Dnia 2021-12-20 o godz. 18:15 ~Fantay napisał(a): > A co z ta dywidenda bo kupiłem trochę > > Czy jest szansa ze wypłaca również cześć z kapitału zapasowego
Spieniężą firmę i tylko tobie wypłacą. Jak ja nie cierpię takich goopcuf :/
jak ocenić głównego właściciela jeżeli C/WK to tylko 0,2 przy poprzednim było to 1 i spółka wypłacała dywidendę pytanie kto dusi kurs bo przecież nie drobnica
Albo po prostu były właściciel czerpał póki mógł . Doił do spodu i sprzedał. Teraz może i owszem dało by się coś wyciągnąć jakieś zyski są ale trzeba myśleć na przyszłość a więc trzeba wkładać wkładać inwestować inwestować żeby zmieniać mix. Przecież cała energetyka jest nisko wyceniana bo idą olbrzymie koszty i nie wiadomo jak to wyceniać jak zyski będą dopiero za 20 lat. Tutaj to samo . Przecież główna elektrociepłownia jest na węgiel przecież to kiedyś trzeba będzie zmienić . Ile kasy pójdzie na tą małą gazowa co budują ..... A co dopiero ta główna Wrocławska. Przecież Francuz to wiedział dlatego sprzedał a PGE jest państwowe i to państwo razem ze spółkami musi ponieść te ogromne koszty i transformacje. Edf nigdy by nie podjął się tego . Dlatego taka kogeneracja która teoretycznie ma pewny biznes bez ryzyka jest monopolistą zawsze będą dochody bo ludzie muszą mieć ciepło , jest tak nisko wyceniana.
To ciekawe ile z akcje zapłacił SP jak to była taka ruina i dlaczego pomimo zostawienia w spółce 200 baniek zysku kurs się zwalił pytanie kto doi spółkę jak chcieli dokapitalizować to mogli obejmować kolejne emisje po 100 zl a nie oskubać akcjonariuszy
Ja tam wole mieć dywidende niż elektrociepłownie na świetego nigdy