FED postraszy a Rosjanie moga wykorzystać święta (prawosławne obchodzone są później !) do wycofania wojsk, a potem bez powrotu nad granicę. To może się sprząc z efektem stycznia Co do wyników, jestem przekonany, że będą dobre. Surowce energetyczne skorygowały wzrosty a rolno-spożywcze systematycznie w górę Wydaje się, że jesteśmy na lokalnym dnie
Wyniki są sprawą trzeciorzędną.... teraz liczy się Putin i sentyment do spółki, a ten jest paskudny...
Przez ostatnie 7-8 tyg spadamy 70gr/ tydz. do maksów mamy prawie 100%...tutaj w zasadzie zawsze w dół...spada bo spadają usa, bo spadają ukrainki, bo wojna, bo spada wig20.... i spada zawsze ze zdwojoną siłą.... zadziwia mnie tylko milkiland...jest to moim zdaniem najgorszy ukraiński gniot, nie publikuje wyników a trzyma się stosunkowo mocno....
No właśnie, ja to mam ale dokupić się nie odważę... chociaż swoją drogą to może dziś jest ten dzień i agt wykona wreszcie upragniony zwrot .... podobnie jak ksg.... A śmieciowy milkiland już o widły się ociera...
Jeszcze dodam, dziwi mnie postawa głównego udziałowca... on wcale nie dba o wartość akcji... wręcz przeciwnie... bo widać że to spada na malutkich obrotach więc łatwiej manipulować... A jak głównemu nie zależy to jak to ma rosnąć?
No ale jak ma rosnąć.....Stany lecą na pysk, nasza giełda zawsze za nimi podąża, no prawie zawsze, Putin siedzi na granicy i być moźe odlicza godziny. Kto normalny w takim momencie kupuje takie akcje. I być moźe odbije się na chwilę, ale to będzie podbitka tych co chcą wyjść ....tak to widzę.