1.Sprzedaż narastająco od dnia premiery w trybie Early Access (od 17.09.2020 r.) na STEAM, EPIC, GOG: 865 tys. sztuk brutto 2.Wishlist Steam: 1,1 mln osób 3.Ocena graczy na Steam: 90% ”Very Positive”, oparta na 22.904 recenzjach
niedługo pęknie milion kopii... przecież to jest drugi Creepy Jar... a kapitalizacja ponad 4 razy mniejsza...
Wystarczy że będą ta rozwijać. Dopiero dlc w drodze i tryb coop. Na przykładzie green hell wiadomo że to może podwoić sprzedaż. Według mnie spółka jest na drodze do kapitalizacji crj. A po winter sale sprzedaż może przekroczyć czyli 1 mln czyli blisko oml które jest 2 razy droższe a zarabia dużo mniej z kopii i nie ma praw do ip
Co op to jedno , prezes zaznaczal ,ze gra byla tworzona z mysla o konsolach , zreszta prace na portem trwaja juz od jakiegos czasu ok. 120/ akcje przy 125mln kapitalizacji za taka spolke to promocja. Po swietach / nowym roku jak ludzie wroca do inwestowania i znajda ta perelke , z latwoscia dobijemy do 250mln kap
Dnia 2021-12-23 o godz. 10:22 ~Eszkebareszke napisał(a): > Co op to jedno , prezes zaznaczal ,ze gra byla tworzona z mysla o konsolach , zreszta prace na portem trwaja juz od jakiegos czasu > ok. 120/ akcje przy 125mln kapitalizacji za taka spolke to promocja. Po swietach / nowym roku jak ludzie wroca do inwestowania i znajda ta perelke , z latwoscia dobijemy do 250mln kap
Zgadza się. Coop przemnożył sprzedaż GH x 6 . Ciekawe ile tutaj będzie? 10mln zysku x 3-4? Wygląda nieźle :)))
Biorąc pod uwagę koszty roczne na poziomie 3-4 mln, do tego dawno już po premierze, to jaka będzie sprzedaż w przyszłym roku? Optymistycznie 150-200k x 12 płn to jakieś 2.5 no niech będzie 3 mln z gry, minus koszta, to jakiś wychodzi na zero i za to 150 mln cap? Kaman
Buehehehe 300k x 30 zł z kopii PC , 400k x 40 zł z kopii konsole: 20 mln zysku netto. A w 2023 dochodzi coop i sprzedaż PC x 4-6 plus next geny i mamy 40mln zysku netto. Proste.
Obawiam się tylko , ze na PC będzie 0.5mln i na konsole drugie pół i niestety 2022 zakończymy na 30mln zysku netto.
:(((
Oj, jak mi przykro, że tylko ja zbierałem po 115-120 hehehe
Dnia 2021-12-23 o godz. 18:36 ~Xjxnx napisał(a): > Odnośnie zysku z kopii to masz w DI jest mniej niż liczysz jeśli dobrze pamiętam
a wiesz,że raport był przy kursie usd 3.7 , a jest ponad 10% wyżej? Ja zawsze staram się być krok do przodu, dlatego podałem Ci dane zaktualizowane. Poza tym musisz rozróżnić kopie netto i brutto. W tym roku- kończy się za tydzień- idziemy na 14-15mln przychodu i 10mln zysku netto. W przyszłym co najmniej 2 x tyle.
Gra w EA kosztowała mniej, pełna wersja została wydana pod sam koniec września, 6 mln jest za pierwsze 3 kwartały, 4 na pewno będzie najlepszy z tych bieżącym roku.
Podajesz dane z tyłka, niedokładne, dodajesz swój kontekst i myślisz, że ktoś Cię traktuje poważnie.
Render Cube będzie godził Creepy Jara, zobaczymy jak mu pójdzie
Tak, tak, to są fakty, a fakty mówią, że nie ma szans na średnioroczne zysk na poziomie 10 mln przez kolejne 3-4 lata, co oznacza ze przy 150 mln i c/z spadek 30% gwarantowany haha. Czasy hossy ja Gamedev i crj się skończyły misiaczki sofciki