• zaba ugotowana na maksa :) Autor: realista7201 [178.36.0.*]
    Wiecie, ze gdybym wywalil PKCem co mam na PKP to kurs zrobilby sie 1 grosz, tylko jak ja bym to biedny odkupil.
    To jest dylemat krotkiego :) Jak sie ma troche akcji, to mozna zrobic dowolna cene :) tylko nie ma jak odkupic.

• Re: zaba ugotowana na maksa :) Autor: ~Pks [31.61.162.*]
    To jak jesteś taki mądrala to zrób aby kurs był znowu 25 PLN, bo od miesięcy piszesz bzdury a kurs jest obecnie 13,50
  • Re: zaba ugotowana na maksa :) Autor: ~drezyna [178.159.162.*]
    Nam się nie śpieszy a ty chcesz już wyskoczyć z garnka?
  • Re: zaba ugotowana na maksa :) Autor: realista7201 [178.36.0.*]
    a po co? ja nie zamierzam sprzedawac po 25 :)
    Spoldzielnio wy w ogole nie kumacie o co tu chodzi.
    Powoli jednak zaczynacie zauwazac ze nikt nie sprzedaje oprocz was.
    Im dluzej jest nizej tym lepiej dla mnie. Dorzucam coraz wiecej. Pomalutku ...
    A wy sobie pykajcie kurs jaki chcecie, wlasciwie 8 PLN to mi pasuje super.

Od marca piszecie te same bzdury a kurs się osuwa cały czas. Przez te wasze bzdury coraz więcej tutaj wisi na coraz większym haku
  • Re: zaba ugotowana na maksa :) Autor: przewidujacy_nowy [77.65.83.*]
    Zaraz, zaraz. Czegos tu nie rozumiem. Masz akcje i bedziesz zadowolony, ze spadna do 8 zl, czyli ponizej twojego najtanszego zakupu? Nie raz tu czytalem, ze masz akcje tanio i masz tyle ile chciales, ze masz czas i takie tam. Masochista, czy klamczuszek?
  • Re: zaba ugotowana na maksa :) Autor: ~kt [51.89.58.*]
    Odkąd kenobi się z tego wacka naigrywał takimi śmiesznymi obrazkami z niedźwiedziem, nie może sobie wybaczyć. Został opluty, a twierdzi, że deszcz pada. Takie toto dno inwestycyjne. Szkoda tylko naiwnych co tego osła posłuchali.. Mam nadzieję, że nie jest ich wielu. Jeden z większych kłamców na forum, wystarczy kilka stron wstecz poczytać. Zero prawdy!
    I teraz rozumiem dlaczego Black tyle razy starał się tutaj wszystkim otworzyć oczy, a on pisał o tym już od dawna i o tych bzdurach które realista wypisywał. Jak można się cieszyć że kurs opada i wszyscy na hakach cierpią?
  • Re: zaba ugotowana na maksa :) Autor: realista7201 [178.36.0.*]
    Dnia 2021-12-27 o godz. 12:35 ~Pks napisał(a):
    > I teraz rozumiem dlaczego Black tyle razy starał się tutaj wszystkim otworzyć oczy, a on pisał o tym już od dawna i o tych bzdurach które realista wypisywał. Jak można się cieszyć że kurs opada i wszyscy na hakach cierpią?

miales isc na luncz. Co sie martwisz, przeciez jedziecie na 8 PLN a potem nizej:)
    LOL. Dzieki za akcyjki. Codziennie lepsza promocja.
    A tu zamiast lunczu stek bzdur i obelg. Jak widzisz mam to gdzies, szkoda mi tylko czasu na te pomyje odpisywac.
  • Re: zaba ugotowana na maksa :) Autor: ~Ciekawy-laik [185.246.208.*]
    Dnia 2021-12-27 o godz. 12:12 realista7201 napisał(a):
    > a po co? ja nie zamierzam sprzedawac po 25 :)
    > Spoldzielnio wy w ogole nie kumacie o co tu chodzi.
    > Powoli jednak zaczynacie zauwazac ze nikt nie sprzedaje oprocz was.
    > Im dluzej jest nizej tym lepiej dla mnie. Dorzucam coraz wiecej. Pomalutku ...
    > A wy sobie pykajcie kurs jaki chcecie, wlasciwie 8 PLN to mi pasuje super.
    >

