Idą też wezwania na przesłuchania w charakterze świadka, proponuję zaglądać do skrzynek. (m.in. Poznań i okolice, Bielsko-Biała, Katowice, Łódź, rejon Białegostoku, rejon Leszna i Wrocławia)
Nie wiem tego. Wiem za to, że to trwa już chyba z 7 lat i praktycznie nie ma żadnego postępu w sprawie pomimo tego, że przekręty wydają się oczywiste. Niektórzy ludzie chcieli zamykać konta maklerskie i nie mogą, bo ten krawczykowy śmieć ciągle tam wisi. Jedno jest pewne, tym draniom odpuścić nie można.
Jeśli sądzisz, że sprawa w sądzie może spowodować, że zniknie to z rachunku to według mnie odpowiedź brzmi nie. Nie wiem dlaczego krawczyk nic nie robi żeby zdjąć je z rachunku. Mi wydaje się, że wystarczyłyby odwrócenie dematerializacji akcji. A tak ci co mają je na rachunku ciągle pamiętają i jeśli jeszcze nie przyłączyli się do sprawy ciągle mogą to zrobić.
Czy jest to oczywiste to będziesz miał okazję wykazać w sądzie i zobaczymy co wtedy powiesz, bo sąd oczekuje konkretów, a nie sformułowania, że na pewno był to przekręt.
Uczestniczę w kilku rozprawach jako oskarżyciel posiłkowy i widzę jak chętnie zgłaszacie się na przesłuchania.Są działa bardzo sprawnie ale jak ma przyspieszyć skoro na sześciu wezwanych na przesłuchanie zgłasza się dwóch ku wielkiej uciesze oskarżonych
Żebyście jeszcze chcieli dokładnie wymienić te kary i podać dokładne informacje oraz za co zostały nałożone, ale aż tak super to nie jest. A nie że jakieś kary były i były jakieś nieprawidłowości, sąd wymaga konkretów.
Zastanówcie się co odpowiecie na pytanie, czy straciliście już na GPW a na NC jeszcze bardziej; co odpowiecie na tematy ryzyka na NC, że płynność na NC jest niska, obrona nie ma za dużego repertuaru i powtarza te same pytania.
Przejąłem troszeczkę tego badziewia od kogoś, więc nie siedzę mocno w temacie, ale czegoś nie rozumiem - firma jest zawieszona i praktycznie wykopana z giełdy, kolejne komunikaty KNF o nieprawidłowościach, a teraz poszczególni akcjonariusze mają jeszcze udowadniać, że czarne jest czarne, a białe białe ? Czyli co, ci goście nie muszą się wytłumaczyć z tego co robili ? Zawieszenie notowań za kolejne nieprawidłowości, to dla sądu nie jest argument, żeby ich prześwietlić z urzędu ?