• ciekawe Autor: ~RR [83.142.199.*]
    spółka zaczęła rosnąć 13 grudnia na dużych (jak na nią) obrotach - można by pomyśleć że ktoś skupował akcje przed wza - tyle tylko że na wza mogą być akcjoanriusze kórzy na 13 grudnia posiadali akcje - a jako że akcje zostają zapisane na rachunku 2 dni później niż transakcja zatem akcje kupione 13 grudnia nei mogą brać udziału w wza...ciekawe zatem kto kupował i po co? ci co mieli istotne pakiety akcji i chcieli brać udział w głosowaniu grupami powinni byli kupić akcje wcześniej...
    osobiście bardzo liczę na to że funduszom uda się dogadać z dużym indywidualnym i wspólnie uda im się wybrać minimum 2 członków RN - tylko mam nadzieję że ten ktoś będzie realnie nadzorował to co się w spółce dzieje a nie tylko inkasował 30 tys miesięcznie...
  • Re: ciekawe Autor: ~Andi [37.47.160.*]
    Ja mam nadzieję, że duzi gracze na
    WZA dopilnują aby Skarbiec był nadal atrakcyjną spółką dywidendową.
  • Re: ciekawe Autor: ~RR [83.142.199.*]
    Bez aoramu nie maja szans, a zdziwilbym sie gdyby zarzad nie dziala w porozumieniu z glownym akcjonariuszem…
  • Re: ciekawe Autor: ~Piotr_ll [93.107.154.*]
    Można jedynie żałować ze to nie Juroszek jest większościowym. Ta rodzina chętnie dzieli się zyskami. Nie to co niezbyt przejrzysty aoram..
  • Re: ciekawe Autor: ~ojtak [92.63.45.*]
    aha - juroszki sa przejrzysci
  • Re: ciekawe Autor: ~pytam [92.63.45.*]
    a kto dostaje z nadzorujących 30 tys miesięcznie?
  • Re: ciekawe Autor: ~Maniek [83.29.170.*]
    Ale jak walne zdecyduje, że kasa zostaje w spółce a Ty w miedzyczasie nabędziesz większościowy pakiet akcji to możesz sobie zwołać walne zaraz po tym i podjąc inną decyzje - np. o wypłacie dywidendy sobie.

Serio nie trzeba mieć matury, żeby to ogarnąć.
[x]
SKARBIEC 0,65% 31,00 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.