• A cóż to się stało ?? Autor: ~Grubu40 [188.147.38.*]
    ??
    Nagle ktoś wykonał transakcje za 80.000 tysi ?
  • Re: A cóż to się stało ?? Autor: ~bombek [213.134.176.*]
    80 000 zł
    albo
    80 tys. zł

Nauczcie się, ludzie!

80 000 tysi to 80 mln ...
  • Re: A cóż to się stało ?? Autor: ~Grubu40 [188.147.38.*]
    Szczegółowy delikwent...
    Po co się czepiasz ?
    Nie masz co robić ?
    Dnia 2021-12-09 o godz. 10:42 ~Grubu40 napisał(a):
    > Szczegółowy delikwent...
    > > Po co się czepiasz ?
    > > Nie masz co robić ?

Źle mnie zrozumiałłeś. Jeśli wydźwięk mojej uwagi był negatywny, to wiedz, że intencja była jak najbardziej pozytywna, po prostu chcę, aby pisać poprawnie te liczby. Dla czytelności.
  • Re: A cóż to się stało ?? Autor: ~Greg [31.183.232.*]
    Gościu który rzekomo ma 100 tys Akcji podnieca się transakcjami za 80 tys I siedzi całymi dniami na forum bankiera hahahaha ludzie trzymajcie mnie
  • Re: A cóż to się stało ?? Autor: ~arbuzik [31.61.165.*]
    Grubu to jakis dzieciak , ktory pisze tu z komorki wszystkie ip# 188 i 46 to sa polaczenia z komorki pewnie pisze ukradkiem na lekcji lub w czasie przerwy , za kazdym razem jak on pisze raptem Misio po nim sie odzywa .
    Zobacz arbuzik arkusz zleceń ...98740 akcji wystawiłem dla Was niedowiarków w tej chwili
    Hahah
    Szczeny opadły !!??
    Ukradkiem na lekcji religii a może z więziennej celi....hahah
    Lubię Was i dziękuje ponieważ poprawiacie mi humor
  • Re: A cóż to się stało ?? Autor: ~Misio [31.61.240.*]
    Arbuziku. Piszę czesto bo jestem tu od premiery i wiem co sie dzieje w spółce.
    A teraz do sedna. Kupno jednorazowo akcji spółki za taka kwote jest znaczący bo obroty tu rzadko są tu takie.
    Ocenianie użytkowników w ten sposób świadczy o tobie tylko. Od dzis traktuje cie jako trola forumowego i tyle. Nie majacego nic mądrego do powiedzenia.
    Odpowiedź do Grega
    Mam 100.000 akcji i nie muszę Ci niczego udowadniać ... możesz wierzyć lub nie to Twoja sprawa
  • Re: A cóż to się stało ?? Autor: ~Grubu40 [188.146.34.*]
    W porządku , to przez to ,że co by człowiek nie napisał to od razu kontra od przeciwników MMS ...
  • Re: A cóż to się stało ?? Autor: ~rony90 [83.8.221.*]
    bombek - słuszna uwaga, 80 000 tys. to rzadko kiedy na CD Projekcie się zgadza ;-)

Co do samego Madmind, to obserwuje notowania i zastanawia mnie determinacja podaży. Owszem, licząc od dołka kurs sporo już wzrósł, więc sporo osób realizuje zyski. Z drugiej strony spółka pod kątem posiadanego potencjału wydaje się tak mocno niedowartościowana, że czasem się zastanawiam: albo ktoś coś wie (jakiś trup z szafy), albo ktoś nie za bardzo ogarnia, jakim papierem handluje i tylko wali w rynek, żeby zgarnąć kilka procent i przerzucić się na inny walor.

Ktoś tutaj napisał, że przestał traktować Madmind jako spekulację, a przerzucił go do portfela fundamentalnego. Podzielam takie podejście. Żeby "zasłużyć" sobie na swoją wycenę (< 50 mln zł) spółka powinna zarobić w 2022 +/- 3 mln zł netto. Tyle zyska, jeśli od momentu premiery sprzeda ok. 180-190 tys. kopii Succubusa (z czego ponad 100 tys. już sprzedała). Poza trolującymi ten wątek, chyba większość z nas zgodzi się, że potencjał sprzedażowy jest tutaj wielokrotnie wyższy (ja ostrożnie szacuję, że w rok od premiery gra rozejdzie się w 300 tys. kopii). Oczywiście dochodzi do tego potencjał kolejnych gier, ale to już na osobny wątek.
    Dnia 2021-12-09 o godz. 10:59 ~rony90 napisał(a):
    > albo ktoś nie za bardzo ogarnia, jakim papierem handluje i tylko wali w rynek, żeby zgarnąć kilka procent i przerzucić się na inny walor.

Obstawiam, to.
    Oraz to, że ktoś jednak te poziomy 3.00-3.30 zbierał i ma teraz ~~25~~20 % zysku, który być może chce zrealizować.

> Ktoś tutaj napisał, że przestał traktować Madmind jako spekulację, a przerzucił go do portfela fundamentalnego. Podzielam takie podejście.

I ja również tak zrobiłem :) Najpierw grałem pod premierę, typowo spekulacyjnie, potem uśredniałem. A finalnie wszedłem bardziej w analizę spółki i jej potencjału, to ile gier przed nami, konsole itd i w okolicach dołka (wierzcie lub nie) dokupowałem akcje i mam finalnie dużo akcji (jak na mnie) w fajnej cenie.

• Re: A cóż to się stało ?? Autor: ~Mariusz [45.138.157.*]
    Ale zagranie, trzymać papier i czekać na piękny dzień +25%
[x]
MADMIND 2,62% 0,51 2025-12-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.