Dnia 2021-12-10 o godz. 10:32 gndnet napisał(a): > sprzedaj póki to 20% w plecy a nie 60 %
Nie słuchaj głupot. Ile będzie tego nikt nie wiem. Jedynie spokój może ci tutaj pomóc. Wycena na IPO była wysoka ale nie jakoś absurdalnie wysoka. Nie teraz to za jakiś czas (lat) możliwe że uda Ci się odrobić stratę i wyjść na +
Dnia 2021-12-10 o godz. 10:58 ~YorX napisał(a): > Dnia 2021-12-10 o godz. 10:32 gndnet napisał(a): > > sprzedaj póki to 20% w plecy a nie 60 % > > Nie słuchaj głupot. Ile będzie tego nikt nie wiem. > Jedynie spokój może ci tutaj pomóc. > Wycena na IPO była wysoka ale nie jakoś absurdalnie wysoka. > Nie teraz to za jakiś czas (lat) możliwe że uda Ci się odrobić stratę i wyjść na +
takich rad nie słuchaj, bo stracisz wszystko, ta spółka nie ma przyszłości, cena będzie lecieć na łeb na szyje
Od lat ceny na IPO są zawyżane. To jasne jak słońce że sprzedający rasują wyniki, pudrują otoczenie itd. aby sprzedać jak najdrożej. A ulica się na to nabiera.
Ja tylko się zastanawiam jak firma o zasięgu krajowym i okolica może być tyle warta, to nie realna wycena.
Od kilku lat nie wchodzę w IPO i dobrze na tym wychodzę, Ta stara zasada, że kto kupi na ipo ten zawsze zarobi. Jak było mało spółek, były redukcje to się sprawdzało. Ale teraz na giełdzie jest bardzo dużo różnej maści spółek, i kapitał na siłę nie szuka lokacji.
Trudno powiedzieć czy to korekta IPO czy jednak refleksja nad tym co się kupiło.
Kurs zostanie określony przez pierwsze wyniki z 4 kwartałów więc trzeba poczekać, albo prognozować.