Dnia 2022-01-03 o godz. 11:00 ~wer napisał(a): > Duszenie kasy przez lata, przy takiej inflacji, to głupota!
Zmienili RN, zmienili zarząd i co; i nic - głucha cisza! Wydaje się, że nowy prezes powinien już w publicznym wywiadzie powiedzieć jak zamierza prowadzić spółkę. Czy ta cisza oznacza, że wszystko będzie jak było?
Dnia 2022-01-20 o godz. 10:41 ~OLAboga napisał(a): > Takich co to obiecywali co to nie będzie to ja widziałam tu już kilku i kilka. Mam nadzieję że cisza to oznaka tego ze w końcu się wzieli do roboty
A kto Ci powiedział, że oczekuję obietnic?? Przez lata komunikacja z akcjonariuszami była tu zerowa i wszystko było mętne i niewiadome. Cisza nie oznacza, że wzięli się do roboty. Może to oznaczać rzetelna informacja, wyznaczanie i realizacja celów.
Słowa kluczowe to że czeka zgody nadzoru. Tutaj co poniektórzy myślą że można sobie wszystko ot tak zrobić w spółce giełdowej. Cierpliwość jest cnotą deficytową.
Dzisiaj jakiś mądrala na fixingu zwalił kurs.A sytuacja technicznie zaczynała wygladac obiecująco.
Wracając do Juroszka.On widzi, że Skarbiec jest obecnie niedowrtosciowany na giełdzie.
To ważna wskazówka dla cierpliwych.
Tak ,tak Juroszek widzi :) Zaczynamy właśnie ogólnoświatową bessę kolejny miesiąc z przewagą umorzeń w TFI ale Juroszek widzi:) Ten Juroszek która jak przyznaje nie za bardzo jest zorientowany w TFI i rynku finansowym ale na zachodzie fundusze są wyceniane wyżej to kupił:) Na pewno już na tym zarabia. Hahaha.
Jak tam rośnie już wam ? Kto o zdrowych zmysłach lokuje teraz swoją kasę w jednostki TFI które w każdej grupie aktywów od paru miesięcy notują duże straty i raczej nic w tej kwestii się w kolejnych miesiącach nie zmieni.Za pół roku kurs w okolicy 15 zł będzie niskim wymiarem kary.