• Analiza finansowa Autor: ~Jakub [5.173.141.*]
    od razu mówię, że zajęło mi to raptem 20 minut, więc nie traktujcie tego jako
    pewnik- możliwe że gdzieś sie pomylilem, ale jeśli tak to dajcie proszę znać gdzie.
    Nie mam jeszcze akcji tej spółki i próbuję ją zrozumieć puki co.

Alaskan Track Simulator
    wishlista 180k - nic nie warte dane według mnie.
    były w grupie PLW premiery gier ze znacznie wyższymi wishlistami i nie przekładało się to na szał na premierze.
    Zresztą wishlistę można kupić i napompować.

Robią 6 gier w 40 osób, a więc powidzemy 7 osób na projekt (!!!)

Gra miała wyjśc rok temu i kosztować 450tyś zł.
    Według zapowiedzi w tym roku najpierw same dema i prologi, więc nie ma pewności
    że będzie premiera pełnej wersji - może sie przecież okazać że trzeba będzie wprowadzić zmiany po feedbacku graczy.
    do tego 800tyś zł zapłacili za przejęcie gry od movie games?

w trzecim kwartale 2021 mieli 2,1 mln zł i koszta operacyjne na poziomie 765tys zł netto a więc brutto pewnie minimum 1mln (a realnie pewnie 1,3mln).

koszt wejścia na giełdę powiedzmy 300 tyś zł (optymistycznie, bo zazwyczaj jej to więcej)

A więc:

2,1mln, minus 300k, minus 1mln kosztów operacyjnych = 800 tyś zł w kasie spółki i zero dochodów - ZERO.

A więc:

kasy starczy spółce na działanie do marca i nic w tym czasie nie planują wydać. A co potem? Pożyczki? Emisja?

W dodatku umowy lockup są tak zrobione, że w zasadzie nie mają wartości, bo prezes może sprzedać wszystko funduszom.

Wygląda mi to na przekręt finansowy, który wyjdzie na jaw już w 1q 2022.

Ale tak jak mówie - jeśli gdzieś sie pomyliłem to napiszcie mi. Nie lezy w moim interesie szkalowanie spółki i jeśli sie mylę
    to wyprostujcie albo zgłoście do admina i niech usunie
  • Re: Analiza finansowa Autor: ~Novokciota [83.23.207.*]
    Do tego bezczelna postawa ceo ulańca po wyższej szkole bankowej xD
  • Re: Analiza finansowa Autor: ~As [83.23.207.*]
    Zero skromności, arogancja, pycha i falsz biją od tego człowieka. Świński duet Novoka i czeresniska z mov to wyduszkivl
  • Re: Analiza finansowa Autor: ~Spoko [94.254.205.*]
    Brutto nie licz bo bez dochodów nie ma podatków, chyba że ZUS a ten tyle nie wyniesie
  • Re: Analiza finansowa Autor: ~Spoko [94.254.205.*]
    Czyli 2.1 - 0.7 - 0.3, bańka jest w kasie
  • Re: Analiza finansowa Autor: ~Spoko [5.173.16.*]
    W przyszłych miesiącach koszty mogą być niższe bo do tej pory kupowali licencje a teraz pewnie nie będą wydawać pieniędzy których nie mają
    Podejrzewam że do ATS'a mają finanse ogarnięte, jak nie dowiozą gry to wtedy ewentualnie może być problem
    A co do podziału personelu to pewnie co najmniej połowa pracuje nad ATS, druga spora część nad AMS a pozostałe gry są w pre produkcji
  • Re: Analiza finansowa Autor: ~malik [5.185.245.*]
    Tez mi wczoraj tak wyszło z wyliczeń, słabo to widzę w 2 półroczu jak kasa się skończy.
[x]
ROAD -0,28% 7,16 2026-05-19 15:10:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.