Mam sądzić, że zamierzasz sprzedawać powyżej 25 obojętnie kiedy to będzie ? Możesz powiedzieć mi laikowi czy cargo jest zadłużone czy nie i ew. ile lat trzeba STAŁYCH OPODATKOWANYCH zysków aby spłacić zadłużenie ? Może liczysz na umorzenie długu i wypłacanie dywidendy w jakimś okresie ?
  • Realista to w imieniu gminy kupujesz, że tyle akcji masz? :) Autor: iluminata [94.154.23.*]
    A o jaką gminę chodzi to każdy wie.
  • Re: Realista to w imieniu gminy kupujesz, że tyle akcji masz? :) Autor: realista7201 [178.36.0.*]
    Jak oddaja strategiczna spolke za 19 agor za jednego szekla co wstyd nie brac, co bracie?

• Re: Realista to w imieniu gminy kupujesz, że tyle akcji masz? :) Autor: ~andi [37.248.218.*]
    Mam też sentyment do tej spółki wiem że jest strategiczna i że wkońcu powinna zarabiać tak od 2 kwartałów ale ona ciągle jest na minusie nawet po wymianie zarządu więc musi najpierw odbudować zaufanie żeby ktoś wszedł tu z nowym kapitałem bo jak nie to tyko twoje dyrdymały o spółdzielniach będziemy tu czytać przez kolejne lata chciwy dziadku.
  • Re: Realista to w imieniu gminy kupujesz, że tyle akcji masz? :) Autor: realista7201 [178.36.0.*]
    dziekuje za konstruktywna uwage, sporo epitetow i bluzgow dzisiaj slyszalem od "spoldzielni, ktorej nie ma"

Dziekuje za bluzgi ktore dostalem i czekam na wiecej :)

Chciwy Dziadek mi sie najbardziej podoba - moze sobie zmienie nicka :)

• Re: Realista to w imieniu gminy kupujesz, że tyle akcji masz? :) Autor: przewidujacy_nowy [77.65.83.*]
    Nie dziw sie, ze pomyje ci na glowe wylewaja. Kupili duzo drozej, bo zachecali (w tej liczbie i ty). A teraz nawet nie ma kto przeprosic. Tylko jakas gadanina o codziennych zakupach. Tylko za co kupowac, skoro juz kupione? Wiem, ze ty bogaty, to mozesz kupowac do konca swiata i jeden dzien dluzej, ale co maja poczac tacy malutcy jak ja? A z tymi certyfikatami to juz nie wyjezdzaj, bo to moze zadzialac jak brzytwa, gdyby akcje spadly. Oczywiscie moga tez wzrosnac, wiadomo. Ale na razie jakos nie chca. Marzenia, jak ptaki, szybuja po niebie...
    przeciez ty nic nie kupowales, bo naganiasz na spadki caly czas, ptaku na niebie :)
    Oj koles koles, te przedszkolne manewry juz wam nic nie dadza.

• Re: Realista to w imieniu gminy kupujesz, że tyle akcji masz? :) Autor: przewidujacy_nowy [77.65.83.*]
    Ja nie kupowalem i cale szczescie. Zapytalem hipotetycznie. W takiej sytuacji jest tutaj wielu, zeby nie powiedziec wiekszosc. Zamiast slowa przepraszam slysza caly czas od ciebie bajki. A to jakies sprezyby, a to ze sie srednie przeciely, a to ze jakis tam wskaznik ma najnizsza wartosx od lat, ze tanio. Nagrales sie rok temu i caly czas to puszczasz, ale to jednak niewiele ma wspolnego z rzeczywistoscia niestety.
  • Re: Realista to w imieniu gminy kupujesz, że tyle akcji masz? :) Autor: ~Observer [5.173.249.*]
    Nie wiem dlaczego Ty często piszesz, że "oni" nie będa mogli odkupić akcji. Jeśli obracaja kapitałem setek tysięcy zł i rzucają na sprzedaż kilkadziesiąt tyś akcji w dużych rzutach to póżniej bez problemu moga je odkupić. Przecież jest dużo po prawej. A to że kupią kilka groszy wyżej to pewnie dla nich mała różnica bo obracają takimi sumami mogą sobie pozwolić na chwilową stratę kilkustet zł lub nawet kilku tysięcy. Odrobią to w innym miejscu w ciągu jednego dnia lub nawet godziny.
    proponuje żeby sobie wyszukał w google taki wątek: Zaba MW jest ugotowana. Autor Realista7201

