Dnia 2021-12-09 o godz. 10:42 ~Grubu40 napisał(a): > Szczegółowy delikwent... > > Po co się czepiasz ? > > Nie masz co robić ?
Źle mnie zrozumiałłeś. Jeśli wydźwięk mojej uwagi był negatywny, to wiedz, że intencja była jak najbardziej pozytywna, po prostu chcę, aby pisać poprawnie te liczby. Dla czytelności.
Grubu to jakis dzieciak , ktory pisze tu z komorki wszystkie ip# 188 i 46 to sa polaczenia z komorki pewnie pisze ukradkiem na lekcji lub w czasie przerwy , za kazdym razem jak on pisze raptem Misio po nim sie odzywa .
Arbuziku. Piszę czesto bo jestem tu od premiery i wiem co sie dzieje w spółce.
A teraz do sedna. Kupno jednorazowo akcji spółki za taka kwote jest znaczący bo obroty tu rzadko są tu takie.
Ocenianie użytkowników w ten sposób świadczy o tobie tylko. Od dzis traktuje cie jako trola forumowego i tyle. Nie majacego nic mądrego do powiedzenia.
bombek - słuszna uwaga, 80 000 tys. to rzadko kiedy na CD Projekcie się zgadza ;-)
Co do samego Madmind, to obserwuje notowania i zastanawia mnie determinacja podaży. Owszem, licząc od dołka kurs sporo już wzrósł, więc sporo osób realizuje zyski. Z drugiej strony spółka pod kątem posiadanego potencjału wydaje się tak mocno niedowartościowana, że czasem się zastanawiam: albo ktoś coś wie (jakiś trup z szafy), albo ktoś nie za bardzo ogarnia, jakim papierem handluje i tylko wali w rynek, żeby zgarnąć kilka procent i przerzucić się na inny walor.
Ktoś tutaj napisał, że przestał traktować Madmind jako spekulację, a przerzucił go do portfela fundamentalnego. Podzielam takie podejście. Żeby "zasłużyć" sobie na swoją wycenę (< 50 mln zł) spółka powinna zarobić w 2022 +/- 3 mln zł netto. Tyle zyska, jeśli od momentu premiery sprzeda ok. 180-190 tys. kopii Succubusa (z czego ponad 100 tys. już sprzedała). Poza trolującymi ten wątek, chyba większość z nas zgodzi się, że potencjał sprzedażowy jest tutaj wielokrotnie wyższy (ja ostrożnie szacuję, że w rok od premiery gra rozejdzie się w 300 tys. kopii). Oczywiście dochodzi do tego potencjał kolejnych gier, ale to już na osobny wątek.
Dnia 2021-12-09 o godz. 10:59 ~rony90 napisał(a): > albo ktoś nie za bardzo ogarnia, jakim papierem handluje i tylko wali w rynek, żeby zgarnąć kilka procent i przerzucić się na inny walor.
Obstawiam, to.
Oraz to, że ktoś jednak te poziomy 3.00-3.30 zbierał i ma teraz ~~25~~20 % zysku, który być może chce zrealizować.
> Ktoś tutaj napisał, że przestał traktować Madmind jako spekulację, a przerzucił go do portfela fundamentalnego. Podzielam takie podejście.
I ja również tak zrobiłem :) Najpierw grałem pod premierę, typowo spekulacyjnie, potem uśredniałem. A finalnie wszedłem bardziej w analizę spółki i jej potencjału, to ile gier przed nami, konsole itd i w okolicach dołka (wierzcie lub nie) dokupowałem akcje i mam finalnie dużo akcji (jak na mnie) w fajnej cenie.