Ktoś sypie. Ktoś kupił 18 tys szt po 3.52. Ja Wziąłem 19 tys po 3.50. Koszyk zebrany. Możliwe że jutro kolejny koszyk wstawię za 53 tys zł. Wolumen dziś ponad 65 tys szt.
Cały rynek leci więc na spółce z małymi wolumenami dziennymi łatwo jest zbić kurs. Dodajmy do tego optymalizacje podatkowe, małą popularność spółki i mamy taki zjazd. Wystarczy, że jakiś indywidualny z kilkoma tys. akcji spanikuje i mamy kulę śnieżną. Idealne warunki dla fundów, a nawet indwywidualnych z trochę grubszym portfelem do zabawy kursem. To, że będą różne zawirowania w celu zebrania akcji przed wejściem na rynek główny było wiadome.
Moim zdaniem nie ma totalnie powodów do obaw. Wyniki świetne, rozwój idzie zgodnie z planem. Dobra okazja do dobrania, choć widzę, ze może być jeszcze taniej. Myśle, ze po nowym roku, może ten spadek być odrobiony w kilka dobrych sesji
Od dłuższego czasu się temu przeglądam i zauważyłem za dużo powtarzających się w krótkim czasie sprzedaży takich samych ilości akcji i to nie trwa miesiąc czy dwa, a dłużej. Uważam osobiście, że ta osoba weszła jakoś dużym kapitałem jak było po 4-5 zł i ma z 80k-100k akcji to sobie zrzuca małe pakiety, żeby potem po docelowo najniższym kursie zakupić x2 razy tyle
Taka moja spekuła na ten temat
A jaką gwarancję ma ta osoba że odkupi taniej. Fakt ze po 5 zł były pakiety po 50 tys - 100 tys zł i teraz przyszedł czas na cięcie strat. W Sobotę czytałem raporty z Ipomena. Napewno nie jest to firma krzak bo zatrudnia 200 os. Cagr 16%.