Skoro na Comarch siadła prokuratura, to chyba nie ma wątpliwości, że w najlepszym razie skończą jak Wasco. Z dnia na dzień, akcje warte ok 100 zł są dzisiaj warte 10 zł. Biorąc pod uwagę, że ssanie na specjalistów od IT jest duże, wątpię, żeby firma była w stanie utrzymać ich u siebie. 1-2 roki i Comarch idzie na złom, niestety.
Nie wiem skąd ta panika wśród inwestorów, przecież w komunikacie UOKIK jest jasno napisane, że kara może sięgnąć do 10% obrotów spółki, a badana jest Comarch Healthcare SA, a nie cały Comarch S.A.
Wczytując się w skonsolidowany raport Comarch S.A. można łatwo wyczytać, że przychody z Comarch Healtcare (medycyna ) to raptem 3% przychodów Comarch S.A. , nawet NIP firm jest inny : Comarch Healthcare SA NIP: 6751382502, Zatem dość prosto sobie wyliczyć jak bardzo taka kara 10% nałożona na Comarch Healthcare wpłynie na zyski Comarch S.A .....
Moim zdaniem to okazja inwestycyjna dla osób tego świadomych, a niezdecydowanych niestety ominie noworoczna okazja.
Może zrozumiesz, jak stracisz 90% kapitału. Comarch idzie na złom, wypadł z układu. Nie robi się nalotu na spółkę bo są podejrzenia. To co odkopią nie ma większego znaczenia. Comarch nie jest już potrzebny. To tłumaczy wielomiesięczny znajd kursu, który był dopiero rozgrzewką. Akcje obecnie warte są kilka złotych a Comarch idzie w ślady Prokomu, Hawe, Wasko - firm, które wypadły z układu. Za 2 lata nie będzie po nim śladu.
Wklejasz stare artykuły, które są bez związku ze sprawą. Mieli coś tam pozyskać w grudniu, ale nie pozyskali bo smród już się zaczął rozchodzić w branży i postawiono na inne konie. Pozostaje im rola typowego software housa i konkurowanie z naszymi młodymi wilczkami, Hindusami, Chińczykami i całą resztą świata o kontrakty zagranicą. Ciekawe jak taki dinozaur da radę się w tym odnaleźć?
Bo niestety mam jeszcze pakiet do upłynnienia. Do wczoraj brałem spadek za korektę. Okazało się, że to nie korekta tylko sprzedaż insiderów a dzisiaj ruszyli instytucjonalni. To zupełnie zmienia postać rzeczy i właściwie pieczętuje los spółki. Chciałbym dostać coś więcej niż kilka złotych za akcję. Niestety nowy rok zaczniemy od potężnych spadków na Comarchu i obawiam się, że nie będzie przystanków.
Po co miałbym przekonywac, że spółka jest coś warta skoro jest niewiele warta? Jest tutaj dosyć pożytecznych inwestorów, którzy będą przekonywać za mnie - wystarczy napisać trochę prawdy. Akcje sprzedałem, może spotkamy się na 10-15 zł. Adieu
Hej Aaron, przykro mi, że jesteś w takiej sytuacji, ale napisz do mnie proszę koniecznie. Odkupię od Ciebie cały Twój pakiet za 10x to co uważasz, że akcje są warte. Opłacę wszystkie koszty adminitracyjne. Powodzenia, odrobisz na innych spółkach, głowa do góry.
Dnia 2021-12-31 o godz. 18:36 ~Inwestorek napisał(a): > Coś głupoty piszesz
Że w życiu powoli dochodził sukcesów to nie upoważnia do wyciągania z spółki gigantycznych poborów rzędu ponad 1 mlin zł miesięcznie i rzucania inwestorom ochłapów dywidendy 1,5, 3 zł a jednocześnie zaspokajanie zachcianek drogie auta jet, finansowanie Cracovii i udawanie , że o przekrętach nic nie wiedział. I jeszcze jedno pytanie apologetyka czyli , jest takim dobrym wujkiem bohaterem . Kupił sobie a czemu nie autora książki jakim to jest bohaterem. BIEDACZEK.