Jak sie ma obecna kapitalizacja do zysków jakie w przyszłości sa prognozowane dla F51? Jak sie ma ta prognoza do innych spółek z naszej branży? Porównajmy chociażby z TSG
TSG Zyski kwartalne : 25 mln Kapitalizacja : 3 mld
Myślę że powyższe cyferki dają pełną odpowiedź na pytanie dlaczego płatne trole tak ujadają i dla kogo tak ujadają. A jaka powinna być kapitalizacja i cena akcji uwzgledniając, że cena akcji do zysku jaki osiaga F51 jest na poziomie TSG i PCF?
Uwaga: Kapitalizacja F51 powinna być: 5 mld ( słownie : pięć miliardów złotych ) Cena akcji przy powyzszej kapitalizacji : 778 zł
Czy jeżeli ktoś mówi że akcje powinny byc po 500zł to jest niepoważny ? Absolutnie nie . 500zł to w tym momencie minimum jakie powinno być. Zapytacie skąd Ghost wziął te 40 mln? Z WZA dwa lata temu prezes Siejka zakomunikował , że kwartalne zyski z WW3 będą na takim poziomie. Dwa lata temu, gdzie zapewne założenia co do popularności WW3 były niższe od Warface , a dzisiaj wiemy że WW3 będzie grą która zastąpi Warface i może przynosić o wiele wieksze zyski. Więc cena 500 zł jest nawet absurdalnie niska . Trole szaleją , instytucje zatrudniają ich coraz wiecej i juz wiemy dlaczego.
Spokojnie, korekta jest nawet wskazana przed atakiem na wspomniana przeze mnie linię trendu i jest to. lepsza sytuacja niż atak bez korekty. Przebijemy moze w tym tygodniu, a moze w następnym, nie ma znaczenia
A mlot i "wybicie"?już nieaktualne? Tak jak orgr?Ze też takimi qoorvami jak ty nie zajmą się odpowiednie służby.tu ludzie potracili kupę kasy przez takich naganiaczy a ty dalej bezkarnie naciągacz i trolujsz
Dlaczego piszesz z taka wielka agresją? Co cię tak mocno denerwuje w moich prywatnych opiniach, do których mam prawo tak jak każdy inny użytkownik tego forum ? Denerwujesz sie bo moje wpisy, które opieraja się na faktach nie są po twojej mysli lub po mysli twoich mocodawców? Odpowiedz merytorycznie dlaczego sie nie zgadzasz, o ile wogóle jestes w stanie , bo widzę na razie że nic z tego co ja pisze nie rozumiesz
Dnia 2022-01-13 o godz. 10:30 ~Ghost napisał(a): > Dlaczego piszesz z taka wielka agresją? Co cię tak mocno denerwuje w moich prywatnych opiniach, do których mam prawo tak jak każdy inny użytkownik tego forum ? Denerwujesz sie bo moje wpisy, które opieraja się na faktach nie są po twojej mysli lub po mysli twoich mocodawców? Odpowiedz merytorycznie dlaczego sie nie zgadzasz, o ile wogóle jestes w stanie , bo widzę na razie że nic z tego co ja pisze nie rozumiesz
..nazwanie qoorvy qoorva to agresja?nie wiedziałem...a co do polemiki z toba i "merytorycznosci" to wybacz ale dyskusja z błaznami forumowymi jest bezproduktywna.nawet mi sie niechce znizac do twojego poziomu i "analizować" bzdury którymi tu karmisz.twoje dwa ostatnie "osiagniecia " to ORGR i młot-oba nietrafione.wiem ze sie nie zniechecisz i kiedys trafisz.moze jutro?
Wszystko w twojej wypowiedzi jest racjonalnej dobrze za argumentowane chodzi o to że fundusze czy grubi gracze dobrze wiedzą jaka w przyszłości będzie wycena tych akcji ale też powstaje problem żeby je tanio kupić i nie chodzi tu o 1000/2000 akcji ale przynajmniej mówimy o kilku czy kilkunastu milionach żeby kupić taką ilość i na nich zarobić to trzeba je kupić tanio nie podnosząc przy tym przynajmniej na początku zbytnio kursu po to te wszystkie osoby trolują tutaj na spadki
100% zgoda z tlukiem95 (hehehe). Ghost ma rację. Świetna argumentacja.
No to czekamy na co najmniej 40 mln zł zysku netto a zapewne dużo więcej.
'Bo prezes siejka tak zakominikowal'. 3 lata temu na walnym . Bo on przecież WIE prawda .
Koledzy albo bardzo konseratywnie liczą przyszłe zyski, albo poprostu wiedzą że będzie dużo lepiej ale tanio chcą dokupić!!
Mi to zalatuje trolingiem. Myśleć samodzielnie! 500 złoty jak psu buda.
Jak stwierdził krakowiaku wszystko w wypowiedzi ghost jest słuszne i dobrze zargumentowane.
Czekamy więc na ponad 40 mln zysku netto za 4 kwartał. Ponad, bo mowa o 40 milionach była jeszcze zanim okazało się że Ww3 będzie lepsze niż warface.
Nieźle odleciałeś.40 mln w 4 kwartale 2022 :))) Pytanie brzmi z czego? Z kilku tys. kopii gry Chernobylite, która utknęła gdzieś między 400 a 500 miejscem w sprzedaży Steam GB? czy może z darmowej WW3 w która w porywach grywa 1800 osób i która okupuje miejsca w 600-800 sprzedaży tego samego zestawienia?
Miało być 150 mln zysku z samego czernobyla, a Czarnobyl miał być tylko niewielka przystawka przy Ww3.
W raporcie pokazują stratę, a ja mówię że tak się właśnie spodziewałem, raport neutralny.
Czegoś nie rozumiecie?