to idzie tylko w takim kierunku w ktorym modrator ma kierowac kurs... zarabialem na tym duzo, ale to wymaga lat i co najgorsze nie ma komu sprzedac jak juz kurs jest OK
Cierpliwości.
Energetyka i przemysłówka odpalone.
Pierwsze kontrakty już pozyskane.
Zdywersyfikowana Grupa budowlana.
I jeszcze zapora z wysoką rentownością.
Będzie super dywidendowa Spółka
ciskasz sie jak poparzony... dywidendy 20 groszy, mam ten papier o wielu lat. bardzo malo mobilny, jak zacznie spadac nie ma opcji na zatrzymanie - tak jak chce moderator a dzis? minus 5 procent obroty 10 tysiecy zlotych. coraz wiecej kontraktow, coraz wiecej znajomych krolika do zlobu. jak za moment zacnzie sie spadek (a w marcu przewiduje) to zejdzie do 4 i nie zatrzymasz. kupie wtedy znow, to prawda ale przy dobrych wiatrach trzba bedzie czekac znow piec lat
Poziom wsparcia to 10 zlotych i nie bedzie nizej, najpierw musi byc nowy historyczny szczyt. Obroty przy spadkach sa bardzo niskie , wzrosty sa na duzych obrotach, co jasno wyznacza trend. Rynek musi wreszcie dostrzec potencjal grupy. Jestem przekonany, ze dywidenda za 2021 bedzie znacznie wieksza niz za 2020, a za 2022 w okolicach minimum 1 zloty. Wzrost marzy, obrotow, nowy chyba juz 6 filar grupy budownictwo energetyczne. To wszystko stawia ta firme jako kandydata na perelke 2022 roku. Oczywiscie media beda sie rozpisywac na jej temat, jak sie wszyscy zainteresowani obkupia, zeby ulica mogla pozwolic na realizacje zyskow. Dlatego uwazam, ze warto ja miec w swoim portfelu juz teraz
Dzień dobry,
Zapomnij o historii. Giełda to nie historia ale przyszłość. A przyszlosc to jasna i konsekwentna strategia. Dlugo byłem w Mirbudzie kiedy nikt nie wierzył od około 1 zł i było warto. Uni jest silne w mieszkaniowce. Na tym zbudowało markę. Polsce potrzebna jest silna zdywersyfikowana krajowa prywatna grupa. Mogąca odegrać
znacząca rolę w energii i ciężkiej chemii. Chyba to się zaczęło dziać. Do tego dobra inżynierska spolka Prochem i można budować dla najważniejszych sektorów petrochemicznych, przemysłowych, energetycznych. Tak to widzę.
Nie jest to zapewne gorąca spółka do rozgrywek na kilka sesji ale jak pisałem - długoterminowo bardzo dobra. A przy zbiegu dobrych informacji to i szybciej niż myślimy