pozdrawiam :)
  • Re: Realista to w imieniu gminy kupujesz, że tyle akcji masz? :) Autor: ~Observer [5.173.249.*]
    To co tą żąbą sugerujesz aby wyskoczyć z gotującej się wody? To już nie sugerujesz "długieeeeego gotowania" ? :)
    W US widziałem program w TV. Facet dorazał co kupować na giełdzie. Ale też jasno mówił kiedy sprzedać. Bawiłem się tym programem i symolowałeem jego grę. Zapisywałem na kartce co kupuje i tak jak radził sprzedawałem - oczywiście fikcyjnie. Jednak po kilku miesiącach okazało się, że jestem ":teoretycznie na plusie i to dużym Więc facet radził dobrze. Nie bardzo wiem już teraz co Ty radzisz swoimi wpisami. Syndrom gotującej żaby sugeruje mi, że nie można długo siedzieć w garku bo niebawem nie będzie już "psychicznej" siły aby z niej wyskoczyć. Masz inną interpretację tego syndromu?
    Ja myślę, że PKPC, przez szlak jedwabny i zielony transport stało się cennym kąskiem i tu coś się dzieje większego a nie tylko zarobek pojedyńczych graczy. Może być tak, że ktoś wyciąga ręce po dochodowy interes, który się szykuje w tansporcie kolejowym a PKPC może zostać wyrolowane. To co tu się dzieje nie występuje na innych spółkach. Chyba, że będziemy rozpatrywali jakieś mało znaczące jednostki. Tu coś się dzieje większego i to od kilku miesięcy. Czekamna nowego prezesa i zarząd. Ciekwy jestem co zrobią z tym listem intencyjnym i jakie mają plany.
    wbrew pozorom sprzedaz Cargotor oznaczałaby natychmiastowy wzrost kursu w mojej opinii. Ta spółka jest warta (w mojej niefachowej opinii) około 200 Mln przed Małaszewiczami, całe PKP jest wyceniane dzisiaj na 600 MLN :)

Maminne zdanie. To tak jakby KGHM sprzedał wydziały odzysku srebra, złota i innych metali i oganiczył się tylko do wydobycia rudy.
  • Re: Realista to w imieniu gminy kupujesz, że tyle akcji masz? :) Autor: ~jag [82.160.77.*]
    Ty realista ,to uciebie całe PKP wycenione jest na 600 baniek ,ty chyba nie wiesz co piszesz .U ciebie nie ma roznicy co to jest Cargo ,co to intercity ,skoro ty całe pkpe wyceniasz na tak mało
    Dnia 2021-12-27 o godz. 13:34 ~jag napisał(a):
    > Ty realista ,to uciebie całe PKP wycenione jest na 600 baniek ,ty chyba nie wiesz co piszesz .U ciebie nie ma roznicy co to jest Cargo ,co to intercity ,skoro ty całe pkpe wyceniasz na tak mało

nie rozumiem, o co ci chodzi? Jakie pkpe? Przestancie pic w ciagu dnia :)
    Skrot gieldowy PKP Cargo to PKP, moze jakies podstawy zanim zaczniesz dyskutowac?
    To co w końcu z tą żabą. Jest w stanie wskazującym na ugotowanie więc sugerujesz jej szybko wyskoczyć czy radzisz posiedzieć jej w tym garku na looooonga i się ugotować. Nie bardzo wiem co sugeujesz swoją żabą.
    nic nie radze, nie jestem doradca :) spytaj spoldzielni, oni ci powiedza co masz robic.
    Zadarłeś ze "spółdzielnią" i wygląda mi na to,że Cie ugotują tak jak tę Twoją żabę. A przy okazji nas. Tylko nie wiem dlaczego bo my ze spółdzielnią nie zadzieramy. Ciekawe czyimi pieniędzmi obracasz, że cieszą Cię wszystkie spadki. Od kilku miesięcy spada a ty ciągle się cieszysz. Ja spokojnie podchodzę do sprrawy ale spadki nigdy mnie nie cieszą. Przy tych spadkach ludzie tracą pieniądze a to nie jest powód do radości.
    ciekawi mnie twoje aktywne naganianie dzisiaj. Ja sie ciesze bo kupuje taniej.
    Zalowalem ze nie kupilem tyle ile chcialem jak odbilo rok temu. Teraz wreszcie mam.
    Nie kupuje na raz bo widze, ze chlopaki zasponsoruja mnie nizej.
    To za czyje i ile kupuje to chyba moja sprawa, bo jakos spoldzielni sie nie pytasz?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.72.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    eee, nic ciekawego nie napisales, wentylujesz tylko stress :)
    Co do akcjonariuszy, to ciesza sie gdy moga kupic taniej, ale fajnie ze od rana promujecie nowego ziomka:)
    Na co naganiam? Na spadki? Wiszę na haku więc dlaczego mam naganiać na spadki? Dokupiłem przed świętamiaby obniżyć jeszcze swoją średnia i zejśc szybciej z tego haka. Dziwne te podejrzenia o naganianiu. Nie mam siły do naganiania na wzrosty i nie mam powodu aby naganiać na spadki bo więcej już nie kupuję gdyż co kupie to i tak spada. Dalej nie wiem jaki był Twoj przekaz z tą żabą.
    Ale może to nie jest już ważne. Jedyna nadzieja, że Ci co teraz sprzedali zee względów podatkowych zaczną kupować i kurs przed Nowym Rokiem i po NR pójdzie w górę. Pozdrawiam
    nie wiesz, jaki przekaz to tak zostanie. NIC NIE REKOMENDOWALEM, ani nie rekomenduje. Jestem inwestorem gieldowym, nie doradca.
    Ja pozdrawiam ugotowana zabe.

