Mam inne pozycje do kupna aczkolwiek zachęciłbym do mocniejszego ruchu w dół - u mnie to aby bieżąca wycena jest mniejsza a granicząc z pewnością za pewien czas będzie zdecydowanie wyższa - ja się na przemyśle bardzo dobrze znam i wiem, że to jest bardzo mocno odchylone od bieżącej wartości. Nawet nie trzeba być jakimś ekspertem i umieć jakieś zaawansowane metody i znać się na sektorze by spojrzeć w 2007 roku wynik był 46 mln zł a kurs 20-30 zł proste. Więc jak dla mnie to przyjemnie się patrzy na te spadki, że ktoś traci masę pieniędzy a i tak koniec końców polegnie bo rynek go wykupi- to tylko kwestia czasu. Więc panowie dawać w dół w dół hahahahaha - jak takie coś robią wrogowie to to bardzo cieszy i zachęca do działania- że się poszło właściwą drogą.
ja akurat na tej spółce robiłem optymalizacje, inna rzecz ze miałem kupione po 20zl a nie po 28zl,
Zobaczymy kiedy będzie odbicie może dopiero 4q 2022, lub będzie grana w 2023r
no to zmoczyliśmy Mieciu ja brałem po 18 i też robiłem optym... czuję że odkupimy taniej bo skoro gruby sypie po 14,3 zł to znaczy że bedzie odkupywał dużo niżej...a jak piszesz do 2023 r jest szmat czasu.
Żeby odkupić to musi ktoś sprzedawać a nie sądzę by masa osób rzucała akcje w rynek po 17 czy 19 zł a oni ładnie wpadli w to jak śliwki w kompot wzrośnie o trochę to wiadomo , że zaraz będą zrzucać bo kurcze ktoś zarobi i tak coraz niżej coraz niżej aż zostaniemy bez akcji tzn zrzucający ( nie podaje nazwy, ponieważ nie ma danych później będzie można się śmiać i liczyć ile milionów stracili) a mają trochę tych akcji więc dystrybucja może zająć miesiące - zejdziemy do 12 zł będzie np korekta do 14 zł to będzie bolało i znowu niżej np na 11 zł i tak będzie narazie hahahaha puki nie przyjdą lepsze infa a pamiętajmy ,że 4 kwartał będzie lepszy od poprzedniego jak się na to patrzy teraz a na zachodzie już sygnalizują koncerny,że sytuacja się stabilizuje z komponentami jest deficyt ale mniejszy niż wcześniej spodziewają się równowagi w drugim półroczu 2022 roku więc rynek może zacząc wcześniej pod to grać zobaczymy ja to kupiłem do portfela na długi termin dla dywidend mam fajny portfel i sanok tu pasował była cena odpowiednia więc brałem - teraz już pozycja skończona - spółka perspektywy długoterminowe ma bardzo dobre pod względem wzrostu wyników i przychodów( żeby nie było,że naganiam mnie to po prostu śmieszy - fajnie jak przepalają masę pieniędzy dla indywidualnego który w porównaniu z nimi ma tu małe kapitały hahahaha
I jeszcze jedno jak się tak będą wycofywać ze spółek ( akurat widać w tym przypadku, co ja mam - to w masie spółek na swig i mwig nie będą mieli czego szukać) cóż zostanie im wig20 bądź szukanie spółek zagranicą - muszą sobie panowie menagerowie coś tam wymyślić.
ta spółka jakoś po zapowiedzi prezesa nie ma siły i tylko spada bo inwestorzy nie wierzą tutaj we wzrosty w dłuższym terminie i dlatego każdy do kupna podchodzi ostrożnie.