• Perspektywy na nowy rok Autor: ~RA [79.184.99.*]
    Uważam, ze ta spółka będzie czarnym koniem tego roku, trzeba cierpliwie czekać
  • Re: Perspektywy na nowy rok Autor: ~Peter [193.193.181.*]
    Ja też uważam że będzie czarnym koniem . Wszystko zależy po jakiej cenie ją kupisz po obecnej cenie to nie bedzie czarnym koniem tylko czarna owcą w twoim portfelu inwestycyjnym ... obecna cena jest mocno przeszacowana

to treść artykułu z początku roku 2021. Myślę że na ten moment oni są mocno w niedoczasie z ich realizacją rozwoju . Na IPO w listopadzie już nie podały takie konkretne terminy i liczby. Oni mają ok 4-5 prototypów trochę brakuje do 30 homologacja to na razie melodia przyszlosci . Planowana masowa produkcja myślę że optymistycznie koniec 2023r . Na ten moment adekwatna cena akcji to ok 6 zł . Jak po tej cenie kupisz i poczekasz 2-3 lata zarobisz. Po tej cenie w 2022r ryzyko że nie zarobisz jest duże a prawdopodobnie stracisz

Najbliższe 2-3 kwartały to akcja pilotażowa, która będzie odbywała się z potencjalnymi partnerami biznesowymi w Singapurze, Polsce, Francji, Wielkiej Brytanii i we Włoszech. Wśród nich, są również nasi pierwsi zainteresowani klienci z branży Mobility-as-a-Service. Na potrzeby pilotażu powstanie seria prototypów pilotażowych produkowanych w zakładach naszego partnera- AMZ Kutno. Liczymy, że będzie ich w sumie 30 sztuk. Właśnie w tej chwili trwają prace nad pierwszymi, powstającymi sztukami Triggo z tej serii. W międzyczasie będziemy oczywiście pracowali nad uzyskaniem homologacji. Docelowo chcemy uruchomić produkcję seryjną pojazdów, jest to nasz główny cel i największa ambicja. W połowie roku będziemy musieli zdecydować, czy będziemy dążyć do budowy własnego zakładu montażowego, czy zlecamy ja naszym podwykonawcom. Naszą ambicją też jest, aby produkcja odbywała się w Polsce. Start produkcji masowej planujemy na drugą połowę 2022 r. Wtedy też zaczniemy podpisywać pierwsze wiążące zamówienia na dostawę pojazdów.
  • Re: Perspektywy na nowy rok Autor: ~RA [79.184.99.*]
    Każdy podejmuje dam decyzje… zadałem sobie trochę trudu, poczytałem o spółce o tym co proponują i nadal stwierdzam to będzie czarny kon :)
    Ps. Polecam fajny art o targach w las vegas
  • Re: Perspektywy na nowy rok Autor: ~Peter [212.180.218.*]
    Tak tylko takich fajnych postów o różnych targach i zainteresowanych firmach w ostatnich dwóch latach było sporo… ja też wierzę że może to być czarny koń ale na ta chwilę prawda jest taka że masz powiedzmy 4-5 prototypów z dokumentów spółki nie wynika żeby posiadała jakikolwiek majątek oprócz patentu… licz ze wycenimy prototyp jak dobre lambo 1 mln zł to masz łącznie 5 mln zł ile wyceniasz patent ? Na ta chwilę po obecnej cenie akcji wychodzi na to ze na 85 mln zł !!!
    Zwróć uwagę na ryzyka izrealczycy zaraz będą produkować podobny pojazd ze składanym nadwoziem nie naruszając ich patentów triggo nie ma nawet tych zaplanowanych przez nich samych prototypów . Dwa nie maja homologacji o która się starają od ok 2 lat czyli na ta chwile nie mamy pewności czy ich patent będzie cokolwiek warty …
    Jak widzisz ryzyk i niewiadomych jest dosyć sporo … licz się także zamrożeniem kapitału na kilka lat jeżeli kupujesz po tej cenie
  • Re: Perspektywy na nowy rok Autor: ~Zapakowany [31.0.67.*]
    Homologacja i rozpoczęcie produkcji seryjnej jest najważniejsze. Prezes to obiecywał przy IPO jak tego nie będzie to będzie spektakularna wtopa! I kolejny polski projekt do muzeum prototypów.
    Rozpoczęcie seryjnej produkcji w tym roku nierealne co do homologacji pracują na tym już 2 lata i cały czas jest blisko… przy dużo mniejszej cenie informacja o homologacji sprawi że ten rok nie będzie beznadziejny
  • Re: Perspektywy na nowy rok Autor: ~Zapakowany [31.0.67.*]
    Obawiam się, że jednak ten Prezes to kosmita jak większość „wizjonerów” z NC i będzie bajki opowiadał a konkretów nie będą dowozić - czekam na konkrety do marca jak nie będzie to będę ścigał …
    Problem jest taki że oni nic konkretnego nie obiecali na 2022r czyli może nie są oderwani od rzeczywistości … nie obiecują czegoś co jest niemożliwe :) tutaj jest projekt bardziej długoterminowy
[x]
TRIGGO 0,98% 1,03 2026-03-11 16:31:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.