Czy kiedyś zobaczymy tu taką cenę, a jak tak to za ile miesięcy czy lat. Problem z exolem jest taki że ich akcje nie są w szerszym zainteresowaniu rynku i dlatego pomimo dobrych wyników nie ma to przełożenie na wycenę rynkową. Tyle miesięcy marazmu cenowego to nie spodziewałem się w najczarniejszym scenariuszu. No ale człowiek cały czas się uczy jak to mawia PAD
No i co ze spada, jak się popatrzy na wykres to papier kosztował też i 1,4 i 13,xx ale jak się gra długookresowo to nie ma to żadnego znaczenia. Zobaczymy tu nie tylko 4 lecz o wiele wyżej
Jeszcze mi się zdarzało w ostatnim czasie kupować niewielkie pakiety, ale już dawno przekroczyłem czerwoną linie w proporcjach tych akcji w moim portfelu. Także już jaka by nie była cena na mnie już nie liczcie. Nie rozumiem tylko tych co wywalają te akcje w takich cenach. Nawet jak mają już ich dosyć powinni uzbroić się w cierpliwość żeby je sprzedać choć "w normalniejszej cenie" np 2.90-3 zł. a nie na totalnym dnie.
Przecież sternik wie dobrze, że ten papier powinien chodzić w cenie około 2 zeta (pisałem o tym wczesną wiosną to mnie tutejsi naganiacze chcieli spalić na stosie ). Teraz będą dalej powoli zaniżać do tej ceny z myślą, że jakiś nowy drobny się złapie po drodze a potem odda zrezygnowany dziadostwem na tym papierze.
Jak akcje pójdą pod zastaw na inwestycję (na 90% pójdą), to cena będzie dużo wyżej. Czekamy teraz tylko na info skąd kasa będzie pozyskana. Z nowym rokiem będzie się dziać...
Tylko niektórzy kupując te akcje nie chcieli , nie chcą i mają do tego prawo siedzieć tutaj kilka lat. Na większości akcjach w tym roku dało się zarobić a tutaj wtopa. Pewnie, że za 5 lat jak zobaczymy na wykres to znowu akcje będą w międzyczasie chodziły po niezłych wysokich cenach, ale takie akcje powinny dobrze kosztować dużo wcześniej, a nie żeby na zysk czekać latami.