Ustawienie przez kogoś automatu na S lub na K zawsze powoduje u mnie odczucie braku szacunku dla inwestorów. Oczywiście ustawienie automatu ma zawsze jakiś cel, ale moje odczucie się nie zmienia. Zwłaszcza jeżeli są to jedyne transakcje na rynku. A fuj!!!!
według mnie tutaj jest na odwrót , tutaj trwa dystrybucja bo choć pan Orłowski dokupuje umacniając pozycję w firmie to sypacze wykorzystują podbitkę by oddać ze znacznym zyskiem towar. Czy oby ta rekomendacja na kupuj nie powstała na czyjeś zlecenie kto teraz własnie opuszcza pokład. Tanimi spółkami to są harper i mdg, ale tam nikt nie zachęca teraz do kupna ale jak urosną po 100% to ukażą się rekomendacje płatne aby te spółki właśnie kupować.
Każdy ma swój mózg, nikt chyba nie podejmuje decyzji na podstawie rekomendacji, ja patrzę na wskaźniki i na perspektywy, tu potencjał jest duży, jak wychodzą to niech wychodzą, ja za dwa lata się zastanowię
no właśnie spółka która ma w kasie ponad 100mln keszu, jest wyceniana na 160 mln, odpowiedz czy ją mieć w portfelu i jakie są perspektywy nasuwa się sama
no tak w ciągu ostatnich dwóch lat inwestorzy nieżle tutaj zarobili, szczególnie Ci co brali akcje po 3,60-3,80 zł oddając teraz mają nawet ponad 300% zysku w kieszeni.
3,8 bylo bardzo krótko przy pandemicznej panice, tam nie było obrotów więc malo kto tam kupił, 6-7zl to byl przedział na którym się kisiło tak jak teraz na 12-14, ja wtedy wchodziłem i pewnie sporo inwestorów jest z tego zakresu, za rok będziecie pisać że ci co dziś wchodza realizuja zyski na poziomie 24zł, pewnie tak będzie ale ja wtedy też przeczekam konsolidację
Kto zainwestuje w bankruta? Tutaj skalowalność biznesu jest ogromna, wszystko małym kosztem. Jedynie stany nie pomagają, bo technologiczne lecą. No ale jak były napompowane...
Przecież teraz szykuje sie najwiecej inf o przejeciach, o skupie akcji ...ewentualnie dywidenda, nowe umowy...nie wspominajac o raporcie za rekordowy 4 kwartał...
Zostawmy więc Fizola,by go nie karmić. Myślę Orzo, że wielu nie wchodzo przy poziomach 6-7 bo wtedy jednak było wiele niewiadomych. Raczej dużo później jak na nieco ruszył się kurs.
Dlaczego dziś tak jest jak jest tego nie wiemy, bo nie znany intencji dystrybutara (a moze po prostu to przewalanie by obiekty byly wieksze). Wiem natomiast to co ty, że poprawiło się i czekamy na wyniki, na efekty przejęć, na kolejne przejęcia
Nie wiem czy zyski będą rosły 100% r/r ale na wierzę, że będzie dobra będzie dynamika. I dlatego tu jestem jak ty na min kolejne 2 lata, bo interesuje mnie dobre skeszowanie a nie pobożne życzenia że po kwartale mam już być dwa razy zarobiony.
I zgadzam się, znając te spółkę długo, że dziś jest naprawdę zdrowa. A czemu kupuje Orłowski? Raczej nie po to by tracić, nawet jest jest to jakaś zagrywka. Z drugiej strony można tak zapytać: odkupił duży pakiet od Intela i chwała mu za to. Jak chce więcej to może kupić od innych fundow ale skoro od nich nie kupił, to może znaczy że one nie mają podowdu by sprzedać. Dlatego może ktoś zbiera od drobnicy i potem bach ... Idzie przez rynek przerzut i tak raz za razem
wiecznie rosnąć nie bedzie , w ciagu nieco ponad 1 roku urosło z 3 zł na 14 zł, dla mnie spółka która w ciągu 1 dnia tak mocno spada nie jest godna zaufania.
Chłopie, spółka miała parodniowy incydent poniżej 4 PLN na symbolicznych obrotach, wpisując się w sytuację na praktycznie całym GPW. Jaki sens ma porównywanie kursu obecnego do dołka covidowego? Wbij sobie wykres 3 lub 5-letni i wyciągaj wnioski.
w tym roku średni kurs zostanie przypilnowany do około 17 zet aby został realizowany program motywacyjny. tak co roku do 2025. Jak jeszcze uchwalą skup własny to wzrost kursu do 26 zet w 2025 jest pewny a walor mozna będzie traktować jako obligacje o stałym kuponie