Moim zdaniem Firma jest warta minimum 6 zł . Turek dzięki przejęciu OTMUCHOWA zyskuje Wejście na Rynki UNII bez CŁA . Z TURCJI mają Opłaty jako Konkurencja Zewnętrzna . Z POLSKI tego nie będzie a to jest 20% CŁA . Także wejście na POLSKI RYNEK jest Dużo Warte , tym bardziej że chodzą Słuchy o Dużych Przejęciach Właśnie w Branży Spożywczej w POLSCE ( jest za duże rozdrobnienie zakładów ) . Turek dostał wsparcie na budowę Nowego Zakładu w Strefie NYSA . Więc Chcąc Wyjść z GIEŁDY MUSI PŁACIĆ . Ja Sobie Poczekam .
Ja myślę, żebyście kupowali aż dojdzie do 8.54. Wszystko poniżej to ochłap. Nie będzie nasza, polska chałwa podrabiana przez tureckiego biznesmena. Pokażcie siłę Sobieskiego i zastopujcie ten import bez CŁA! Chyba dobrze im przywaliłem, nie?
No to mamy początek obsuwy. Najpierw dobijamy do 2,80-3,00, a potem lądujemy na ok. 2,00-2,20 zł za walor, co i tak biorąc pod uwagę całą te sytuację jest niezłym wynikiem. Tureckie maski już dawno opadły i lepiej pozbyć się złudzeń...
10zł to nie jest żadna astronomiczna cena. Fundy w listopadzie 2021 chciały sprzedać za 5,50zł co przy uwzględnieniu inflacji dzisiaj byłoby z 7zł. I to licząc wg. oficjalnych danych bo tak pi razy drzwi patrząc ile zdrożała żywność to bardziej 10zł niż 7.
A no i do tego doliczyć należy deal z P&G który zwiększa przychody o 40%. No to 10zł to nie jest astronomiczna kwota.
No i nie zapominajmy że spółka ma inwestora branżowego co też jest lepsze niż jakieś grupy kapitałowe.
Jak ktoś kupował po 10zł i tyle trzymał to radziłbym się wstrzymać ze sprzedażą.