Dnia 2022-01-03 o godz. 19:04 ~Flex napisał(a): > https://www.bankier.pl/wiadomosc/BLIRT-S-A-Szacunkowe-wyniki-sprzedazy-za-IV-kw-2021-r-oraz-za-okres-I-IV-kwartal-2021r-8253517.html > > A MIAŁA BYĆ TAK PIĘKNIE:) >
Osiągnięte wyniki sprzedaży w czwartym kwartale br. pomimo, że istotnie niższe od uzyskanych w rekordowym, czwartym kwartale 2020 roku, były o ok. 73% wyższe niż w trzecim kwartale 2021 r i był to najlepszy kwartał pod tym względem w całym 2021 r.
Pamiętajcie, że w 2018-2020 koszt operacyjny firmy bez dodatkowych sprzętów/pracowników to był 9mln rocznie. Teraz będzie z 15-17mln. Czy jest się z czego cieszyć?
Dnia 2022-01-04 o godz. 12:29 ~Rev napisał(a): > Pamiętajcie, że w 2018-2020 koszt operacyjny firmy bez dodatkowych sprzętów/pracowników to był 9mln rocznie. Teraz będzie z 15-17mln. Czy jest się z czego cieszyć?
Przy powtarzalnej sprzedaży 12 mln na kwartał to rocznie 48 mln sprzedaż . Minus Twoje 17 mln kosztów operacyjnych to zostaje jeszcze 31 mln . Nie wiem czy to źle?
O tej, o której piszemy już od 1,5 i do której Blirt dąży, po zakończeniu produkcji związanej z covidem. Nie chce mi się wałkować tematu od początku, a Ty decyduj sama/sam.
O tej, o której piszemy już od 1,5 ROKU i do której Blirt dąży, po zakończeniu produkcji związanej z covidem. Nie chce mi się wałkować tematu od początku, a Ty decyduj sama/sam.
Dolicz jeszcze x lat z wskazywaniem strat i potężnym spadkiem cen na składowe testów do diagnostyki. Dzięki Chinom będą jeszcze tańsze… ale mamy dowód, że to covidówka
W najbliższych miesiącach testy na pewno nie będą tanie. Chyba że w pisowskich wycenach - PCR po 180 przy cenie materiałów ok. 400.
Tu jeszcze takie coś o testach
https://www.medonet.pl/koronawirus/koronawirus-na-swiecie,omikron-w-izraelu--premier-ostrzega--w-najblizszych-dniach-nadejdzie-burza,artykul,56319554.html
Podstawy ekonomii. Nakręcenie na covid na świecie jest tak duże, że każdy produkuje komponenty do testów (bo to podstawowe enzymy i nic trudnego). Co może się stać przy nasyceniu rynku testami? Właśnie to co się stało z dochodem Blirtu rok do roku. Cena będzie spadać bo każda firma nawaliła tego pod korek.
Dołóż do tego, że blirtowe nie są używane w nowoczesnych platformach- no premium price.
"Przy powtarzalnej sprzedaży 12 mln na kwartał to rocznie 48 mln sprzedaż . Minus Twoje 17 mln kosztów operacyjnych to zostaje jeszcze 31 mln . Nie wiem czy to źle?" ??????
Czy powtarzalna sprzedaż bez covida to 12 mln na kwartał wg. Ciebie ?Na jakiej podstawie tak , na przykładzie minionego roku, czy innej? Kiedy to nastąpi?
Dnia 2022-01-04 o godz. 15:21 ~Cin napisał(a): > "Przy powtarzalnej sprzedaży 12 mln na kwartał to rocznie 48 mln sprzedaż . Minus Twoje 17 mln kosztów operacyjnych to zostaje jeszcze 31 mln . Nie wiem czy to źle?" ?????? > > Czy powtarzalna sprzedaż bez covida to 12 mln na kwartał wg. Ciebie ?Na jakiej podstawie tak , na przykładzie minionego roku, czy innej? Kiedy to nastąpi?
Nie zapominajmy, że spółka w zeszłym roku sporo zainwestowała ( remont hali i wyposażenie ), kiedyś te pieniądze zaczną dawać zysk i wtedy może to być nawet kilkukrotność 12-stu mln. Żeby to nie była PRowa papka to napiszę , że nikt nie da 100% gwarancji ,że tak się stanie, więc o posiadaniu akcji decydujcie sami. Nie chcę zapeszać, dlatego nie będę się chwalić moimi osiągnięciami giełdowymi, a to wynik doboru odpowiednich spółek w odpowiednim czasie i cenie.