• Dywidenda Autor: ~mn [89.229.189.*]
    Żeby załapać się na drugą transze dywidendy to wystarczy że posiadałem akcje przed pierwszą transzą czy muszę mieć akcje przed podaniem nowej daty drugiej transzy?
  • Re: Dywidenda Autor: ~Qbq [83.8.38.*]
    Trzeba mieć akcje na kolejny termin wg warunków dywidendy. Teraz była zaliczka.
  • Re: Dywidenda Autor: ~mn [89.229.189.*]
    Dzięki
  • Re: Dywidenda Autor: ~ssss [178.43.99.*]
    a jak IPO 3LP wpłynie na dywidendę w tym lub przyszłym roku? wiesz może?
  • Re: Dywidenda Autor: ~Xtx [31.183.229.*]
    A jak konta oszczędnościowe oprocentowane w ok 5% które pewnie niedługo się pojawią wpłyną na atrakcyjność w inwestowanie na GPW?
  • Re: Dywidenda Autor: ~Loko [5.173.104.*]
    Czyli jak rozumiem, żeby załapać się na drugą rundę dywidendy nie musiałem mieć akcji Tina przed pierwszą.
  • Re: Dywidenda Autor: ~jm [37.30.116.*]
    Co mi po koncie na 5%, jak inflacja jest już koło 8%? To już wolę wsadzić w gpw i liczyć że oś wpadnie
    A jak stopy procentowe dojdą do 4 %,to jak to wpłynie na wskaźniki zadłużenia dla TIM,i stopę ewentualnej dywidendy?
  • Re: Dywidenda Autor: ~Big_Bee [88.156.183.*]
    Kółkowiczu, naprawdę żenujące są argumenty, które wysuwasz po 5% wzrostów gdzie bierzesz zysk i piszesz na spadki. Chcesz konkretów, to uświadom sobie, że spółka ma na teraz raptem 97 mln zobowiązań odsetkowych, głównie leasing. Wzrost stóp od prawię 0,25% na Wibor 3m na 4%, jak łatwo policzyć to w skali roku dodatkowe ok 4 mln kosztów więcej. SŁOWNIE - raptem 4 mln (1 mln kwartalnie)! przy zysku netto rocznym rzędu 100 mln PLN.
    A dla czego przy co raz gorszej sytuacji gospodarczej w Polsce TIM ma mieć w 2022 r wyniki porównywalne z 2021, a co za tym idzie wypłacana dywidendę zresztą nie za wysoka?
  • Re: Dywidenda Autor: ~Taja1 [89.68.131.*]
    Bo ma zyski i dzieli się z akcjonariatem. Dywidenda jest wysoka, 6 % to dodatek do perspektyw rozwoju TIM a te są duże. Gro spółek na giełdzie nie płaci dywidendy to trollu Xtx idź tam płakać.
    6% to wcale nie jest dużo ,przy korekcie na GPW która może mieć dość gwałtowny przebieg tu mogą być za ciasne drzwi,mała płynność i spadek nawet ok 20% nie powinien dziwić ,trzeba zawsze brać każdy scenariusz wydarzeń a nie tylko cały czas naganiać na wzrostu.
    Biorę to pod uwagę i cały czas udaje mi się nie słuchać takich jak ty. Przy różnych progach wieszczyli korekty i spadki. Jestem tu od 10-13 pln i jest to moja najlepsza inwestycja. Już trzy razy dostałem dywidendę i czekam na czwartą. IPO 3LP w pierwszym kwartale dzięki temu wartość TIM będzie urealniona a jest ona dużo wyższa niż 41 pln.
  • Re: Dywidenda Autor: ~Mike [91.237.79.*]
    Dla mnie jako inwestora dywidendowego to " urealnienie wartości" może się nie dziać. Chętnie dokupię więcej i więcej za podobną cenę, a zyski będą sukcesywnie rosły i dywidenda coraz grubsza
    Zgoda, to kasa w kieszeni się liczy. Ale jeśli to urealnienie znaczy wprowadzenie 3LP na giełdę i pozyskiwanie 60% jego dywidendy co roku to już kasa. Szczególnie że jako większościowy akcjonariusz będą mogli o tym decydować.
    Fakt
    Ale tu wracam do tego ze dla samej dywidendy z 3LP lepiej sobie kupić 3LP bo masz dywidendę bezpośrednio, a poprzez TIM tylko % od %.
    Ale wiadomo ze po IPO Tim wzrośnie przynajmniej do wartości rekomendacji czyli +50% lub wiecej
  • Re: Dywidenda Autor: ~olo [162.158.103.*]
    6% to niewysoka dywidenda... No to pojechał ten troll XXX. Cymbał jakich mało ale każda spółka ma takich geniuszy pod kilkoma nickami co 24/7 sieją zamęt.
    To wieszcz który umie wieszczyć tylko złe wieści. Odezwie się jak tylko coś czerwonego pojawi się na horyzoncie.
