robi się coraz ciekawiej. tylko o czym oni chcą gadać z większościowym? I tak zrobi co zechce, a jak zechce to będziemy tu mieć sajgon. Tak mnie naszło pesymistycznie :). Pocieszcie mnie...
Chyba chodzi o uchwałę w sprawie zmiany składu Rady Nadzorczej. Pewnie Pzu chce dać kogoś od siebie.Moze przy okazji główny powie coś o swojej dalszej strategii : czy wezwanie czy dywidenda,czy inwestycje,czy dalej tak jak jest
Jestem o to spokojny...
Nowy czlonek w rn ze strony pzu nie jest ZAP na reke
Spokojnie jedziemy na nowe maxima
Ze swojej strony wolalbym zeby to byla spolka dywidendowa... 20% zwrot roczny z inwestycji to bardzo dobra inwestycja.
Zycze cierpliwosci
Wystarczy zablokować na rachunku akcje które mają uczestniczyć w głosowaniu. Też wybrałbym się, ale niestety dla mnie daleko na Śłąsk. Chętnie wygarnąłbym właścicielowi co sądzę np o polityce dywidendowej a właściwie jej braku. Może na zwyczajne się wybiorę.
Ja mam do Piekar 20 minut samochodem
Nigdy jeszcze nie byłem na takim zebraniu. Jak się uda i mnie wpuszcza to dam znać jak było. Męczy mnie postawa głównego.
Ja mam hipotezę że ,to powołanie jest uzgodnione z głównym. Jeśli nie to kandydatura po prostu przepadnie. Będzie negocjował cenę wezwania. W poprzednim wezwaniu wyglądało tak jakby wszyscy byli zaskoczeni cena i się po prostu nie udało.Prawdopodobnie teraz będzie inaczej,wszystko będzie uzgodnione i jeśli misja się powiedzie, to Pzu zgodzi się na wezwanie, pozostałe fundusze również rzecz jasna. Nam pozostaje jedynie czekać i mieć nadzieję że coś na tym zarobimy :)
Mamy końcówkę roku, być może fundusz (e ), ustalają ceny swoich aktywów aby pokazać zyski , zrobić optymalizacje podatkowe. Ważne że jest sporo wyżej niż ostatnimi tygodniami.
a juz mysleliscie ze bedzie spadac... ja kilka sztuk dokupilem ponizej 22 PLN... dziekuje Wam widac ewidetnie ze fundusze pilnuja i ZAP nie dostanie resztki za grosze zycze duzo zyskow w przyszlym roku i 3... a nawet 4 z przodu w notowaniach Orla
Mówisz o wezwaniu? Patrząc na wskaźniki branżowe to całkiem możliwe o ile nie będzie jakiejś wpadki przy wynikach za 4q typu rezerwy, odpisy. Za wyniki operacyjne jestem raczej spokojny patrząc na ołów
Też tak uważam tym bardziej że nie pozwolili przekroczyć 25 zł przez średnią 3 miesięczną. Problemem jest tutaj brak popytu jak słusznie ktoś zauważył. Kto ma niby wywindować cenę jak spółka ukrywana jest dla rynku. Paru zapaleńców tego nie zrobi no chyba że jakiś fundusz wejdzie z większym kapitałem.
Widac po zachowaniu na koniec roku ze orzel jest mocny i ma m9cny akcjonariat.
Jak przejdzie opor na 27 pln... to bedzie wtedy gra.
Polecam i zapraszam do akcjonariatu.
Zycze cierpliwosci.