3 dzień z rzędu latają pakiety i milionowe obroty. Mamy grudzień i ostatnie dni roku. Po co to robić jak kurs stoi?? Uważam że chodzi o optymalizację podatkowa. Ustawili sobie sprzedaż i kupno i wymieniają pakiety aby podatku uniknąć. A to oznacza że realizuja chwilowa stratę aby zaraz papier odkupić. Co w konsekwencji doprowadzi to tego że podatku nie zapłacą. :) Ale jak by mieli spuścić papier ba dno to by to zrobili dawno więc jak rok się zakończy to podejrzewam że zaczną się zakupy..
Nie wiem co jest tu grane, ale tez myslalem ze optymalizacja podatkowa , ale za ostatnie 3 dni przemielil sie caly free float, dwa scenariusze: - ten co zgarnal free float do 3,95 teraz sie optymalizuje :-),. Czyli prawie caly free float jest w jednych rekach - mozliwosc jakiegos przejecia przez podmiot X - negatywny scenariusz zawsze moze byc , ale nie pasuje mi do calej ukladanki i obserwacji kursu
No poszaleli obrót dzienny 12.3 mln zł. Grubo. Jeśli jeden i ten sam robi optymalizację to raczej bez sensu by było teraz wywalać papier skoro robi sprzedaż i skup jedną osoba tylko na dwóch rachunkach.. Więc albo będzie gruby strzał po nowym roku albo wymiana akcjonariatu i zwiększenie udziałów..
Ciekawie to wygląda byłem tutaj od 2zł do 3.80 dzisiaj wróciłem ponownie jak zobaczyłem te obroty ciekawe co z tego będzie ale widać że większość akcji w grubych rękach coś się może szykuje?