    Xtx może odpowiesz jakimś bełkotem na odpowiedz na twój komentarz. Czy może to już przerasta twój poziom znajomosci tematu ?
  • Re: Dywidenda Autor: ~Xt [31.183.229.*]
    Dobrze że nie używasz w stosunku do mnie wulgaryzmów a to już coś ,a jeżeli chodzi o Twoje wypowiedzi to jest to nachalne naganianie nie poparte żadnymi argumentami.
    To że TIM płaci dywidendy to fakt. Jestem tutaj już długo i nigdy się nie zawiodłem. Mało tego zainwestowałem z powrotem w TIM i się sprawdziło. Nawet ostatnio pomimo spadków zainwestowana dywidenda już 8% w górę. To fakt. 3LP to commerce jedna z najbardziej rozwojowych serwisów, to fakt. Sprzedaż 3LP rośnie z każdym kwartałem to fakt. Prospekt złożony do KNF to fakt. 59 mil akcji 3LP w posiadaniu TIM, to fakt.
    Obaj się wzajemnie nie przekonacie :)
    Jeden hurraoptymistyczne, drugi megaostrozny.
    Osobiście uwazam ze TIM to dobry walor, choć nic nie ma na 100% i zawsze może cos sie cos wydarzyć niekorzystnego wiec trzeba trzymać rękę na kierownicy :)
    Dzisiejsza sesja w USA,ciekawe czy to początek czegoś większego?
    No chyba pomału zaczyna się spełniać negatywny scenariusz spadek w USA o 20 % to u nas sWig80 może zaliczyć -40% no ale to tylko takie dywagacje.TIM i tak pewnie nie będzie spadał.
    Jak tam wieszczu, co dzisiaj wieszczysz ?
    Jak tak co dziennie będziesz wieszczył to zawsze coś w końcu trafisz i będzie sukces
    A czyj to wpis, pokaż mi choć jeden taki sam mój namawiający do kupowania Re: Komuś na świąteczne prezenty chyba zabrakło... 7 1~Xtx 2021-12-20 15:32 IP 31.183.229.*
    Ja tam twardo trzymam do 100zl,wierzę prezesowi Folcie,spółka jest skrajnie niedowartościowana.
  • Re: Dywidenda Autor: ~Kris [5.173.152.*]
    A czy te zobowiązania nie są przypadkiem w euro? A tam są inne stopy procentowe. Buhahaha
  • Re: Dywidenda Autor: ~Mikes [91.237.79.*]
    Raczej jedynie może wpłynąć marginalnie negatywnie jako dodatkowe koszty wprowadzenia spółki na GPW w 2021. Dodatkowej kasy z tego nie będzie bo cały zysk z emisji ma być przeznaczony na rozwój firmy. Ale jak to będzie wyglądalo na koniec dnia to się dopiero okaże
  • Re: Dywidenda Autor: ~ssss [178.43.99.*]
    w takim razie IPO może mieć raczej negatywny wpływ na kurs TIM czy raczej urośnie?
  • Re: Dywidenda Autor: ~sprzedajszybciutko [193.37.255.*]
    spadnie, lepiej sprzedaj skoro masz takie pojecie o firmie
  • Re: Dywidenda Autor: ~stolcgeneralissimus [85.221.137.*]
    Dnia 2022-01-06 o godz. 11:17 ~sprzedajszybciutko napisał(a):
    > spadnie, lepiej sprzedaj skoro masz takie pojecie o firmie
    > susznie kolega prawi ,należy rozchylić poślady i ostro walić.

• Re: Dywidenda Autor: ~beniu [83.11.106.*]
    A czy nie będzie tak, że po wprowadzeniu 3lp na gpw zysk z tej części działalności przejdzie z Timu do 3lp?
  • Re: Dywidenda Autor: ~Qbq [83.8.43.*]
    Ale teraz już tak jest :)
  • Re: Dywidenda Autor: ~beniu [83.11.74.*]
    W takim razie kasa z emisji 3lp zasili 3lp, dla Timu raczej neutralnie, czy się mylę?
    TIM ma 59 mln akcji 3LP. Jeśli cena emisyjna 3LP będzie pomiędzy 2-4 pln to łatwo obliczyć ile przybędzie w księgach TIM. Na razie piszą że nie będą sprzedawać akcji ale jeśli 3LP będzie wypłacało dywidendę to 59mln razy dywidenda wpłynie do TIM. Czyli wzrost wartości 3LP to wzrost wartości TIM
  • Re: Dywidenda Autor: ~Taja1 [188.147.101.*]
    Prezes zapowiedział że przez rok nie będą sprzedawali akcji 3LP. Akcji 3LP w ofercie będzie tyle żeby zapewnić płynność na giełdzie ale nie więcej niż większościowy pakiet akcji które posiada TIM.
[x]
TIM 0,00% 50,50 2024-03-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.