• a jeszcze jedno Observer=xxx - kojarzysz nick? Ja tak :) Autor: realista7201 [178.36.0.*]
    https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=11168029&strona=1

• Re: a jeszcze jedno Observer=xxx - kojarzysz nick? Ja tak :) Autor: ~Observer [5.173.249.*]
    Ciągle porównujesz IP i sugerujesz że ktoś to ktoś inny. Ja niby mam być xxx? Zartujesz? Zaraz zaglądnę na ten link co podałeś. Człowieku, ja jestem nowy na GPW. Siedzę na GPW ookoło roku. Nie trraćczasu na mnie na na swój research nad IP itd. Z Twoich wpisów wynika, że obracasz grubą kasą i jesteś inwestorem full time. Nie wiem kto to xxx i nie przywiązuję wagi do nicków. Pamiętam jedynie kilka aktywnych osób. Nie trać czasu na mnie bo się mylisz. Nie mam nic wspólnego z XXX, spóldzielnią itd. Z IP to jest tak, że jeśli ktoś ma tę samą firmę, ktora daje Ci internet to masz ten saam numer tylko ostatnie 3 cyfry się zmieniają. Dlatego Ci, którzy np maja Orange (mobilny) czy Play czy T-Mobile mają podobne IP - różnica tylko w ostatnich 3 cyfrach. Ale przecież ty o tym wiesz. Chyba, że ktoś z sąsiadów lub ktoś z zewnątrz podszył się. Ponoć jest też możliwość zmiany IP. Ale to nie zakres moich ekspertyz. Nie trać czasu. Nie mam nic wspólnego z XXX. Ale widzę, że Ty masz skoro analizujesz tu każdego forumowicza :) Analizowanie mnie to stata czasu. Ja tu nie jestem ważny. Wlażlem w to aby zrobić trochę grosza. Narazie nie wychodzi to dobrze.
  • Re: a jeszcze jedno Observer=xxx - kojarzysz nick? Ja tak :) Autor: ~drezyna [178.159.162.*]
    Observer to napisz ile chciałeś zarobić procent na PKPC, żeby sie uwiarygodnic, że jesteś właściwą osobą
  • Re: a jeszcze jedno Observer=xxx - kojarzysz nick? Ja tak :) Autor: realista7201 [178.36.0.*]
    Dnia 2021-12-27 o godz. 16:10 ~Observer napisał(a):
    > Ciągle porównujesz IP i sugerujesz że ktoś to ktoś inny. Ja niby mam być xxx? Zartujesz? Zaraz zaglądnę na ten link co podałeś. Człowieku, ja jestem nowy na GPW. Siedzę na GPW ookoło roku. Nie trraćczasu na mnie na na swój research nad IP itd. Z Twoich wpisów wynika, że obracasz grubą kasą i jesteś inwestorem full time. Nie wiem kto to xxx i nie przywiązuję wagi do nicków. Pamiętam jedynie kilka aktywnych osób. Nie trać czasu na mnie bo się mylisz. Nie mam nic wspólnego z XXX, spóldzielnią itd. Z IP to jest tak, że jeśli ktoś ma tę samą firmę, ktora daje Ci internet to masz ten saam numer tylko ostatnie 3 cyfry się zmieniają. Dlatego Ci, którzy np maja Orange (mobilny) czy Play czy T-Mobile mają podobne IP - różnica tylko w ostatnich 3 cyfrach. Ale przecież ty o tym wiesz. Chyba, że ktoś z sąsiadów lub ktoś z zewnątrz podszył się. Ponoć jest też możliwość zmiany IP. Ale to nie zakres moich ekspertyz. Nie trać czasu. Nie mam nic wspólnego z XXX. Ale widzę, że Ty masz skoro analizujesz tu każdego forumowicza :) Analizowanie mnie to stata czasu. Ja tu nie jestem ważny. Wlażlem w to aby zrobić trochę grosza. Narazie nie wychodzi to dobrze.

