• Wybijcie sobie z głowy wezwanie po 5,44 Autor: ~ZarządWon [193.200.123.*]
    Jakby chcieli je po tyle zrobić, to nie kupowaliby akcji od porozumienia, tylko wezwali na całość.
  • Re: Wybijcie sobie z głowy wezwanie po 5,44 Autor: ~Jacek [165.225.17.*]
    Od lat na tym forum widać z twojej strony tylko takie spadkowe ujadanie. Każde info przekształcasz w negatywne dla drobnych akcjonariuszy.

Skoro tu warto tylko sprzedawać akcje, to dlaczego ich nie sprzedałeś? Spokojnie mogłeś kilka miesięcy temu oddać wszystko po 4 złote albo trochę mniej i nara, wolumeny były spore.

Ty jednak zamiast sprzedać te akcje dalej siedzisz tu, siejesz defetyzm, wmawiasz, że nic nie warto, że wezwania na pewno nie będzie, że nie warto robić porozumień drobnicy. Po co?

Najpierw to zaczekajmy na ESPI, by przekonać się, kto kupił akcje. A potem będziemy się zastanawiać.

A co do tego, czy będzie wezwanie, jeśli to Szmagalscy kupili, to mogę podać przykład spółki, gdzie taka pakietówka właśnie się nim skończyła. Na spółce IMPEL główny akcjonariusz kupił rok temu w pakietówce akcje po 13 złotych przy cenie poniżej 10 na rynku, a kilka tygodni później zrobił wezwanie również po 13. Właśnie ściągnięcie dużych pakietów od większych graczy przed wezwaniem jest rozsądne i lepiej to zrobić w pakietówce, niż zostawiać szansę, że nawet wstępnie dogadany na sprzedaż fundusz jednak nie zdecyduje się na sprzedaż po ogłoszeniu wezwania.
  • Re: Wybijcie sobie z głowy wezwanie po 5,44 Autor: ~ZarządWon [193.200.123.*]
    Zostałem bo jestem naiwny. To chyba najprostsza odpowiedź.
[x]
TRITON 0,00% 3,26 2025-10-03 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.