Olo i Silver tylko was ostrzegali aż dziw bierze że wszyscy zaślepieni
Do Olo moje prognozy są takie
Jeszcze emisja przed spółką nie znamy ceny może być tak że dają emilsyjną po 1 - 1,5 zł dla ziomków a potem zrobią skup i znowu króliczki zarobią
Odnośnie podpisania ostatnio licencji na portowanie
Musieli wydać ok bańki by dostali gierkę ok 500tys za licencję i ok 500tys za akcję
Szok nikt nie chce dać większych gier qubikowi bo jak rb2 robili 2lata
Teraz wydali bańkę za gierkę która nie wiadomo kiedy wyjdzie
Najbliższa przyszłość nie jest kolorowa same gnioty
To są moje osobiste przypuszczenia każdy podejmuje sam decyzję inwestycyjne
Pisałem wam że pękło 2,4 długoterminowy trend wzrostowy od 2018r
Teraz obowiązuje rynek niedźwiedzia spadkowy co jest nie przewidywalne gdzie kurs może spaść
Cały czas patrzycie tylko na qubica że jest bez perspektyw . Powiedzieli że będą teraz pozyskiwać gry lepiej opłacalne , droższe . Jedną już z takich gier na następny rok mają Everdream Valley . Zobaczymy jakie następne tytuły ukarzą .
Qubic stał się tylko teraz wydawca gier na Nintendo , w przyszłości może androidy . Utworzył spółki i stworzył grupę kapitałowa . Więc teraz trzeba patrzeć na całą grupę kapitałową i zadać sobie pytanie jakie są dalsze perspektywy tej grupy . Taki silver i Olo odnoszą się tylko do jednego podmiotu jakim jest qubic a nie biorą pod uwagę innych spółek w grupie kapitałowej .
Silver, nie pomogę w prognozach, spółki nie analizuję od dawna i nie wiem co się w niej dzieje i jakie mają plany. Dawno temu pisałem, że Qubic miał już swoje 5 minut, więc zajmowanie się nim, to strata czasu dla mnie. Pamiętam jednak, że gdy analizowałem zakres spadków przy szczytach, 1-2zl było realne. Natomiast bywam tu czasem z sentymentu i dla satysfakcji. Z sentymentu zobaczyć, który z płatnych najemców dalej hipnotyzuje naiwnych. Z satysfakcji zobaczyć, jak pieklą się bankruci nie wytrzymujący presji rzeczywistości, tacy jak ~ryszard [89.71.203.*]
A propos:
Dnia 2021-12-09 o godz. 13:34 ~ryszard napisał(a): > milo, ze dbacie o nasze pieniadze > dwoch frajerow
ryszard, rysiu,... chłopie, jakie pieniądze? Z Twoimi zdolnościami, to Ty nawet na waciki nie masz. :) I co Ty taki niemiły i nie w sosie, chłopak Cię rzucił? Jak czujesz pustkę, usiądź na butelce :)