Z 2zł na 20zł? WK to 12zł, ale jest trochę zaniżona. Pytanie czy wzrośnie do realnej ceny, która dla mnie wynosi 20zł.
Rank Progress (RNK) - C/WK 0.18, C/Z 1.28.
Spółka właśnie zaliczyła absolutny dołek i w najbliższym czasie będzie odbijać.
Potencjalna stopa zwrotu to 500%, od wartości godziwej, do 1000%, realnej.
Jest to jednocześnie nalepsza spółka pod kątem potencjalnej stopy zwrotu vs ryzyka, które praktycznie nie istnieje (gdyby dziś spółka upadła, to każdy zarobiłby na start owe 500% :) )
Pozdrawiam i życzę udanych inwestycji, a RNK do takich wg mnie będzie się zaliczał.
Nie naganiam na kupno czy sprzedaż, ale warto się zapoznać z walorem, bo w dzisiejszych czasach, ta spółka jest najlepszą jaką można wybrać wg mojej strategii inwestycyjnej.
Jak można powiesić po złotówce coś, co jest warte ponad 5 razy więcej?
Btw, potwierdziło się dzisiaj, że mieliśmy do czynienia z absolutnym dołkiem w okolicach 2.10PLN, a dzisiejsza sesja +7% potwierdziłą rozpoczęcie trendu wzrostowego. Do wartości księgowej pozostało jeszcze ponad 500%, więc to dopiero początek, będzie ciekawie :)
W przyszłym tygodniu będzie bardzo ciekawie, bo do końca tygodnia spodziewamy się pisma od prezesa, który poniekąd będzie musiał się wytłumaczyć dlaczego kurs RNK jest niedoszacowany o ponad 500%. Co do 4mass, to nie liczcie już na jakieś spektakularne rajdy. Kto posłuchał mnie przy 0.18PLN w zeszłym roku i skupował do 0.2PLN, zadzwonił pod numer, który tutaj dawałem i dowiedział się o ateście, ten mógł zarobić 2500% - niektórzy skorzystali.
A co mnie Medical czy tym bardziej INV interesuje? Przecież od 2 lat piszę, aby nie ufać kierulom, a że ktoś podszywa się pod mój nick, a Ty nie potrafisz nawet rozróżnić IP, to nie mój problem.
Co masz do RNK? Przecież - teoretycznie - gdyby dzisiaj ogłosili bankructwo i syndyk sprzedał co mają, spłacił zobowiązania itd to dla akcjonariuszy zostałoby 11-12PLN / akcje - rozumiesz? Dla mnie to jest najalpsza spółka pod kątem fundamentów. 4mass w porównaniu z RNK to meeega balon. W 4mass się inwestowało 1.5 roku temu, nie teraz. Oczywiście może wzrosnąć, ale spekulacyjnie wg mnie - natomiast RNK - ma po co, bo do samej WK brakuje ponad 500%.
Ja tak zrobię bo przeanalizowałem spółkę i aż dziw bierze ze ona tak długo w cieniu była. Zarobiłem tutaj dzięki Obserwatorowi ponad 1200% ostatnio na VEE 600% - wbijam tam w poniedziałek
Weź goń się leszczu, twoje pierdy tu nikogo nie interesują. Zapakowałeś się i nie ma komu zrzucić papiera? 4M z kursem jest na dnie więc tu też się zarobi. Nikt nie rzuci go i przejdzie tylko po to byś mógł wyjść z papiera.
Rank Progress objął trend wzrostowy, wygląda na to, że został dostrzeżony przez rynek i zmierza do ceny godziwej, czyli kilkaset % wyżej, a 4MS, no cóż dalej spada jak pisałem.
Kurs nie spada tylko konsoliduje jednego dnia +3% a drugiego -3% a 24 gr to jego min. Im dłużej kurs konsoliduje tym więcej akcji zostaje przez poważnych graczy skupione i tym silniejsze zapowiada wybicie także co się kilka sesji odwlecze to i tak nie uciecze..1000% lub 2 zł możliwe do zrealizowania w ciągu jednej sesji
Coraz mniej dni to odpowiedzi prezesa RNK na pismo akcjonariusza, z którego powinniśmy dowiedzieć się kluczowych informacji o dostać odpowiedź na pytanie o olbrzymie dyskonto kursu do WK :)
No zapewne zaje bista dla ciebie naganiaczu obrzydliwy. Kurs jest blisko swojego ATH. A ty jesteś załadowany i chcesz opchnąć to. Nie umiesz czytać co do ciebie ludzi piszą tutaj? Wypad stąd bo twoje pierdy nagońskie nikogo nie obchodzą
Wybicie "do nieba" na 4mass już było, nie spodziewaj się takiego wzrostu, bo zwyczajnie go nie będzie. Na RNK też takiego 2500% nie będzie, ale sukcesywne budowanie wartości u urealnienie kursu o 500-1000% jak nabajedziej realne.
Koniec optymalizacji podatkowej na RNK - warto obserwować walor, bo wg mnie będzie to spółka nr 1 w nadchodzącym roku w segmencie ryzyka do potencjalnej stopy zwrotu.