Głowa boli od czytania tych informacji. Zacytuję parę frazesów wyczytanych na forach. "Złoto to najbezpieczniejsza forma przechowania wartości w czasie. Inwestuj" "Złoto jest w tych czasach bezwartościowe, liczyć będą się surowce energetyczno-surowcowe . Nie inwestuj" "Złoto jest przewartościowane. No ale to klasyka, żeby robić dokładnie na odwrót niż to co robi ulica. Nie inwestuj" "Nowym złotem jest Bitcoin. Nie inwestuj" "Bitcoin to szarlataństwo piramida finansowa. Inwestuj"
Mógłbym tak wypisywać bez końca, a ja po prostu chcę się uchronić przed inflacją. Czy jeśli kupię 1 oz monetę to na czas ponad przeciętnej inflacji faktycznie uchroni mnie przed nią?
PS: NIE INTERESUJE MNIE TA DROŻYZNA MENNICA SKARBOWA.
Zrobiłem podsumowanie roku , jeżeli chodzi o złoto to podrożało przez rok o około 8,5%. Złoto drożeje skokowo z dużymi korektami. Jezeli chodzi o moje podejście to złoto można potraktować jak mocną międzynarodową walutę, lepszą od dolara, euro, jena czy funta. Mocną bo limitowaną. Wprawdzie złota też przybywa tylko niewspółmiernie mniej od wymienionych walut. Niestety kantor wymiany monet chce 3-4% za swoją usługę. I pomimo tego, że na akcjach można lepiej i szybciej zarobić.... Chyba już wiem jaką decyzję podjąłeś.
Jeszcze nie podjąłem decyzji. Akcje są ciekawą alternatywą ale problem polega na braku wiedzy na ten temat? Złoto jest łatwo kupić i sprawdzić jego jakość. Akcje, trzeba wiedzieć gdzie i jak, jeśli jesteś zdany na siebie to bardzo dużo czasu trzeba na naukę poświęcić. Nawet nie wiem gdzie na ten temat szukać odpowiedniej wiedzy. Druga sprawa, że za akcje trzeba odprowadzać podatki(podatek Belki?).
Jestem Laikiem podkreślam.
Mennica Skarbowa nie jest wcale aż tak droga, jeśli patrzeć na ich obsługę i bezpieczeństwo jakie dają ;) Moim zdaniem to nadal dobra opcja dla osób które zaczynają dopiero w temacie inwestowania w złoto.
Przynajmniej w Mennicy Skarbowej nie trzeba aż tyle czekać na dostawę, ponieważ jest praktycznie od ręki, a jednak w innych miejscach musimy czekać po kilka tygodni jak nie miesięcy
Wolę kupić złote sztabki i monety uncjowe niż trzymać pieniądze na koncie i tracić na lokacie. Dobre ceny, ale i obsługa na której pomoc można jak najbardziej liczyć.
Według mnie w długim terminie jak najbardziej warto lokować oszczędności w metale szlachetne i opłacalne warto zainteresować się tym ze by ochronić środki przez rosnącą inflacją
Jak najbardziej mogę się zgodzić, jeżeli chodzi o złoto i srebro to ja zaopatruję się w metale szlachetne już od dłuższego czasu, odnośnie bezpiecznych transakcji zdecydowanie mogę polecić mennice skarbową.
W długim terminie złoto sprawdza się jako ochrona przed inflacją, odnośnie wyboru miejsca do zakupu na pewno polecam mennice skarbową. Dobre ceny, krótkie terminy.
Co do złota to ja ostatnio kupiłam je w Mennicy Skarbowej. Tutaj nie musiałam też długo czekać na dostawę także jestem pewna, że jeszcze skorzystam z ich oferty
Wydaje mi się że złoto to idealna ucieczka od inflacji od tego co się teraz dzieje. Jeśli masz jakieś pieniądze które chcesz zainwestować to polecam kupić sztabki złota w Mennicy Skarbowej .
Na pewno część z inwestycji warto aby było w metale szlachetne, odnośnie wyboru miejsca do zakupu złota i srebra fizycznie to możecie na przykład wybrać sie do mennicy skarbowej. Pozdrawiam
W bezpieczne aktywa, jeśli chcesz dywersyfikować swoje oszczędności to na pewno warto sprawdzić ofertę mennicy skarbowej. Dobre ceny, rozbudowana oferta i jednocześnie profesjonalizm obsługi na każdym etapie współpracy.
