosja-Ukraina-Gieldy-w-dol-ropa-w-gore-rynki-reaguja-8261919.html