dwie rzeczy przykuły dzisiaj moją uwagę wysokie obroty i zarysowujące się podwójne dno po długotrwałym spadku.Trochę akcji dzis kupiłem i uważam ,że są tu szanse na wzrosty
pierwszy dzień ,pierwszy kontakt z akcjami,jeszcze mam dużo optymizmu.Widzę jednak ,że obecni tu starzy akcjonariusze dużo przeszli i taki wpis jak mój moga potraktować jako naganianie trola ;)
Z uwagą i niepokojem przyglądałem się dzisiejszym ruchom cenowym na papierze.Gdyby kurs zakończył się ceną 3,20 oznaczaloby to przelamanie wsparcia w okolicy 3,30 i dalsze spadki.Dlatego cena fixingu daje nadzieję na dalsze uklepywanie dna i zachowanie hipotezy podwójnego dna ew spodka
Jak by od AT zależały wzrosty lub spadki to większość już dawna byłaby milionerami.... między bajki można sobie włożyć że jeżeli jedna kreska przecina od dołu drugą lub jeżeli na wykresie tworzy się firmacja flagi.... I czego tam sobie jeszcze wymyślisz to kurs będzie podążał w jedną lub drugą stronę
Moim zdaniem (podkreślam moim) trzeba patrzeć na fundanenty spółki i nawet jeżeli jest na kursie słabo cena akcji leci na łeb to twierdzę że spółka mocna fundamentalnie się obroni.
A to czy AIG taką spółka jest niech każdy odpowie sobie sam dla siebie
można mieć w inwestowaniu tzw postawę fundamentalną,ale nalezy też znać się trochę na AT.Jedną z podstawowych zasad AT jest ,że trend trwa tak długo,dopóki nie zostanie przełamany a odwrotnością tej zasady jest zasada kontynuacji trendu-tj przełamania( w górę) ostatniego szczytu w hossie i przełamania ( w dół) ostatniego dołka w bessie. I tu nie chodzi o to ,czy ty konkretnie w to wierzysz ,ale o to ,że kieruje się tym wielu innych inwestorów.Dlatego w pewnym momencie dziala to jak zasada samospelniajacej się przepowiedni.I możesz miec w ręku najbardziej wspanialą spółkę świata ,ale gdy pęknie wsparcie to jej kurs bedzie dalej spadał
bardzo mały ruch na akcjach.Mam nadzieje ,ze jest to tzw cisza przed burzą.Nie widać przewidywanego przez niektórych wysypu akcji serii G i H.Myślę ,że poprzedzi je co najmniej ruch podbitki ,która ściągnie zainteresowanie innych inwestorów.Na razie -nie byłoby komu sprzedawać tych milionów
Trzymam dalej.Dzisiaj powstał sygnał kupna,bo kurs na fixingu przebił poziom zamknięcia z 9.12 2021.Teoretycznie cena powinna wzrosnąć minimum o róznice cenowa pomiedzy dnem a dziubkiem litery "W",czyli o ok 0,90 zł
dzsiejsza korekta jest trochę za głeboka.Tzw ruch powrotny powinien dotknąć lub tylko lekko przebić linię wsparcia -chyba ,że kurs na koniec dnia lekko sie skoryguje