Wiecej zrozumiesz jak spojrzysz na ich wyniki nie skumulowane ale kwartalnie. Te wyniki wcale nie sa takie dobre. Po pierwsze w polowie 2020 udalo im sie stworzyc dobre wrazenie ze ten ich Sanmed to jest jakis szczeoglny produkt i ze to spolka covidowa. Dzieki czemu na Sanwilu pojawilo sie spore zainteresowanie i udalo sie podpisac pare umow z ARM, ale z czasem okazalo sie ze to fikcja (jak zwykle) i o kolejnych umowach mozna raczej zapomniec. Dlatego do konca 2020 moze jeszcze poczatek tego roku wykazywali jeszcze zdecydowanie wyzsze przychody i spore zyski. W 2021 to sie skonczylo. Mniejsze przychody, mniejsze zyski,brak perspektyw na kolejne umowy z ARM, a poza tym to robia tapicerkę dla branzy motoryzacyjnej ktora tez ma swoje prolemy. Czytalem jakis tam ich kwartalny raport to juz wtedy wynikalo z niego ze wynik na tym calym sanmedzie stal sie w zasadzie sladowy. Nie wiem (a nie chce mi sie sprzwdzac) z czego jescze wykazali prawie 5 milionow zysku w II kwartale 2021 (przy przychodach raptem 7 milionow) ale zakladam ze to jakies operacje finansowe moze na akcjach Wikany, albo Herkulesa, bo zysku operacyjnego w tym kwartale to bylo raptem 375 tysiecy. Podsumowujac... na podobne wyniki w przyszlosci nie ma co liczyc i coraz wiecej ludzi to zaczyna rozumiec.
Dla mnie oprócz optymalizacji jest uwalanie kursu. Przy takich obrotach kilkadziesiąt tysięcy złotych może zrobić wiele. I robi. A może to zabawa słupów? Kto wie.