To Ty Szanowny Kolego najlepiej powinieneś wiedzieć, czy grawerowanie laserem jest opłacalne i czy to dobry pomysł.
Jeśli się na tym znasz i masz maszyny?...
Nie powiedziałeś, co chcesz grawerować. Możesz wygrawerować w jakimś lekkim materiale karoserię samochodu?
Jeśli tak, to wiesz gdzie się zgłosić i co zaproponować?...
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
PS.
Powiedz coś więcej na ten temat...
witam nie mam jeszcze maszyn , jade na targi ktore nie dlugo beda w warszawie i jestem tam umuwiony z importerem ktory sprzedaje maszyny do grawerowania laserem. Pomysł podsuna mi znajomy z innego miasta jego kolega to prowadzi od jakiegos czesu i podobno ma troche roboty. A grawerowac chce w roznego rodzaju materjałach: plastik , drewno , szkło , skóra , tworzywa sztuczne , w metalach itp.Co miales na mysli mowiac o samochodach?
Pomyślałem sobie, że możesz opracować np. AutoCadem prototyp karoserii i laserem taką karoserię "wyrzeźbić" . Widziałem coś takiego chyba na Discovery.
Oczywiście, może w całości, może w częściach. Ale jaka kasa?...
Mogą to być opakowania/obudowy nowoczesnych urządzeń choćby kuchennych, itd.
Co do spraw grawerowania (poza grawerowaniem matryc do ulotek w stanie wojennym) na płytach polewanych emulsją światłoczułą i wytrawianiem, jako takiej grawerki nie znam.
jest to wysoce specjalistyczna usługa więc jak zawsze w takim przypadku przed inwestowaniem musisz znać jakie jest na to zapotrzebowanie, ale nie teoretyczne ale to realne tj na jakie zlecenia możesz liczyć w okresie startowym,
czy znasz potencjalnych klientów itd,; warto by było z nimi przeprowadzić wstępne rozmowy - pozwoliłoby to ci nie tylko przymierzyć sie do określenia zapotrzebowania ale co równie ważne do bliższego określenia wymagań technicznych jakie twoje urządzenie będzie musiało spełniać aby móc efektywnie realizować dane zlecenia
Witam pana, ja chce zakupic maszyne do grawerowania a potem szukac potencjalnych kiljetow . Maszyna bedzie grawerowac we szkle, plastiku, skórze, tworzywach sztucznych itp. mysle ze to chyba najgorszy pomysl nie jest??
No jasne, ze dobry. Spójrz na stronę tej firmy, myślę, że możesz znaleźć tam sporo inspiracji i zobaczyć jakie ceny można nałożyć na takie usługi:
pod adresem
No jasne, ze dobry. Spójrz na stronę tej firmy, myślę, że możesz znaleźć tam sporo inspiracji i zobaczyć jakie ceny można nałożyć na takie usługi:
[url]http://www.kastler.com.pl/9,Znakowanie_laserowe.html[/url]