Mam nadzieję że już wszyscy pozbyli się dębicy może jeszcze że 20k ,a potem jakieś bardzo dobre info goodyear też kiedyś kosztował 1.5usd a dwa lata później 50 ,ale o tym już nikt nie pamięta.koszty utrzymania dębicy na GPW są wysokie, to się nie opłaca dla garstki drobnych akcjonariuszy ,wyobraź sobie cenę gdyby goodyear puścił dbc że smyczy
Znowu ta sama sytuacja 3k obrotu zepchnęło cenę,a cena śmieciowa, patrząc na główny kanał długoterminowy od początku notowań jeszcze 50 dni i cena 58 ciekawe czy dobije? Od ostatniego wpisu można zaliczyć 5k
Ciekawe wyglądają akcje goodyera po wynikach za 4 kw spadły 25% choć były średnie ,mam nadzieję że jednak przy potężnym wzroście cen opon dbc zaskoczy pozytywnie co do wycofania z giełdy to myślę ze podobny plan jak Heineken -żywiec został tam jakieś ułamek% akcji na gpw więc plan jest inny jeśli uda się zepchnąć dbc na 58 to się zmieni parę akcji mam nadzieję na lepszą przyszłość
50 zł za akcje Dębicy? Przecierałem oczy ze zdumienia. Od 1996 kurs tylko 5 razy zjechał na ten poziom lub trochę niżej. Chyba czas na korektę in plus? Jak myślicie?
Sporo zależy od wyników i tym samym widoków na dywidendę. Jeśli będą słabe to raczej będzie lecieć bokiem i może potencjalnie jeszcze iść w dół. Ale w dłuższym terminie raczej liczył bym na ruch w górę. Strata za II kw moim zdaniem to głównie wyższe koszta produkcji nie uwzględnione w cenach. Na wynik zaczną też wpływać oprocentowania od udzielonych pożyczek które były udzielane na wibor 1r + 0,25 %. Plus cyklicznie wracający temat zdjęcia spółki z gpw. IMHO raczej w górę w średnim okresie. Ale raczej i sądzę, że nie więcej niż 20-30% w perspektywie roku.