• Dla czego to tak leci??? Autor: ~Janusz [188.146.243.*]
    Nie znam żadnego fundamentalnego powodu żeby akcję tej spółki tak spadały. Ktoś może zna?
  • Re: Dla czego to tak leci??? Autor: ~Krissuper [46.134.90.*]
    Ci go wiedzą już sprzedali, reszta się domyśla...i też sprzedaje. Zostaną nieliczni. Jednak nadal widzę potencjał w tej spółce choć trzeba uzbroić się w cierpiwość.
  • Re: Dla czego to tak leci??? Autor: ~Adam [178.42.107.*]
    Peter Lynch zwykł mawiać nawet, że w inwestowaniu nie wygrywa ten z mądrą głową, ale ten z silnym żołądkiem i coś w tym jest. Przekonamy się w nowym 2022 roku:)) Ja czekam cierpliwie do.lata
  • Re: Dla czego to tak leci??? Autor: ~Przemysław [5.173.33.*]
    Ja powiem tak wystarczy spojrzeć na wyniki od 2008 spółka bardzo dobrze sobie radzi a biznes jest wysoko rentowny więc jeśli mają możliwość niech się rozwijają czysta matematyka jeśli by inwestowali przez 3 lata wszystko to podwoja wynik a z dywidend 100% trzeba 7 lat by się to zwróciło o taka zależność jest przy takiej rentowności. Ja teraz się mocno rozbudowałem ilościowo i to mnie cieszy i patrząc na wyceny moich spółek to będzie mi to fajnie rosnąć w długim terminie także spogladam też na ferro na pewno kiedyś dołączy do portfela ale teraz za drogo, kęty tam nie wiadomo ile przyjdzie czekać na ostry spadek tam tak jest wysoko wysoko i przychodzi załamanie i 30% z kursu z maksimum. Ale nie mam się czego martwić wszędzie sobie porobiłem miejsce do ewentualnego kupna więc wszystko jest okey. A co do kursu ktoś skupuje po 8 zł i zrzuca do ookolo 7.5 taka zabawa.
  • Re: Dla czego to tak leci??? Autor: ~Lkes [83.20.250.*]
    Też dokupiłem papieru. Fundamentalnie naprawdę fajnie to wygląda. W tak chwili jest mały popyt na rynkach, więc można zbijać ceny nie jednego waloru.
  • Re: Dla czego to tak leci??? Autor: ~MI [185.56.211.*]
    jak będzie po 5 PLN też kupie, czyli juz w styczniu
  • Re: Dla czego to tak leci??? Autor: ~Sławek [185.43.163.*]
    Ja podejrzewam że chodziło o decyzję FED odnośnie stóp %. Dopóki panowała niepewność światowe indeksy były na czerwono (TOYA też) dziś jak już mamy decyzję wszystko jest na zielono... Nie wydaje mi się żeby chodziło o fundamenty po prostu kapitał z zagranicy uciekł i stąd te spadki... Ja sobie uśredniam i zbieram skromny pakiet :)
[x]
TOYA 1,48% 9,57 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.