Słyszeliście, że na Florydzie mają plany aby wprowadzić kryptowalutę do oficjalnych płatności? Co o tym sądzicie? To dobry krok? Pozostałe kraje pójdą w tym kierunku czy raczej to niewypał?
W niektórych miejscach na ziemi już można płacić oficjalnie krypto, baa, nawet niektóre kraje już uznają bitcoina za oficjalny środek płatniczy. Np. na Salwadorze rząd już wprowadził taką opcję, można sobie poczytać np. tutaj: https://cryptosmart.pl/czy-bitcoin-jako-oficjalny-srodek-platniczy-w-salwadorze-to-udany-eksperyment/
o dobry krok do promowania rozpoznawania kryptowalut. Nie ma jednak gwarancji, że inne kraje zrobią to samo, ponieważ większość z nich szuka sposobów na uregulowanie platform kryptograficznych i wprowadzenie surowych przepisów. Na przykład Indie niedawno zakazały krypto jako trybu płatności.
Kryptowaluty mogą lepiej rozwiązywać problemy, takie jak opóźnienia w płatnościach i wysokie koszty transakcji. Dlatego przydatne jest, aby kraje uczyniły to oficjalnym.
Zgadzam się! Tak powinno być!
Krok po kroku i społeczeństwo będzie coraz bardziej się przekonywało. Jest lęk przed nieznanym, to normalne...ja patrzę na to z tej strony, że serce też ktoś musiał pierwszy raz przeszczepić. Do odważnych świat należy! Kojarzycie Etheros? Już można kupić ETS, aby za jakiś czas w ich świecie podróżować, zarabiać, handlować. Odwzorowują każdy km2 naszej ziemi! Przekonamy się mam nadzieję, że wszyscy, że w tę stronę trzeba iść. ❤️
Zawsze można kupić krypto w https://www.tothemoon.com.pl/ . Moim zdaniem oferta tutaj jest najkorzystniejsza, dodatkowo transakcje odbywają się bardzo sprawnie i bez żadnych problemów
Warto również zdecydować się na dobry kantor jak https://www.tothemoon.com.pl/ . Moim zdaniem oferta tutaj jest jednak najkorzystniejsza, więc jestem pewna, że będziecie zadowoleni z wyboru
Inne kraje również mogą iść w tym kierunku, ale istnieje również możliwość nałożenia ogromnych podatków na kryptowaluty, ponieważ niektóre kraje już to robią.
Płatności kryptograficzne stają się popularne na całym świecie. Nawet ja dokonuję płatności za pomocą capital wallet na wielu platformach, ponieważ jest to szybkie i łatwe.
Ustawa o deregulacji kryptowaluty na Florydzie wejdzie w życie 1 stycznia 2023 r. Doprowadzi to więc do większej liczby transakcji kryptowalutowych w stanie. Gubernator Florydy stwierdził nawet, że jest otwarty na przyjmowanie podatków w krypto od firm. Eksperci mają nadzieję, że inne stany USA również pójdą w ślady Florydy, co będzie wspaniałe.
To świetna wiadomość! Floryda planuje włączyć kryptowalutę do oficjalnych płatności! Kryptowaluta może zrewolucjonizować sposób dokonywania płatności, a ten ruch Florydy może być ważnym krokiem w kierunku tego celu.
Myślę, że to świetnie, a przyszłość kryptowalut wydaje się świetlana. Rynek będzie się rozwijał i już niedługo, za kilka lat, nie będzie już wypłat gotówkowych.
Niedawno widziałem w wiadomościach, że wiele stanów USA odkłada plany dotyczące przyjmowania płatności kryptograficznych za podatek ze względu na spadek wartości. Mam jednak nadzieję, że Floryda posunie się naprzód ze swoją propozycją, ponieważ z pewnością wpłynie to na wzrost rynku kryptowalut na dłuższą metę.
Wierzę, że kryptowaluty przyniosą tam cyfrową rewolucję i wpłyną również na resztę świata. Naprawdę miło jest widzieć, jak krypto jest akceptowane na całym świecie.
Używanie kryptowaluty jako formy płatności to świetny pomysł. Jest bezpieczny, stabilny i szybki. Byłby to świetny sposób na usprawnienie płatności i zwiększenie ich wydajności.
W tej chwili tylko kilka krajów rozwiniętych włączyło kryptowaluty do swoich systemów finansowych. Jeśli ta wiadomość jest prawdziwa, dodaje kolejną nazwę do listy.