Tak w tej chwili po 4-rech kwartałach Marvipol zarabia ponad 102 mln zł rocznie prawie 2,5 zł na akcję całkiem niezle jak na firmę ktora kosztuje 8 zł
C/Z = 3,2 C/WK = 0,58
Kapitaluzacja Marvipolu na GPW przy cenie 8 zł to 333 mln zł a zarabia za ostatnie 4 kw. 102 mln zł. Może wam sie to nie podobać ale ta firma zarabia dla nas ogromne pieniądze a do tego placi dywidendy.
Dnia 2021-12-16 o godz. 14:45 ~Ja napisał(a): > Resztę juz wywaliłem na szczęście już dużo wcześniej zrozumiałem że tu tylko czekanie na cud zostało bo wzrostu nie uświadczysz.
Super że wszystko sprzedałeś... ale widzę ze to i tak dzisiaj za mało .... nadal jest ok 15k na kupnie po lewej stronie i dwa ukryte zlecenia w których nie wiem ile jest akcji tak że możesz namówić wszystkich by sprzedawali dalej. Jeszcze sporo ludzi chce kupić akcje w ok. 8 zł
Oj, jakoś Twojej optymistycznej wizji za wielu też nie podziela..
Ostatni czas to zjazd kursu o ponad 30%, a najlepszym przykładem atrakcyjności tej inwestycji jest wczorajsza sesja.
Giełda aż raziła od zieleni a tu jeszcze -.
Dziś ile -2, -3 czy więcej.
I tak konsekwentnie do 6 może niżej.
Niestety właściciel nie należy do grona ulubieńców giełdowych zatem nikt nie przepycha się w kolejce po te akcje.
Spółka- nic - mabion warta jest na bananowej 5x więcej!
W większości przypadków nie chodzi o wyniki a o popularność spółki, właściciela.
Ktoś kiedyś fajnie napisał na forum o dobrej firmie wycenianej bardzo nisko.
Masz słabe akcje dobrej firmy szukaj dobrych akcji jakiejkolwiek firmy.
Pozdrawiam
Weryfikuj milej zabawy... mozesz znaleśc nawet te sprzed ponad roku gdy kupowalem Marvipol po 5 zł. A marvipol z roku na rok zarabia coraz wiecej za ostatnie 4-ry kwartały ponad 100 mln zl rocznie czy to mało dla firmy o wartości gieldowej 336 mln zł ? Zastanów sie nad tym.