Ponieważ operujemy na wszystkich spółkach GPW nasz WIGOMETR obejmuje cały rynek. PRZYPOMINAM - OBSTAWIAMY WIG, a nie WIG20.
Do naszego WIGOMETRU przyjmowane będą tylko wpisy dokonywane na wątku do niedzieli 16.01.2022 r. do godz. 24. Wpisy po godzinie 24 nie będą uwzględniane przy obliczaniu WIGOMETRU. Proszę pamiętać i stosować następujące zasady. JEDEN post. W temacie postu proponuję wpisywać słowo WZROST lub SPADEK, można dodać ewentualnie wielkość % zmiany. Dopuszcza się wzorem wątków kolegów kontraktowców na komentowanie sytuacji na GPW.
Bardzo ładnie - mamy już widoczne zróżnicowanie . O ile w tradycyjnym typowaniu W/S wszyscy są na podium :-) ... to w typowaniu % mamy miejsca od 1 do 11 i każdy ma swoje własne !
Słusznie w poprzednim tygodniu stawiałem na banki i kghm.
Moim zdaniem ostatni tydzień wzrostów. Potem 100 tys chorych dziennie na covid będzie powodowac spadki. A jeszcze Ukraina
Jak będą rozliczani uczestnicy , którzy w trakcie roku dołącza do konkurencji procentowej. na przykładzie Yntelygenta wyciągnęłam wniosek , że wyniki tygodni , w których nie podawali % będą im zaliczane zgodnie z faktycznym wynikiem - gdy typowali błędnie to na minus a jak gdy typowali dobrze ?! Musimy to wiedzieć , bo może okazać się , że wyjdą na tym lepiej niż ci ryzykujący ? Wynik neutralny np. 0 wcale nie jest neutralny - to duża nagroda !
@Zosiu też mam z tym kłopot. Zaproponowałem w regulaminie żeby tym, którzy opuszczą typowanie, wpisać większą z liczb {2,%Z} - tak jest to liczone teraz ale chyba niezbyt sprawiedliwie. Chyba trzeba to zastąpić Max błędem w tygodniu. Ten kto nie typował nie może mieć lepszego wyniku od typujących. Jeżeli ktoś ma lepszy pomysł to proszę pisać.
@Kuku - rzeczywiście bankier ma kłopoty z forum albo pegaz się rozbrykał. Pisanie z telefonu działa. Tym którym nie uda się wysłać piątą udostępniam w zakładce T22 w komórce A2 link do formularza MinMax. Proszę pisać w treści swój Nick i typ - nie będzie to widocznej tabeli ale dla mnie dostępne.
Moja propozycja jeśli kierunek zgodny z typem, doliczyć/ zaliczyć 50% trafonsc.
A jeśli nie zgodny to 50% w drugą stronę tylko czy to nie nazbyt łaskawie...?
Jeszcze jedna propozycja dla %, ten kto nie poda a kierunek zgodny, zaliczyć maksymalna pomyłkę uczestnika podającego. W drugą stronę analogicznie...
A poza tym co za problem podać to tylko maks 4 dziubniecia w klawisze.. ..?