A ja uwazam ze niezaleznie od dywidendy akcje orla beda bardzo mocne w 2022.
Widac po ostatnich notowaniach ze mamy silny akcjonariat i silne papiery.
Zycze cierpliwosci.
Też myślę, że WK jest tutaj bazą do negocjacji co widać po kursie. No ale 50 zł to raczej nierealne na chwilę obecną. Jeżeli wezwanie byłoby w tym roku to obstawiam przedział 30-35 (z dywidendą) oczywiście jeżeli wyniki będą nie gorsze niż w 2021
Policz sobie EBITDA jaka generuje orzel. Daje to wolnych przeplywow w okolicy 80 mpln.
Pomnoz to X 7 i dodaj WK.
I w ten sposob jestesmy w wycenie w granicach powyzej 50 pln za akcje
Zycze cierpliwosci
Przeannalizujmy na trzeźwo. Pakiet 25% akcji o który jest gra to przy skupie powiedzmy za 30 zeta od sztuki to około 125 baniek. Z punktu widzenia właściciela to prawdę mówiąc wolałbym tą kasę wydać na nowe technologie recyklingowe albo przejęcia firm z branży. Oczywiście długoterminowo dla wszystkich byłoby to korzystne i wtedy kurs mógłby być 50 i wyżej w dłuższej perspektywie
oczywiscie i tutaj tez sie z toba zgadzam tylko ze zarzad nie chce opublikowac strategii co bedzie robil z wolna gotowka gdyby byl taki dokument plus polityka dywidendowa to pewnie bylibysmy znacznie wyzej zycze cierpliwosci
Problemem jest to że nie skupują akcji ani nie rozwijają firmy a czas to pieniądz jak głosi słynna maksyma. Gotówka na koncie to kiepskie rozwiązanie przy dzisiejszej inflacji
Powiedziałbym nawet że ktoś pilnuje żeby średnia z 3 m-cy nie przekroczyła 25zl. Chyba wstępnie są dogadani. Niestety my mali musimy grzecznie czekać. Zobaczymy co będzie na walnym
Robi sie coraz bardziej ciasno.
Chyba ZAP czyta to forum i widzi ze nie zbierze reszty akcji.
Wycena powyzej 30 pln robi sie coraz bardziej rzeczywista
Zycze cierpliwosci
po obrotach i po zleceniach widac ze wszystko zablokowane zlecenia blokujace trzymaja kurs jeszcze chwila i bedziemy lamac 27 PLN i jechac na nowe maxima zycze cierpliwosci
Nie chcą kupować powyżej 25 Dla glownego akc. pakiet pzu 60_65 mln to są duże pieniadze. Dla Pzu to 3 promile zarządzanego portfela. Główny może ugrać znacznie więcej niż Pzu. Motywacja też zupełnie inna. Moim zdaniem oddadzą po takiej cenie aby tylko nie było zbyt wielkiego larum w mediach.
Szkoda bo myślałem że będziemy mieć relację z pierwszej ręki. Może jednak ktoś się wybiera? Tak czy inaczej ja trzymam swój pakiecik do końca swojego lub orła na giełdzie.
Sorry, chciałem podjechać gdyż mam bardzo blisko , ale nie mogę odmówić wyjazdu.Mam nadzieję że się dowiemy czegoś chociażby z komunikatu. Ja też rzymam swój pakiecik Orla do końca.