spadnie do 25-26 zł tam można rozważyć małą pozycję wstępną na dłuższy termin. Ferro też w długim terminie ładnie buduje wartość - w krótkim wiadomo jak jest - popyt/podaż mogą w jedną bądź w drugą spółkę odchylić tak jak teraz na Amice mi robią czy Sanoku aby zwiększają zmienność ale pal licho z nimi jak lubią kasę przepalać niech to robią kurcze Sanok w szczycie osiąga po 10-11% zysku netto od przychodów już 3 razy tak było 98 07 i 16(ciężko oczekiwać, że w przyszłości będzie inaczej) hahahaha a oni sprzedają po 15 zł masakra ja się nie mogę naśmiać z tego za takie grosze hahahaha. Wracając do ferro biznes mają fajny armatura łazienkowa nawet są w top pick na ten rok choć na to trzeba patrzeć z przymrużeniem oka bo tam najczęściej są dawane pozycję które rosną bo to wiadomo jest krótkoterminowo i oni zakładają, że warunki rynkowe się utrzymają- chyba, że ktoś handluje wtedy warto sobie takie coś przeanalizować. Capex duży będzie w następnym roku więc rynek może to krótkoterminowo traktować negatywne a znowu w długim fajnie zobaczymy jak się potoczą losy z kursem może się uda coś kupić za pewien czas a może przyjdzie poczekać na pewno nie przepłacę....
Może będzie po 20, może po 40, tutaj udział funduszy jest tak duży, że mali nie mają do gadania odnośnie kursu, mogą tylko płynąć z falą lub pod prąd. A że wyciskanie cytryny trwa, to widać na wskaźnikach. Jak nie polepszy się klimat inwestycyjny to będzie spadał kurs.
norweg sprzedaje, ale oczekiwania inflacyjne w grudniu lecą w dół, więc może uda się uniknąć 2 cyfrowej inflacji i ty,m samym schłodzenie na rynku nieruchów nie będzie tak wielkie
Ja dzisiaj kupiłem niezłą pozycję miałem kupować po 26 zł aczkolwiek zarobiłem szybko na mwig40 ( kupiłem i taką samą ilość upchnąłem) i postanowiłem kasę tu przesunąć - zarobek tam spowodował ,że cena tu jest odpowiednia oczywiście jest to pozycja wstępna i zamierzam w dłuższym terminie jeszcze Ferro kupować spółka jest świetna -zresztą sam mam produkty ferro w domu i np zawory kulkowe zero rdzy a innej firmy już ją łapią więc wiem co kupuje - jaka jest jakość produktów. A co do jakości zysków itd to każdy sobie sam może zobaczyć. co w trawie piszczy.
Dziwna podaż przed raportem. To chyba stale jedna i ta sama instytucja. A wywalanie ma o tyle związek z dzisiejszym raportem bo ten ktoś wie, że wyniki będą dobre i uda mu się uplasować na rynku dużo akcji. Potrzebuje płynności bez względu na okoliczności. Taką mam koncepcję :)