wow! 10 razy pisales "nie trac czasu na mnie" - zaintrygowales mnie chlopie :) dla ciebie znajde czas :)

• Re: a jeszcze jedno Observer=xxx - kojarzysz nick? Ja tak :) Autor: ~Observer [5.173.249.*]
    Drezyna, ja chciałem najpierw 300%, póżniej spadłem na 200%, ostatnio chciałem już tylko 100% zysku. Ale jak nowy prezes nie wykaże że ma #%$# i jakąs wizję to gdy odzyskam swoje to s*&^%^$# z tego pociągu bo my akcjonariusze powinniśmy mieć zaufanie do Firmy a firma powinna dbać o siebie i akcjonariuszy. Jeśli zobaczę, że firma (nowy zarząd) ma nas udziałowców w nosieto znikam z GPW.
  • Re: a jeszcze jedno Observer=xxx - kojarzysz nick? Ja tak :) Autor: realista7201 [178.36.0.*]
    to teraz pytanie za 10 punktow, Observer jakie jest prawdopodobienstwo, ze dwa IP w naszym kraju roznia sie 3ma ostatnimi cyframi tylko. A potem ze akurat dwoch takich gosci jest na tym samym portalu. Moze znalazles telefon xxx i zapomniales?

• Re: a jeszcze jedno Observer=xxx - kojarzysz nick? Ja tak :) Autor: ~drezyna [178.159.162.*]
    ok, 300% - potwierdzam wiarygodność
    ps. za bardzo nie jaraj sie wyborem prezesa bo tu każdy dobry news jest gaszony spadkami
    spokojnie, nie maja jak odkupic:) jest git. Klasyczny short squeeze moze tu byc :)
  • ELO Mordeczki:) Autor: realista7201 [198.41.242.*]
    ELO Mordeczki. Cierpliwosc jest cnota, prawda?
  • Re: ELO Mordeczki:) Autor: realista7201 [162.158.203.*]
    ELO!
  • Re: ELO Mordeczki:) Autor: ~realista7201velczysc [154.60.231.*]
    jak tam wasze krotkie pozycje?

Wiecie ze to nie pierwsza zaba ktora zostala ugotowana, prawda?

I nie ostatnia

• Gdzie czarna pinokia z adamsow? Autor: ~realista7201velczysc [154.60.231.*]
    ELO, Mordeczko
  • Re: Gdzie czarna pinokia z adamsow? Autor: ~realista7201velCzysc [185.47.34.*]
    w zwiazku z wyrazna prosba zaby, podbijam post na PKPC.

Do przemyslenia. A tu ten z ALR warto spojrzec ile uroslo.

https://www.bankier.pl/forum/temat_zaba-mw-jest-ugotowana-na-maksa,40357965.html

• ELO Mordeczko Autor: ~black944 [93.159.40.*]
    Zobacz wątki dotyczące PKP Cargo Zobacz profil PKP Cargo
    Autor: ~realista7201velczysc [154.60.231.*] 2024-07-31 18:04
      Opublikowano przy kursie:  21,60 zł , zmiana od tamtej pory: -23,70%  
    Gdzie czarna pinokia z adamsow?
    ELO, Mordeczko

-----------------------
    to chyba wtedy, rok temu pisałeś też o tych policzonych szablach ?

Hmmmm . . .

[x]
PKPCARGO 2,16% 16,59 2025-09-26 17:02:30
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.