Chciałbym spytać, kto z Was sprzedaje obecnie akcje i z jakiego powodu. Ciekawe, czy i ile takich osób się odezwie. Każdy ma prawo do robienia z pieniędzmi co chce, ale byśmy się przynajmniej dowiedzieli, w jakich proporcjach za spadkami stają zwykli akcjonariusze, a w jakich "wiadomo kto"
Właśnie chciałem napisać. Teraz to tylko automat zarówno kupuje i sprzedaje, jest jakiś zrzut 3 grosze niżej żeby za 1 sekundę kupno pakietu i 3 grosze wyżej. Dlatego wiedza, czy choć np dzisiaj ktoś sprzedawał jest cenna, bo jednak mam wrażenie , że takich osób jest tylko garstka
ja to nie wiem o co chodzi z ta spolka. micro freefloat a jednak ktos czyms ciagle obraca. jakos mi sie nie chce wierzyc ze to indywidualni sprzedaja. tutaj jest jakos tak z wora do wora.
Zobaczcie teraz na arkuszu zleceń jak się poustawiały zlecenia wstawione pod koniec dnia. Coraz dziwniejsze są tutaj sesje, akcji się ostatnio mieli bardzo dużo, ale co z tego jak spada. Kiedyś przy takich obrotach od razu silnie rosło, a teraz faktycznie akcje przerzucane są z erki do ręki i nic dla nas z tego nie wynika. Nikt się nie chce zadeklarować że dziś sprzedawał co tym bardziej potwierdza tezę, że wszystko tutaj jest rozgrywane przez kogoś innego.
Nawet jeśli to optymalizacja podatkowa to robiona profesjonalnie i przez kogoś posiadającego dużo akcji. Tak czy siak jestem spokojny i zobaczę co przyniesie kolejny rok
Nie odbierzecie mi moich akcji, mam spory pakiecik i nie oddam za pół darmo ani jednej sztuki, wręcz przeciwnie będę dokupował jeśli jeszcze będzie spadać. Wasza socjotechnika na mnie nie działa. Przyjdzie czas i na Exol. Pozdrawiam wytrwałych
Tylko czemu ta optymalizacja podatkowa sprawia, że kurs dzień w dzień się obsuwa. Jeżeli taka duża ilość akcji jest przewalana to powinien ktoś tak to zrobić żeby podciągnąć jednocześnie kurs do góry. Każdy wtedy byłby zadowolony.
No tak , to jasne, ale przecież jak by popchnąć kurs do przodu to myślę że byłaby lepsza korzyść , bo tak nadal możemy (i ten co optymalizuje) dalej trwać w marazmie odnośnie ceny. Zatem teraz to dla niego mniejszy podatek ale później gorzej i dłużej trzeba będzie czekać na zysk z inwestycji, tym bardziej, że pewnie wszystkiego nikt wtedy nie sprzedaje, tylko w zależności od potrzeb związanych z podatkiem.
Przemieliłem 20 k akcji w piątek czyli 40 k to mój udział ale to niemożliwe co tutaj się dzieje. W tym tygodniu jeszcze kupiłem tylko 5 k ale przemiał niesamowity akcji od roku a F/F niski i licząc to wszystko wychodzi, że wszystkie akcje były przemielone kilka razy co jest niemożliwe, ponieważ większość trzyma i nie rusza. Osobiście zrobiłem stratę ze względu na podatek, a przy okazji średnia spadła poniżej 2,9. Spokojnie kupuję i śpię spokojnie bo zarobek będzie tutaj niesamowity.