Szkoda tylko, że koncepcja ta jest już nie była na czasie i tak kończy się ten projekt. Liczę, że Interkosmos będzie miał w przeciągu kilku lat swoje drugie życie, a zespół zaprezentuje coś nowego i świeżego w najbliższym czasie.
będzie więcej takich wpisów , mało kto już oddaje za 2,20 pln już niedługo do premiery Interkosmosu wieć albo uciekać albo kupować :), ale będzie ciekawie , 80 proc w góre przed premierą albo po infie może być
Skoro w rok spadło o -30%, to oczywiste jest że teraz będzie musiało rosnąć. Nawet jak jesteś insiderem, to możesz nie mieć pełnej wiedzy co się działo u Ciebie w firmie. Może Metamorphosis się jeszcze nie zwróciło, ale widziałeś trailer Nemesis'a??? Sztos gra będzie!!!
o tym klasyku przed wybiciem to słyszę od czasu jak był debiut na NC. Rzuca OVI od 1,80 do 3,00 w przeciągu 1-2 miesięcy, to tylko oznacza, że papier jest tak słaby, że można nim manipulować jak się chce. Dla spekulantów raj na ziemi, dla longów indywidualnych zbyt duże ryzyko.
Przecież Metamorfoza chyba się już zwróciła? Tam jakieś dofinansowanie publiczne na poziomie kilku milionów było. Ja czekam prawie od roku aby wybiło powyżej 3 zł, bo zakisiłem się licząc, że tu bedzie tylko rosło. A efekt jest taki, że wszyscy naganiają i ze średniej z 2,8 spadło do 2.4... a ostatnio zaczyna się pojawiać 2,20-2,11. Oby ten Nemesis zrobił jakiś ruch, bo niedługo zacznę sądzić, że to GameDev pod giełdę, a nie rzeczywista firma. Cicho o nich, Zarząd jakiś nieogarnięty, jak osobiście się do nich wybrałem, to wygląda to jak grupa znajomych która wpadła na pomysł, "ze coś wspólnie zrobią" z braku pomysłów. Może nie potrzebnie psioczę, ale już jestem grubo zirytowany, że to tylko spada, a ci co nagniali rok temu obiecując 5-10 zł teraz nie odezwą się nawet ze zwykłym przepraszam.
Będzie dobrze, interkosmos 2 zapowiada się lepiej niż można było oczekiwać. Po wydaniu IK będą mogli w 100% skupić się na Nemesis i sprawy ruszą mocno do przodu.
czyli poczekamy kolejne 2-3 lata? Dokładniej rok temu w grudniu na chatcie z Prezesami była mowa, że w 2021 r. zostanie zaprezentowany Nemesis i nowa gra, o której nic na tamtą chwilę nie mogą powiedzieć... po czym nastąpiła zmiana narracji, że to nie nowa gra, a zmiana Interkosmosu z VR na tryb dla PS, Win, XB, etc. i żeby nie powiało nudą, to trochę się fabuła rozbuduje, a Nemesis to tak w 3Q... w czerwcu '21 znów ...upss.. Nemesis to Q4, a w międzyczasie pojawi się Interkosmos... Mamy 2022 Q1 i nie ma żadnego info ani o jednym ani o drugim, a prezesi na wakacjach odpoczywają. Rockbridge miał bronić kursu, ale chyba doszło do jakiegoś zgrzytu bo 1,8 PLN to nigdy nie było, a fundusz był na twardo ustawiony by trzymać kurs w zakresie 2,20-2,60.
Staro nowy know how na nagonkę dobry i zły policjant dyskusja z samym sobą w interwałach czasowych :) śmieszno żałosne ale wyzerowni niestety do normalności nie wrócą .czy ktoś z was tu pytanie dla tych z myśleniem abstrakcyjnym dokonywał analizy spółek zagranicznych z gamingu?nawet małe studia mają jak na polskie warunki giga kapitalizacje.....kiedy świat dostrzeże polski gamedejw?