• Kto sprzedaje Autor: ~jjj [83.16.67.*]
    Chciałbym spytać, kto z Was sprzedaje obecnie akcje i z jakiego powodu. Ciekawe, czy i ile takich osób się odezwie. Każdy ma prawo do robienia z pieniędzmi co chce, ale byśmy się przynajmniej dowiedzieli, w jakich proporcjach za spadkami stają zwykli akcjonariusze, a w jakich "wiadomo kto"
  • Re: Kto sprzedaje Autor: ~Twardy [5.184.100.*]
    Bardzo duży procent inwestorów zamyka stratne pozycje. Zmiana trendu nadejdzie po nowym roku.
  • Re: Kto sprzedaje Autor: ~Rębajło [77.65.122.*]
    Jakiś automat się włączył do gry
  • Re: Kto sprzedaje Autor: ~jjj [83.16.67.*]
    Właśnie chciałem napisać. Teraz to tylko automat zarówno kupuje i sprzedaje, jest jakiś zrzut 3 grosze niżej żeby za 1 sekundę kupno pakietu i 3 grosze wyżej. Dlatego wiedza, czy choć np dzisiaj ktoś sprzedawał jest cenna, bo jednak mam wrażenie , że takich osób jest tylko garstka
  • Re: Kto sprzedaje Autor: ~xyz [89.72.245.*]
    ja to nie wiem o co chodzi z ta spolka. micro freefloat a jednak ktos czyms ciagle obraca. jakos mi sie nie chce wierzyc ze to indywidualni sprzedaja. tutaj jest jakos tak z wora do wora.
  • Re: Kto sprzedaje Autor: ~jjj [31.61.165.*]
    Zobaczcie teraz na arkuszu zleceń jak się poustawiały zlecenia wstawione pod koniec dnia. Coraz dziwniejsze są tutaj sesje, akcji się ostatnio mieli bardzo dużo, ale co z tego jak spada. Kiedyś przy takich obrotach od razu silnie rosło, a teraz faktycznie akcje przerzucane są z erki do ręki i nic dla nas z tego nie wynika. Nikt się nie chce zadeklarować że dziś sprzedawał co tym bardziej potwierdza tezę, że wszystko tutaj jest rozgrywane przez kogoś innego.
  • Re: Kto sprzedaje Autor: ~indamix [89.73.102.*]
    Nawet jeśli to optymalizacja podatkowa to robiona profesjonalnie i przez kogoś posiadającego dużo akcji. Tak czy siak jestem spokojny i zobaczę co przyniesie kolejny rok
  • Re: Kto sprzedaje Autor: ~Nikoś [37.128.123.*]
    Nie odbierzecie mi moich akcji, mam spory pakiecik i nie oddam za pół darmo ani jednej sztuki, wręcz przeciwnie będę dokupował jeśli jeszcze będzie spadać. Wasza socjotechnika na mnie nie działa. Przyjdzie czas i na Exol. Pozdrawiam wytrwałych
    Tylko czemu ta optymalizacja podatkowa sprawia, że kurs dzień w dzień się obsuwa. Jeżeli taka duża ilość akcji jest przewalana to powinien ktoś tak to zrobić żeby podciągnąć jednocześnie kurs do góry. Każdy wtedy byłby zadowolony.
  • Re: Kto sprzedaje Autor: ~Rębajło [77.65.122.*]
    Optymalizacja na niższym kursie to większa wykazana strata do podatku i niższa prowizja
    No tak , to jasne, ale przecież jak by popchnąć kurs do przodu to myślę że byłaby lepsza korzyść , bo tak nadal możemy (i ten co optymalizuje) dalej trwać w marazmie odnośnie ceny. Zatem teraz to dla niego mniejszy podatek ale później gorzej i dłużej trzeba będzie czekać na zysk z inwestycji, tym bardziej, że pewnie wszystkiego nikt wtedy nie sprzedaje, tylko w zależności od potrzeb związanych z podatkiem.
  • Re: Kto sprzedaje Autor: ~Sss [77.255.176.*]
    Przemieliłem 20 k akcji w piątek czyli 40 k to mój udział ale to niemożliwe co tutaj się dzieje. W tym tygodniu jeszcze kupiłem tylko 5 k ale przemiał niesamowity akcji od roku a F/F niski i licząc to wszystko wychodzi, że wszystkie akcje były przemielone kilka razy co jest niemożliwe, ponieważ większość trzyma i nie rusza. Osobiście zrobiłem stratę ze względu na podatek, a przy okazji średnia spadła poniżej 2,9. Spokojnie kupuję i śpię spokojnie bo zarobek będzie tutaj niesamowity.
[x]
PCCEXOL 2,28% 2,02 2026-05-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.