A co powiesz na Mennicę Skarbową? Właśnie dużo osób zachwalało sobie ofertę tej firmy, dodatkowo też wybór metali szlachetnych jest tutaj wielki co jest też bardzo ważne
Powiem wam, że ja zastanawiam się nad tym by skorzystać z oferty jaką posiada Mennica Skarbowa. Dosyć dużo osób zachwalało sobie to miejsce, tym bardziej, że realizacja zamówień jest bardzo szybka
Jeśli chodzi o złoto to właśnie ja planuję je kupić w Mennicy Skarbowej. Widziałam ostatnio, że firma posiada całkiem dobrą ofertę i przede wszystkim też zamówienia są szybko realizowane
Najważniejsze jest to, aby inwestować w siebie to najlepsza ochrona przed inflacją :) Natomiast na pewno coś trzeba ze środkami robić, aby kilka procent wpadło. Opcji jest sporo jak lokaty, obligacje, czy też metale szlachetne ale to już zależy od indywidualnych spostrzeżeń, sprawdź może mennice skarbową jak chcesz kupić na przykład monetę bulionową.
Akurat ja właśnie teraz mam w planach zamówić złoto w Mennicy Skarbowej. Ogólnie dużo osób zachwalało sobie takie rozwiązanie i co ważne obsługa fachowo podchodzi do klientów
Co do zakupu złota to myślę, że dobrym wyborem będzie Mennica Skarbowa. Właśnie niedawno natrafiłam na ich ofertę i widziałam, że jest ona faktycznie korzystna, więc może to będzie udany zakup
Ostatnio zastanawiam się nad zakupem złota w Mennicy Skarbowej. Z informacji, które zdobyłem, wynika, że oferują oni bogaty asortyment, a co równie ważne, charakteryzują się sprawną obsługą zamówień.
Jeśli mówimy o lokowaniu kapitału w złoto, uważam, że Mennica Skarbowa prezentuje interesujące perspektywy. Firma ta oferuje różnorodne produkty, a dodatkowo zapewnia praktycznie pewną szybką dostawę, co jest równie istotne.
Ważna jest dywersyfikacja inwestycji i odpowiednie podejście. Jesli chodzi o miejsce zakupu warto mieć na uwadze na przykład mennice skarbową gdzie jest dobra dostępność i rozsądne terminy realizacji.
Właśnie jeśli chodzi o zakup złota to mnie ostatnio spodobała się oferta jaką posiada Mennica Skarbowa. Mają oni bardzo obszerny wybór, a dodatkowo na dostawę nie trzeba długo czekać
A co powiesz na Mennice Skarbową? Właśnie sporo osób chwaliło sobie to miejsce, ponieważ jeśli chodzi o ofertę to jest bardzo obszerna i co ważne dostawa jest praktycznie od ręki
Akurat ja myślę o tym by postawić na zakupy w Mennicy Skarbowej. Widziałam, że mają tutaj spory wybór złota, dodatkowo też zawsze można liczyć na profesjonalne doradztwo obsługi
Jak chcecie wiedzieć na temat aktualnej sytuacji gospodarczej i perspektyw zajrzyjcie też tutaj Sytuacja Gospodarcza w Polsce – Aktualne Perspektywy (buskozdroj24.pl) Możemy obserwować rozwój sytuacji gospodarczej w Polsce. Zbadamy wzrost gospodarczy, rynek pracy, inwestycje zagraniczne oraz handel zagraniczny.
Mnie zainteresowała Mennica Skarbowa - z tego co czytam opinie poprzednich klientów są bardzo dobre. Myślicie, że warto zainwestować? Mam odłożone trochę kapitału, dlatego rozważam najlepszą forme inwestycji.
W długim terminie zachowuje się tak jakby chroniło przed inflacją, ale nie jest to pewne. Odnośnie miejsca zakupu to możesz sprawdzić np. mennice skarbową zarówno biorąc pod uwagę zakup online, jak i stacjonarnie.