Jak wam się widzi ? Ja osobiście liczyłem na coś innego. Czy się zawiodłem ? 50/50 czas pokaże co się z tego urodzi ale jakiś super oczarowany nie jestem, pewnie sporą robotę zrobimy znane uniwersum. Będąc absolutnie szczerym to PD do którego można myślę śmiało porównywać wyglądało dużo lepiej. Oczywiście tutaj pewnie dużo lepiej jest to poprowadzone biznesowo. Póki co szału nie ma ale też bez jakiegoś dramatu.
Jeżeli dobrze zrozumiałem z angielskiego to gra jest już grywalna od początku do końca, ma wiele misji, w których możliwe są różne warianty rozwiązywania problemów. Brakuje jeszcze kilku kwestii technicznych ostatnich szlifów jak np. wgrania dźwięku i ukończenia ostatniego stadium, chyba dwóch ostatnich misji. Premiera w lipcu, a wcześniej EA? w marcu/kwietniu. Moim zdaniem gra wydaje się pomysłowa i grywalna, a to chyba najważniejsze w strategiach. Poza tym jak na tak tajemniczy "projekt widmo" to jest to już projekt prawie gotowy:)
To jeszcze podsumujmy: rozbudowana część koncepcyjna - istotne w strategiach i dodajmy, że padło parę ciepłych słów dla profesjonalizmu CFG. Mam nadzieję, że nie była to tylko brytyjska kurtuazja:) Gra zostanie wydana, praca będzie wykonana, spółka zarobi to co ma zarobić. Jestem ostrożnym optymistą, ale chciałbym jeszcze zobaczyć obiecane przez p. Prezesa aktualności no i usłyszeć coś o projekcie Y.
Odbiór przez graczy raczej średni ( żeby nie powiedzieć że słaby, niestety ) - patrząc na komentarze pod gameplayem na kanale Slitherine. Ogólnie dla mnie tak długo wyczekiwany gameplay żeby był bez głosu to jest żenada na poziomie aktualności jednej ze spółek zależnych w których to od połowy brakowało dźwięku. Ehhhh w bardzo długim terminie może tu być ciekawie ale póki co to widać że chłopaki się uczą i trzeba jeszcze sporo czasu..
Kilka komentarzy pod filmem - nie nazwywajmy tego odbiorem graczy. Jakoś na steam rośną followersi i pnie się po drabince na wishliście. Brak dzwięku został skorygowany, pewnie wrzucili z rozpędu ten film na krórym Neil (producent) opowiadał o grze. Zapewnie też była to spreparowana wersja żeby mógł spokojnie opowiadać, a nie fragment realnej rozgrywki (to apropos uwag że za wolno itp.)
To jest ta petarda, na którą czekaliśmy?? Czy oni tam poupadali na głowy? CFG takie coś mogło puścić, bo to aktualnie firma-anonim bez konkretnego zespołu, ale czemu Slitherine pozwoliło pokazać taką kompromitację? Brak dźwięku na najważniejszym filmiku, przeskoki i drewniane animacje, postacie jak w mobilce sprzed 5 lat. Tak się kończy udawanie poważnego studia z kilkoma anonimami na linkedin, bo reszta albo pożyczona, albo się wstydzi przyznać. Jak Aircraft Carrier nie wypali, to tu nie ma czego zbierać.
Gdyby nie ludzie trzymający na smyczy akcje, jak minifund, to rynek jeszcze szybciej by podsumował ten super tajny projekt. Do lipca to oni sobie może skończą zawartość, a stargate wyląduje w koszu z tandetą za dychę.